Mini 1985 Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih kardeşim emeğine büyük saygı duyuyorum. Sadece verdiğin emek yüzünden bile takip edilmeye değersin. Başarılar diliyorum.

    tskler.

    • Gordum. tahminimin temelini o olusturuyor. konu basligina yazicam biseyler.
  • Sistemin tutup tutmamasını İstanbul ile sınırlandırmanın alemi var mı sistem İstanbul için beklentileri karşılamadı ancak Karadeniz için harika bir sistem oldu değil mi? Sonuçta en ufak basınç yerleşimlerindeki oynamalar sistemin kaderini değiştiriyor haliyle. 6 7 ocak İstanbul sisteminde profesyoneller kaybetti biz amatörler kazandık. Sürmeli Mikdat vb profesyonel tahminciler hayatı etkileyecek kar olmaz dediler ben ise örnek olarak çevremi uyardım faceden vs den cuma günü yola çıkmadılar ama mgm ye bakıp yola çıkanlar yolda kaldı değil mi? Bu sistem zaten dekli bir sistemdi bunda da İzmitten doğuya doğru olan kısım nemalandı. 6 7 ocakta ise Gebzeden batıya doğru olan yerler nemalandı ilahi adalet oldu bir bakıma. Her neyse bu tartışmayı uzatmaya gerek yok. Sistem modellerde görünmeden sistemi söyledik mi söyledik örnek olarak benim 21 aralıkta havaturkada 6 Ocak gibi ciddi bir sistem beklentimi dile getirdiğim bir mesajım oldu Revivala o da belki olabilir daha erken felan demişti. Kalkıp daha modellerde fol yok yumurta yokken sistemi söylemişiz sistem İstanbulu bu sefer teğet geçince hemen başarısız mı oluyoruz. Ha bundan sonra ben elinize koz vermemek adına tahminlerimde genel ifadeler kullanacağım İstanbulu baz almayacağım sadece etkilenecek bölgeleri tamamen yazacağım o zaman bakalım fos cos diyebilecek misiniz? Bizim aslında hatamız sadece İstanbula ait tahmin yapmamız. Oysaki en cahil üye bile bu son sistemin Batı karadenizi İstanbuldan daha fazla etkileyeceğini bilir. Ama ne yazık ki İstanbul büyüktür Türkiye gibi olduğundan insanlar İstanbulda sistem cılızsa sistemi foslatıyorlar. Artık maymun gözünü açtı bundan sonraki tahminlerimde İstanbulu değil sistemden etkilecek bütün yerleri kapsayacak şekilde tahmin yapacağım ve bu fosculardan ilelebet kurtulacağım.

  • Konudaki tahmin ülke geneli adına yapılmıştır.Belli bir şehir veya bölge adına özel değildir.Yaşadığınız yere önemli bir olay yaşanmadı diye koskasa bir sisteme böyle bir mesaj gönderilmesi üzücü.Sistem diyagramlar/veriler/modellerde gözükmüyor iken üzerimize Afrika geliyor iken @Efsane-Semih Hocamız sistem var dedi ve Allah'a şükür sistem geldi.

  • Amacı eleştirmek değil de çok daha başka olanlar hiç eleştiri ağzıyla yazmasınlar amaçlarının eleştiri değil bambaşka bir şey olduğu o kadar belli ki.Ne yapsalar boş.Ortada koskoca bir gerçek var.O gerçeği herkes biliyor.Birileri afrika naraları atarken bahar getirirken diyagramlar ip gibi hal almışken bu sistem geldi.Hiç boşuna kıvırmayalım bence.Memleket istanbuldan ibaret değil.Ki zaten istanbul da yağış almadı sadece.Yağış alamadığı tahmini başarısız kılmaz.

  • Sistem gayette güzel sistemdir. Bu sene adaletli davranıyor atmosfer, gönül ister bir girsin tamamen ülke sistemi olsun ama pattern hiç öyle gelişmedi,yinede bu sisteme fos demek kör olmak demektir.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ustatlarim ağzınıza elinize yureginize sağlık bu yazılanlarda trolculere gelsin Samet üstadımızin dediği gibi ortamı farklı yerlere getirmek isteyen arkadaşlara kapak olsun yaşasın ustalar hocalar ^^

  • @Samet_113 Abi zaten sadece İstanbul Adına Tahmin yaptıgınız hata o zaman İstanbulluların bi yerlerini kaldırıyorsunuz,medya bile haber siteleri bile İstanbul a kar yagmadıgı zaman Kar haberi yapmıyor 15 milyonluk İstanbul 6 ocakta efsane yaşadı daha ne istiyorsunuz bırakında biraz da Karadeniz nasiplensin bunlara kalsa her seferinde İstanbul a kar yagsın memleket İstanbuldan ibaret degil bu ülkenin nüfusu 80 milyon 15 milyonu İstanbulsa memleket 65 milyon nüfusta bu 65 milyon insan bu ülkenin insanı degil mi? burdan gerek medyayı gerek haber sitelerini gerekse haber yayını yapan kanalları ayrımcılık yaptıgı için şiddetle nefretle kınıyorum.. Benim @Efsane-Semih hocama lafım yok lafım İstanbulların hocamızın bi İstanbul Tahmin tutmadı diyede bu kadar üstüne gidilmesi beni deyim yerindeyse çıldırtıyor, şu Karadenize yagan karı çok görmeyin yahu.. Şimdi bazı ılıkçılar diyecekki bu sistem Karadeniz Adınada fos olsaydı bu sözleri sölermiydin diyecekler söleyecektim kesinlikle 6 ocak sisteminde biz sizi çok gördük haber yayınlarında ama siz bizi göremiyorsunuz haber kanallarında nedir bu nefretlik nedir bu küstahlık?... Türkiye İstanbul dan ibaret degildir... Sn.Hava forum yöneticilerinden artık Tahmin konusunda TÜRKİYE nin İstanbul dan ibaret olmadıgını Tahminlerinde artık daha hassas davranmalarını rica ediyorum ne konuşsak boş artık ALLAH ın dedigi olur burda işini gücünü bırakıp zaman ayırıp karşılıksız para almadan tahmin yapan tahmincilerin gururuyla oynamayın Adı üstünde Tahmin yapıyorlar Sadece Tutması ALLAH a kalmış Rabbim ne derse o olur...

