Şubat Efsanesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ecmwf'de pek umut vadetmiyor. Semih Hoca'da olmayacak galiba dedi bence 12'sinden sonrasını odaklanalım.

    Yarın akşam son şans Kardeşim bu akşam yarın akşamda aynı çıktıyı verirse ecmwf 8-9 undan ümidi bende keseceğim..

  • Bizim milletin özelliğidir bu. Olursa Allahtan olmazsa kuldan bilirler Semih Hocam. Merak etmeyin biz sizi sevenler ve sizi takip edenler fikirlerinize oldukça değer veriyoruz. Bu kişilere bakıp moralinizi bozmayın hocam. Sizi seven sessiz dev bir kitle var. Hadi sağlıcakla kalın iyi günler.

  • @Efsane-Semih Hocam sen Türkiyede hava siteleri ilk kurulduğundan beri bu işin içinde olan kar delileri ailesinin iki mükemmel üstadından birisin.Ve her zaman kalbimizdesin hocam.Çoğumuz daha küçücük bebe iken sen bu işin içindeydin.Ve şunu unutma hocam Havaforum ailesi olarak özellikle de Moderatörlerimiz Editörlerimiz ve ben seni çok seviyoruz hocam.Sen şu an Türkiyede ki en iyi hava tahmincisisin.Her zaman kalbimizdesin.


    EFSANE SEMİH ÇOK YAŞA!EFSANE SEMİH ÇOK YAŞA!

  • işin ilginç tarafı semih hoca'nın tahminleri o kadar iyiki yanilma payı oldukça düşük. Ama insanlar en ufak bir farklılık olduğu zaman bile hemen eleştirme hatta karalama yolunu tercih ediyorlar. Bir arkadaşımızın dediği gibi hiç araştırma, mantıklı sorular sorma yoluna gitmiyorlar. Ayrıca diyelimki 20 gün önceden bir tahmin yaptı birisi ve 2 gün yanılma ile bu tahmini gerçekleşti. Bu bence çok çok başarılı bir tahmindir. @Efsane-Semih hocamızın 27 ocak tahmini gayet başarılıydı. Karadeniz'in halini gördünüz. Direk marmara olmaz da bir kaç yüz kilometre ötesi olur. Bence gayet iyi bir tahmindir. Bu son tahmininde 9 şubat mı dedi? sistem 11 veya 12'sinde mi geldi? Böyle olursa bu da bir başarıdır. Hem de gayet iyi bir başarıdır. 6 ocak'ta ben bu forumda yoktum ama herkesin anlattığına göre baya doğru tahminler yapmış. Lütfen biraz saygı sadece saygı!

  • sistem 8 şubat girmeyecek belki efsane semih hocamızın tahmini tutmıycak ama 12 şubat sonra felaket 6 ocak sistemini geride bırakırız eğerki geride bırakamazsak efsane felan değil hocam konuyu açarkende şubat efsanesi olarak açtınız inş tahminleriniz tutar'da 6 ocak geride kalır

  • Bu sitede moral bozucular her daim olacak bütün sitelerde var bu tipler. Wowda turkada orada burada her yerde bunları ben mantara benzetiyorum yağmur yağdıktan sonra her yer mantarla dolar ya zehirlisi zehirsizi vs. Bu troller de aynen böyle model bozuldu mu mantar gibi bitiveriyorlar model düzeldi mi ortadan kayboluveriyorlar. Bunları dikkate almayın burada Semih dostum da ben de 8 11 Şubatta ibrenin lehimize döneceğini bu tarih aralığında sistemin bize geleceğini söyledik ve arkamıza yaslandık. Sistem nihayet gfs nin inadının da kırılmasyıla modelcilerin de radarına geç de olsa girdi. Bazı şeyleri önceden görebilmek için tecrübe lazım. Bilgi birikimi lazım. Bu da az çok yılların birikimiyle oluştu elhamdülillah. (Bu arada yaşım 47) Sonuçta senaryolar olumsuz seyrediyordu günlerdir ilk defa ara çalıştırma da olsa düzelmiş olması bazı şeylerin değiştiğini göstermesi açısından önemliydi. Özellikle trollerin sesinin kısılması için. Bir kere öğle modeli eh işte kabilinden sistemi verdi bir kere. Bir kere modellerde düzelmesi gereken birkaç şey daha var nedir onlar? Bir kere bu tip sistemlerde 500 hpa sıcaklığı bu kadar yüksek olmaz. Beklentim -35 bandı ve altında olması lazım. Yağışın çok daha fazla olması lazım. 850 hpa nın da bir miktar daha düşmesi lazım. Ayrıca bu sistemde cut off yani yukarı seviye alçağının da olması lazım. Karadenizi vuran alçağın bir benzerinin bu sefer Marmara'yı da vurması lazım. Bu kuvvetle muhtemel ull ya da top olarak isimlendirilen bu oluşumun da modellere yansıyacağını düşünüyorum tabii bu ull lere pek güvenilmez gerçi ama neyse olsun varsın. Yine sosyal medyada yabancı meteorologları da takip ediyorum onlar 20 şubatta da polar vorteksin parçalanacağını vb şeyler söylüyorlar bu da demek ki Şubat aksiyonla dolu bir ay olacak inşallah. Şimdilik bu kadar diyelim ve sistemi bekleyelim bu arada sistem öğle modelinde görünenin çok üzerinde gelecek inşallah modellere bakmayın siz hele sabredin bakın neler olacak daha bunlar ne ki?

