Geliyor Gönlümün Efendisi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem kafdağının ardında gizli.


    25 Aralık.. :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:


    Konu zamani geldiginde acilacaktir.


    Efsane production saygiyla sunar..

  • Allah utandırmasın hocam desene bu yılbaşıda hareketli geçecek:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ogle modeli bekledigim sisteme örnek bir cikti olmus. Azorun bize dogru ilerleyip sonrasinda yonunu bati orta avrupaya dogru cevirmesi ile kuzeyden inecek soguk hava. Insallah istikrar kazanir.

  • 240. saatten sonraki goruntu cok degisecek o yuzden pek kaale almayin.


    Onemli olan 240. saate kadar olan Azorun konumu. Ecm ninde desteklemesini bekleyecegiz.


    Konuyu acarken sistem Kafdaginin ardinda demistim. Kastım 20 21 gibi olan sistemden cok birsey beklemeyin.


    Bizi cama muhtac edip 3 5 kar tanesi pesinde kosmayacagimi ve Aralik sonuna yaklastigimiz icinde bu tur sistemleri kovalamayacagimi soylemistim.


    Eger bekledigim gibi gelirse cok daha fazlasini gorebilecegiz insallah. Gelmezsede yapicak birsey yok. En szindan boş beleş bir tarih vermedigimi gormus oldunuz. Takibe devam..

  • Aksamki Ecm ile Gfs arasinda aman aman bir fark yok. Yani Ecm'de Gfs 'ye evrilebilir durumda. Ecm pozitif endeks ongormus. Gfs ise notr negatif. Ecm'de y.b nin Gfs gibi batiya kaymasini bekleyecegiz.

  • Aksamki Gfs guncellemesinin sacma oldugunu , Gronland blokaji ihtimalinin olmadigini soylemistik. O yuzden dikkate almiyoruz. Gece yada sabaha daha farkli bir goruntu sunacaktir.


    Ecmwf ise dunden farkli olarak bu sefer (son 2 gundur Gfs'nin verdigi gibi) Avrupa'nin batisina yonelip polar havayi Dogu Avrupa'ya indirmeye calismistir. Onda da modelin son saatlerine denk geldigimiz icin bir fikir edinememis olabilirsiniz. Onemli olan benim bekledigim Gfs'de ki hareketi yapmasiydi. Onuda bu aksam gordum.


    Ecm'den bundan sonraki beklentim ;


    Gfs'nin Avrupa'ya indirdigi sekilde o tarz bir sistemi Dogu Avrupa uzerinden bize indirmesi. Eger beklentim dahilinde olmazsa yanıldım demektir.


    Kafamda çizdigim senaryoda en zor olan, Azor'un Orta Avrupa'dan Bati Avrupa'ya gelerek kuzey batidan tasidigi polar havayı Dogu Avrupa'ya indirmesiydi. Zor olani simdilik gerceklesti. Yarında benzer goruntuyu gormemiz lazim. Takibe devam. :)

  • Aksam guncellemelerindeki her 2 modelde de degisim 168. saatlerden itibaren basliyor. Oyuzden 192. saat ve sonrasinin bir anlamida kalmiyor. Cunku yarinda 168. saatte farkli bir goruntu olacaksa 192 ve sonrasi yine farkli gelecek. O yuzden istikar yakalamamiz gerekiyor. Yarın ola hayrola.

  • Sabah modellerinde ozellikle bati bolgeler icin guzel goruntuler var. Bu sekilde gelirse kar goruruz. Daha iyi bisey istiyorsak Girit civarindan bir .ab nin kuzeye cikmasini bekleyecegiz. Bu a.b suan icin Trakya nin kuzeyinden cikmis gozukuyor. Azor daha iyi bir konum alirsa beklentimizi karsilar. Muhtemelen pazar yada p.tesi gunu sistemin detaylari netlesir. Takibe devam.


    Bu arada bir baska sistemde radarimia girmis bulunmaktadir. Muhtemelen h.sonu yada p.tesi gunu o sistemle ilgili konu acicam.


    Bati Avrupanin devri bitmistir. Yeni donem Dogu Avrupanindir.

  • Gfs de sistem fena degil ama azor istedigim konumda degil. a.b cok batida kaldigi icin soguma gec giriyor ancak zamanla ruzgar karayele donuyor ve yagis kara donuyor. A.b nin 300 km daha dogulamasi lazim. Ecm yi bekleyelim bakalim.

  • Ecm ile Gfs168. saate kadar ayni. Ecm 168. saatten sonra Gfs den ayriliyor. O kadar soguga a.b olusmasi lazimdi. Yarini gormek lazim. Israr olup olmadigiyla ilgili.

  • Bir ustteki yorumda Gem'in verdigini Ecm vermis. Beklentim bu sekilde gelmesi.


    Gfs'nin hem diyagrami hem endeksi cok karisik. Muhtemelen gece yada sabah bambaska bir goruntu verecek.

  • 20-21 Aralik gibi olan sistemi gecen sistemki gibi bizi 3 5 kar tanesi icin cama yapistiran cinsten gordugum icin sistemle ilgili hicbir yorum yapmadim ve bu tarz sistemlere yorum yapmayacagimida soyledim. Cunku artik o donemi gectigimizi dusunuyorum.


    Kiyilarda dahil bizi 3 5 kara mahkum etmeyecek bir sistem olarak 25 civarinda gelecek olan sistemi ongordum.


    Bugun her 2 sistemde de bozulma var. Ulmo ve Gfs'ye gore 25 sistemi dahi riske girdi. Hala degisime acik takibe devam edicez.


    Yilbasida yuzde 90 ihtimalle yb etkisinde gececek yada soyle diyeyim soguk namına birsey yok. Kar olmadigi surece yagışı incelemiyorum.


    Neredeyse 1 yildir kar gormememiz ve kara olan acliginizin farkindayim. Herkeste bir karsizlik sendromu var. Bende dahil. Vermeyince mevlam yapicak bisey yok. tevekkul edicez.


    Aman aman yada efsane bir sistem beklentimiz simdiye kadar olmadi. Kış mevsimi bu sene gec gelecekte dedik.


    Henuz radarima giren efsane yada etkili olabilecek bir sistem yok ama yarin neler getirir bilemeyiz.


    • Aralik ayini saymazsak kis icin yaklasik 75 gunumuz var. Yani tarihimizde kısin en sert gectigi donemler. Mart 15'e kadar yılmak yok. Biz bitti demeden bitmeyecek.