Kar geri dönüyor 11 Şubat

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @wildleo1907

    nao nun pozitif seyırden hafif negatıf-notre gerılemesı

    ao nun negatıf-notr arasi seyırde ılerlemesi bızım icin pes pese sistem inisi demek degıl mı ustam :hfyeni (29):

  • @wildleo1907 hocam izlanda pasifken Azorun bu kadar dengesiz olması üstümüze yatmaya çalışması ve çekirdek neden güçsüz inebilir bide şunu diyecegim akşam güncellemesinde sogukları kırarken sabah güncellemesinde sogukları tekrar gösteriyor Ecmwf bu yüzden sevmiyorum.. Batı Karadeniz Geneli adına küçük bi açıklama yapma şansınız var mı acaba hocam...

  • Kıbrıs'in doğusunda İskenderun körfezi civarında bir Alçak basınç oluşması ihtimali kuvvetleniyor. Dolayısıyla iç anadolunun güneydoğusunda, doğusunda, Doğu anadolunun batısında ve güneyinde ve güneydoğu anadolunun tamamında yağış sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Tek çekincem güneydoğu anadolunun batısı için sıcaklık problemi olabilir ona da ilerleyen günlerde bakmak lazım.

  • Kıbrıs'in doğusunda İskenderun körfezi civarında bir Alçak basınç oluşması ihtimali kuvvetleniyor. Dolayısıyla iç anadolunun güneydoğusunda, doğusunda, Doğu anadolunun batısında ve güneyinde ve güneydoğu anadolunun tamamında yağış sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum. Tek çekincem güneydoğu anadolunun batısı için sıcaklık problemi olabilir ona da ilerleyen günlerde bakmak lazım.

    peki hocam Konya yi da içine alirmisiniz bu yazinizin içine. Yoksa Konya nin güneyi (Akören Taşkent hadım bozkır vb) ilçeler mi dahil söylediklerinize?

  • Sizlerle bir enerji sitesi için bugün hazırlayıp yayınlanması için editöre teslim ettiğim aşağıdaki yazımı paylaşmak istiyorum:

    KAR GERİ GELİYOR…
    Son yılların en sert kışlarından birisini geçiren ülkemiz, enerjide dışa bağlılığının bedelini maalesef bu dönemde daha yoğun olarak hissediyor. Özellikle Aralık 2016’dan itibaren ısınma amaçlı doğalgaz talebinde meydana gelen yükseliş ithalatın Aralık sonu itibariyle %20’ler civarında bir azalış göstermiş, bu durumun yansımaları elektrik enerjisi üretiminde ve dolayısıyla sanayide girdi olarak kullanılan elektrik arzında kayda değer bir düşüş şeklinde karşımıza çıkmıştır. Aralık ayında yaşanan elektrik kesintilerinin söz konusu enerji arzındaki azalıştan kaynaklanmadığını söylemek fazlasıyla saf dillilik olur.
    Yaklaşık 30 Milyon’luk bir nüfusun (Türkiye nüfusunun %37,5’u) yaşadığı Marmara bölgesi Ocak ayının son günlerinden itibaren kademeli olarak bir ısınma periyoduna girmiş ve bu durum bugün dahi hissedilmektedir. Ancak son yapılan değerlendirme ve tahminlerimizde ülkemiz batı bölgelerine hakim olan lodos yönlü ılık havayı oluşturan Orta Akdeniz kökenli Alçak Basınç ve buna bağlı cephe sistemleri yerini 9 Şubat’tan itibaren İskandinavya üzerindeki Yüksek Basınç’ın etkisiyle nispeten daha soğuk bir havaya bırakacaktır. Sıcaklıklar Önümüzdeki 72 saat içerisinde İstanbul ve çevre illerde 6-8 derece civarında azalarak yeniden mevsim normalleri civarına inecektir.
    Söz konusu soğuk havaya ek olarak Kırım üzerinden Karadeniz yoluyla ülkemiz kuzeybatı bölgelerini etkilemeye hazırlanan yeni bir soğuk hava dalgasının 11 Şubat Cumartesi gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere kuzey ve batı bölgelerde etkisini hissettirmeye başlayacağını, soğumayla birlikte artacak yağışların C.tesi geç saatlerden itibaren Marmara ve İstanbul’da kara dönmeye başlayacağını söyleyebiliriz.

    Soğuk hava eğer herhangi bir değişime uğramazsa Marmara merkezli olarak yaklaşık 5 gün kadar etkisini hissettirecek olup kar yağışlarının 12 -13 ve 14 Şubat tarihlerinde İstanbul ve çevresinde, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Kırklareli, Tekirdağ ve Adapazarı civarlarında etkili olması beklenmelidir. Sıcaklıkların özellikle kuvvetli poyrazın etkisi ile gün içerisinde dahi 0 derecenin üzerine çıkamayacağını düşünmekteyim. Hissedilen sıcaklığın çok düşük olacağı bu sistemde belediyelerin evsizlere ve diğer yardıma muhtaç kimselere yardım sağlamasının gerekli olduğunu düşünüyorum. İstanbul için ilk ve orta dereceli okulların P.tesi ve Salı günleri tatil edilme olasılığının yüksek olduğunu hatırlatmak isterim.
    Uzun soluklu olacağını tahmin ettiğim bu sistemin yol açabileceği elektrik kesintileri ve doğalgaz kaynaklı diğer olası ısınma sorunlarına karşı tedbirli olunmasında fayda olacağını düşünüyorum.
    Deniz ulaşımında aksamalara yol açacak kuvvetli poyraz ve görüşü engelleyebilecek nitelikteki kar yağışı nedeniyle sürücü ve vatandaşların şimdiden ilgili tarihler için önlem almalarını umar, sağlık ve huzur dolu günler dilerim.

    Serkan ADALIOĞLU

  • tahminin için teşekkür ederim 14 şubat günü kısmetse baba olucam Tekirdağ merkez için son durum ne olur

    :hfyeni (25): Tebrik ederim öncelikle, ben de bundan tam 4 yıl önce 14 Şubat'ta baba oldum. Baba olmak (eğer ilk kez olacaksan) mutluluktan ağlatır insanı, ben ağlamıştım. Hava çok soğuk gerçekten yeğenimizi üşütmeyelim :chinese: Yağış hakkında şimdiden birşey söylemek istemiyorum takipte kalın konuşalım.

  • Yılbaşı sistemini İstanbulda geçirdim Kocaeli'ye oranla daha iyi şansı var diye olmadı. 6 ocakta nede olsa bizede uğrar Kocaeli'de kalayım dedim bu seferde İstanbul efsaneyi yaşadı. Bu sefer kararsızım son güne kadar bekliyeceğim. Ustad sizden ricam 3-4 gün sonra Doğu/Batı olarak bi analiz yaparsanız çok makbule geçer. Bende kafamda az çok oturturum yağışlı tarafı, ama yinede sizinde görüşünüzü almak isterim. Bu sistemide kaçırırsam kafayı yerim 15cm den fazla kar göremedim şansızlıklar yüzünden. :( Geçen sene bile daha iyiydi en azından 35cm görmüştüm. :D

  • hocam tahminiz icin tesekkurler bende soguk oncesi pazar aksami nisan yaptim hep sogugu seven ben o gun icin havanin sicak olmasindan cok mutlu oldumtekirdag merkez yagisin en iyi gunleri sizce ne zaman olabilir?

  • @wildleo1907 genelde bu tarz sorular sormam mazur görün beni öncelikle. Ama sormak zorundayım. Cenazemiz var. Cuma günü bursaya gidip pazar döneceğim sizce dönüşü problem yaşama ihtimalim fazla mı ?