  • İlk kez yazıyorum 30 aralık 2016 dan beri takip ediyorum.Arkadaşlar parti olayına çevirdiniz son 5 gündür.Semih arkadaşımızı eleştirenleri anlıyorum aslında,onların yaptığı meyve veren ağacı taşlamak.Asıl anlamadığım Semih Üstad ı savunma yarışına girenler.SEMİH ÜSTAD ın TAHMİNLERİ GEREKLİ CEVABI VERİYOR BENCE. Kısacası

  • Sitede gerçekten çok iyi tahminler yapan kişiler var. Uğraşıp didinip bizim anlamadığımız birçok veriyi ele alıp üstüne üstlük 1 ay öncesinden tahmin yapma riskini bile göze alıp tahmin yapan hocalar. Bu kişilerin eski sistemler açısından önceden yaptıkları yorumlara ve tutarlılık paylarına baktığınız zaman tutarlılığın ne kadar yüksek olduğu ayan beyan ortada. 1 hafta boyunca az çok yapılan yorumları inceledikten sonra sitenin boş olmadığını anlayarak bugün üye oldum. Ama burada bir tahmin tutmadı ya da sistem geç girdi diye insanları günah keçisi yapmanın lüzumu olmadığı gibi haklı bir gerekçesi de olamaz. Koca koca her türlü imkan elinde olan siteler, yıllarca kurumlarda çalışmış insanlar bile bu hataları misliyle yaparken burada gerçekten gönülden bir şekilde sizlerle tahmin paylaşanlar, bizim için bildikleri zaman can ciğer kuzu sarması olup bir kere bilemediklerinde ise günah keçisi olacaklarsa o zaman gittiğimiz yol cidden sorunlu bir yoldur. Yapılan işe saygı göstermek erdemlerin en büyüğüdür. Yapılan işe rayında gittiği müddetçe alkış tutup bir aksilik çıktığı anda lanet okumak ise neden gözünün üstünde kaşın var mantığından öteye gidemeyen bir eleştiridir sadece. Sonuçta yapılan faaliyet belli veriler ışığında 'tahmin' yürütme faaliyetidir. Bu faaliyeti yürüten ise sonuçta bir 'insan' dır.

  • Kar sevdalıları, güzel insanlar kaç gündür forumda sizleri takip ediyorum bugünlerde herkes havasında baya bir tartışma, kavga ortamı var. Hocaları itibarsızlaştırma, bitmeyen tartışmalar, kavgalar. Ben üyeliğimden beri bu günlerdeki kadar gergin bir ortam görmedim. Lütfen sakinliğimizi koruyalım. Sistem geliyor, herkesin mutlu olması gerek. Ayrıca 8-9 veya 12-13 Şubat tarihlerinden bahsediyorduk. 8-9 öncü bir sistem asıl vurgun 12-13 ve 1 hafta sürecek neredeyse güçlü ve uzun soluklu bir sistem Burak hoca ay sonuna da işaret etti. Yani güzel bir Şubat geçireceğiz inşallah. Ama tekrar söylüyorum. Sakin olalım birbirimizi kırmayalım, yoğun kar yağışı ve tipinin keyfini çıkaralım. Hayırlı Akşamlar.

  • Selam değerli üyeler ve üstadlar sitenizi uzun zamandır takip etmekteyim tahminlerinizi ve yorumlarınızı okuyup çevremdeki insanlarla paylaşmışlığımda çoktur günlük yaşantımızdaki bir çok aksiyonuda sizlerin değerlendirmeleri ışığında aldığımızı belirtmek isterim ,tahminlerinizin tutup tutmaması gerçekleşip gerçekleşmemesi tarafımdan hiç önemli değil,benim için önemli olan sizlerin emek harcayarak bir işe girişmeniz ve benim gibi birçok takipçinizin EMEĞE SAYGI göstermesidir'ki asil olan davranış budur...Gelelim sizlerin tabiriyle Troll insanlarına:) buna benzer kişiler hayatın her evresinde olmuştur olacaktır,kaldıki sizin platformunuzda olmama ihtimali yok,daha öncelerde takip ettiğim başka bir tahmin sitesinde Arif üstad'ın bu tarz şahsiyetlere çok güzel ayar verdiğini çevapları ile onları nasıl pasifize ettiğini hatırlarım,,birkaç gün önce burada Trantula üstadın'da yorumlarını görünce çok mutlu oldum.Çok sevdiğim bir sözdür Gül bahçesindeki ayrık otlarını temizletmezseniz bahçenin güzelliğini göremezsiniz...Temizleyin ayrık otlarını yaban otlarını siz gerçekten güzel işler yapıyorsunuz Allah yolunuzu açık etsin yardımcınız olsun .
    Saygılar...

  • Birde değişik başlıklarda teknik yorumdan yoksun, arkası boş bi tarzda "bak 8inde gelmedi 13te geliyor, semih 8i demişti ben 13ü, o bilemedi ben bildim" tarzı yazanlar görüyorum. Buna inanarak yazıyorlarsa onlara gercekten acıyorum. Yok dertleri trollukse, ne kadar komik duruma düştüklerinin farkında değiller. Onlara cevap dahi vermeyin. Don't feed the troll :) :D