Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu diyagramdaki okla gösterdiğim yer o kadar önemli ki salı için. Ne değişik, bi karar veremedi model. Ortalama, soğuk senaryolara yaklaşırsa salı öğleden hemen sonra bile başlayabilir kar.


    72dc3d8ec653265bbe.gif

    BORN IN WINTER

  • Şu diyagramdaki okla gösterdiğim yer o kadar önemli ki salı için. Ne değişik, bi karar veremedi model. Ortalama, soğuk senaryolara yaklaşırsa salı öğleden hemen sonra bile başlayabilir kar.


    72dc3d8ec653265bbe.gif

    Aslında bu sayfanın bayram yerine dönmesi gerekiyor. Ama illa gfs ana cıktı kar haritasında istediğimizi tam göstermedikçe arkadaşlar heyecanlanamıyor. Rahat olun. Çarşamba kar tatili de olacak. Ecm ve wrf ne gösterdiyse onun gibi gelir. Gfs de son 6 saat kala istediginizi gösterir. Gfs hala 500 hp ve 850 hp soğuğunun yönünü çozemedi. Anadolu cografyasinda okusan ab alanını da anca gördü. Konya kayseriye 30 cm versede maalesef oralar o kadar kar alamayack. Afyon boğazlıyan hattinin kuzeyi gömülecek. Ab alani ankara hatyini kara gomdukten sonra konya kayseriyi tam gömemeden zayifkayacaj ve kibris dogusuna kayacak.

  • Aslında bu sayfanın bayram yerine dönmesi gerekiyor. Ama illa gfs ana cıktı kar haritasında istediğimizi tam göstermedikçe arkadaşlar heyecanlanamıyor. Rahat olun. Çarşamba kar tatili de olacak. Ecm ve wrf ne gösterdiyse onun gibi gelir. Gfs de son 6 saat kala istediginizi gösterir. Gfs hala 500 hp ve 850 hp soğuğunun yönünü çozemedi. Anadolu cografyasinda okusan ab alanını da anca gördü. Konya kayseriye 30 cm versede maalesef oralar o kadar kar alamayack. Afyon boğazlıyan hattinin kuzeyi gömülecek. Ab alani ankara hatyini kara gomdukten sonra konya kayseriyi tam gömemeden zayifkayacaj ve kibris dogusuna kayacak.

    Tek 1 güncellemeye göre bu yorumunuz gerçeklikten fazlasiyla uzakta. ab konumu her saat değişebilir. Daha 2 gün var. Saygılar.:thumbup:

  • iki buyuk modelde sistem icin halen ortak degil. Gfs nin yarim metre olur dedigi yerler ecmwf ye gore 10cm yi gecmez. Soguk ve basinc alanlari konusunda iki model henuz ayni fikirde degil. Bizim adimiza konusursak sali gunh sabah saatlerinden sonra yagis orta ve kuvvetli olarak baslayip ertesi gun sabah saatlerine kadar degisken yogunlukta devam ediyor. Sahsi dusuncem kar yapabilecek soguk oglen girerse beklenenden cok daha fazla kar aliriz.

  • Tek 1 güncellemeye göre bu yorumunuz gerçeklikten fazlasiyla uzakta. ab konumu her saat değişebilir. Daha 2 gün var. Saygılar.:thumbup:

    Elbette değişebilir. Inşallah da değişir. Ama son 4 ecm çıktısının durumu aynı. Normalde bu vakitten sonra son rötuşlar kalır ama bakalım gorecegiz. Şahsi tahminim ecm nin artık oturttuğu yönünde. Konya kayseri hatti icin antalya mersin tasucu üçgenin de ab alanin oyalanmasi lazim. Ama soguklar hizla antalya tasucu hattina ulasiyor ve ab alanini zayiflatip dogulatiyor. Bu sebeble elbistan malatya elazig hattina hizla kaymış oluyor yağış.

  • ecmwf nin bize gfs ye oranla daha cok kar vermesinin sebebi yagis degil,ecmwf nin kar yapabilecek sogugu ogleye dogru sokmasi, gfs ecmwf ye gore 4 5 saat daha gec sokuyor ondan yagisin 4/1.5 luk tarafi yagmur olarak gozukuyor

  • Modeller degisken ama sali aksam kar baslar . ab hafif kuzeybatilasin gomuluruz ama modeller israrci ikiside iyi kar veriyor ama ben ab nin kuzeylemesinin pesindeyim.kar oglen saatlerine kadar devam edecektir. Soguklar icin konusmak gerekirse hala gfs kararsiz. Yarin her sey belli olacaktir ama su an ne kadar konussam bos iki senaryo arasinda 3 derece fark var. Kisacasi en iyisi yarini beklemek.

  • ecmwf nin bize gfs ye oranla daha cok kar vermesinin sebebi yagis degil,ecmwf nin kar yapabilecek sogugu ogleye dogru sokmasi, gfs ecmwf ye gore 4 5 saat daha gec sokuyor ondan yagisin 4/1.5 luk tarafi yagmur olarak gozukuyor

    Bende onu yazmıştım yukaridaki mesajlarimdan birinde. 850 hpa ve 500 hpa soğuğunu da cozemedi diye. Ankara ya düşen yagışta anca bu akşam gfs ve ecm birbirine yaklaştı. Daha dogrusu gfs ecm ye uydu. Cunku ankaranin guneyinde derinlesen ab alanini anca bugun gordu. Ama bu sefer de ab alanin hareketini cozemedi. Cozemediyi icin bu sefer ab alaninin oluştuktan sonra etkileyeceği diger bölgelerdeki durumda ecm ile ayrışıyor. Yarin da kalan kısmı cozecektir ve ecm ye benzeyecektir diye tahmin ediyorum. Yağış icin de konya ve kayseriye verilen gfs toplam yağışı (kar yagmur toplam) ile ecm arasinda fark var.

  • Ankara'da Salı akşamı başlayacak kar yağışı Çarşamba sabahına kadar aralıksız orta şiddet ara ara kuvvetli yağacağından kent genelinde ortalama 15 cm ve üzeri örtü oluşturacaktır. Sevindiren tarafı ise kar derinliğinin sonraki günlerde gündüz sıcaklığının artılı değerlere çıkamayacak olmasından uzun süre yerde erime olmaksızın kalacak olması. Ankara özüne dönecek ve uzun süre donacak 8) Ankara ayazı aman aman!


    33bbe7008252.png

    351b51.png

    29fda878936b32235ebaa1cc.png

    0c3fc667fd846a1d9f06320.png

    1e0949d6.png

  • izninizle kendi tahminimi yapacağım

    25/12/18 Salı 3 -1 derecehava-kars323

    26/12/18 Çarşamba 0 -3 derecehava-kars323

    27/12/18 Perşembe -2 -6 derece hava-buluts323

    28/12/18 Cuma -3 -5 derecehava-parcalibuluts23

    29/12/18 Cumartesi -2 -4 derece hava-buluts323