    4 Mal editiert, zuletzt von dikiz ()

  • İstabl a 6 ocakta yağan karı 87 kışına benzemeye çalışıyoruz. 30 sene ...
    Karadenizin nüfusunu toplasan istanbul yapmaz....
    İstanbul siteye 15 soru sorsa Karadeniz 1 soru soruyor demek...
    İstanbul un hiçbir bölgeyle veya bir ille sorunu olamaz çünkü İstanbul demek ķ aradenız doğu ege... demek....

  • @Efsane-Semih üstat sizi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum. Buarada dikkatimi bişey çekti siz tahmin yapmayana kadar diğer siteler de tahmin yapmıyor ama siz ne zaman tarih verseniz hemen hemen hepsi bir ağızdan o tarihleri veriyorlar benim zannım bunların hepsi senin tarih vermeni bekliyorlar.Üstat beraber nice efsanelere inşallah

  • @Efsane-Semih üstat sizi gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum. Buarada dikkatimi bişey çekti siz tahmin yapmayana kadar diğer siteler de tahmin yapmıyor ama siz ne zaman tarih verseniz hemen hemen hepsi bir ağızdan o tarihleri veriyorlar benim zannım bunların hepsi senin tarih vermeni bekliyorlar.Üstat beraber nice efsanelere inşallah

    Diğer sitelerde üye olan kişiler burada da var aynı anda iki siteyde aynı şeyi yazmış olabilirler :)

  • @coldsnow olabilir ama ben facebook ta felan tahmin edenlerden bahsettim örnek 27 ocak sitemini Semih üstat 12 ocakta tahminini yaptı hemen facebooktaki tahminci lerde o tarihi vermeye başladı bunu çoğalta bilirim tesadüfde olabilir ama benim şahsi fikrim böyle

  • "Çarşamba, 16:31+1
    Semih dostumun ifade ettiği sistem şubat ikinci hafta gibi gelme ihtimali var 8 10 şubat aralığında tabii değişim olacaktır malum bu kış bir çok kere sistemler modellerdekinden farklı çıktığı için aceleye gerek yok. Az çok bu süreçte fosçular cosçular çıkacaktır ama sabrın sonu selamettir inşallah."


    Evet arkadaşlar nerde kalmıştık Semih kardeşim de ben de 8 10 Şubatı vermişiz arkanıza yaslanın meşaleleri yakın. Sistem artık çok yakın. Açıkçası hafta sonu modellerine pek güvenmem ancak bu sefer beğendim ilkeli bir duruş sergilemişler ve dediğimize yavaş yavaş gelmişler. Sadece bu sitede değil takip ettiğim bütün meteoroloji uzmanı şahıslar twitterda özellikle yabancı birkaç kuruluş dahil olmak üzere hepsi hem fikir Şubat ikinci haftasından itibaren ülkemizde soğuk ve karlı günlerin başlayacağında. Ben tahmin yaparken kendi tahminlerimin dışında bir sürü sosyal medyadan hava tahmin sitelerinde neler yazar onları derler toplarım bakarım kendi tahminlerimle sentezleyerek bir sonuca varırım. İstişare önemli malum. 8 10 Şubatı vermemin bir sebebi var haliyle yoksa yazarım şubatın 10undan sonra kar geliyor diye bu tahmincilik olmaz. Beklediğimiz tarihler henüz modellere yansımamıştı bu tarihleri verdiğimizde. Ama ne oldu şimdi hepsi tıpış tıpış dediğimize gelmeye başladı biraz erken oldu ama iyi de oldu yoksa buraları ağlama duvarına dönecekti. Hayırlı olsun sistem. Bu arada bahsettiğim sistemden sonra Ao nun negodan poziye çıkışında da bir sistem alabiliriz bu daha sonraki iş ona sonra bakarız şimdilik şu sisteme odaklanalım malum fitil ateşlendi bundan sonra sistemin giderek güçleneceğini göreceğiz zira stratosferdeki aşırı ısınmanın bize öyle ya da böyle sağlam sistemler indireceğini godzillavari sistemlerden bahsediyorum tahmin ediyorum. Şimdilik bununla yetinin iyi geceler.

  • @Efsane-Semih hocam gerçekten tebrikler neredeyse 1 ay önceden bu sistemi gördünüz sabredin modellere düşecek dediniz düştü. Sizi canı gönülden tebrik ederim, Havaforumdakiler çok şanslı sizin gibi çok önemli bir değer bizimle.. Bu konuda 1 numara olduğunuzu her an gösteriyorsunuz..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN