Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Katar'a neredeyse tüm Arap devletlerinin sırt dönmesini Suriye'de olabilecek büyük bir olay veya İran ile ilgili olabilecek bir olayın başlangıcı diye yorumladım sizce neden böyle yaptılar? Özellikle Suudi Arabistan 14 gün vermiş Katarlılara ülkeyi terk etmeleri için ve bu olayın Trump'un ortadoğu ziyaretinden sonra olması çok manidar.

  • Ayrıca internette bu dolanıyor


    - 2014 yılında Türkiye ile "Türkiye-Katar Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi" oluşturan Katar,
    - Türkiye'nin 2 milyar dolarlık savunma sistemleri(Zırhlı araçlar, İnsansız hava araçları vesaire) ihracatı yaptığı Katar,
    - Rusya ile yaşanan uçak krizinde Türkiye'ye desteğini veren, (LNG'yi daha ucuza satarız) diyen Katar,
    - Türkiye'nin başta İnşaat sektörü olmak üzere, finans ve perakende alanlarında 15 milyar dolarlık iş yüklendiği Katar,
    - 15 Temmuz işgal girişimi sırasında daha neyin ne olacağı belli olmadan Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen ilk ülke Katar,
    - 15 Temmuz'dan sonra "Suudi Arabistan'ın darbeden haberi vardı" diyen Katar,
    - Türkiye'nin Ortadoğu'daki ilk askeri üssünü(tugay seviyesinde) açtığı Katar,
    - Türkiye'nin Suriye'de desteklediği ve beraber operasyon yaptığı ÖSO'nun ana karargahının bulunduğu, yine ÖSO'yu Türkiye üzerinden finanse eden Katar,
    - Erdoğan'ı her ziyaretinde "Evinize hoş geldiniz" şeklinde karşılandığı Katar,
    - Erdoğan'ın ise "Kara gün dostu" dediği Katar,
    - Ve son damla olarak Trump'ın Riyad ziyaretinden hemen sonra "Trump'ın söylemlerine bu kadar kolay kanılmamalı" diyen Katar.


    3.Körfez savaşı kapıda mi demeden geçemiyorum bu yaz bakalım neler olacak 8|


    İçlerinde tek ABD kuklası olmayan devleti resmen düşman etti tüm Arap devletleri

  • Katar'a neredeyse tüm Arap devletlerinin sırt dönmesini Suriye'de olabilecek büyük bir olay veya İran ile ilgili olabilecek bir olayın başlangıcı diye yorumladım sizce neden böyle yaptılar? Özellikle Suudi Arabistan 14 gün vermiş Katarlılara ülkeyi terk etmeleri için ve bu olayın Trump'un ortadoğu ziyaretinden sonra olması çok manidar.

    Biraz daha takip etmek lazım ancak katara bu tavrın arkasında Amerika-yahudi iş birliği var olduğu açık. Katar'ın ikili ilişkilerde iyi olduğu devletlerle olan 2li anlaşmaları yada yatırımları olan ülkeler hangileri? acaba amaç kataramı darbe vurmak yoksa katar üzerinden başkalarına mı?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @BaFRaLı55 ben demeden sen yazmışsın zaten, olayın arkasında bize zarar vermek olduğunu düşünüyorum ve maalesef Suudiler ülkenin ve yönetimin idaresini tamamen amerika ve yahudilere bırakmış durumdalar.. Diğer ülkecikleri saymıyorum onların yeri çok fazla etmez

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • kimse başkası tarafından öldürülmesin sözü insanı sirke götürür. aman dikkat edelim hocam. Allah yolunda cihat ediniz diyor ayet. zaten başımıza ne bela geldiyse cihat ve cihan hakimiyeti anlayışını unuttuğumuz için geldi.

    Bahsettiğim, herkesin birbirine tam saygı duyduğu, etnik kökenin, ırkların yok olduğu, her inanca saygı duyulan ve herkesin bir arada yaşadığı bir dünya. Birbirimizden hiçbir farkımız yok.

  • ben şunu söyleyeyim saddam hüseyinin meşhur lafı vardır.


    Bir arap birliği toplantısında şunu söyler arap liderlerine :


    ''ben israile 13 füze attım içinizde adam olan varsa 14.füzeyi atsın''


    bakınız ortadoğu da ne oluyorsa mesele İsrailin güvenliğidir. ABD ve İsrail arap dünyasında lider ülke olarak Suudi Arabistanı görmek istediler. Çünkü Vahhabi bir Suud ülkesi arapların lideri konumunda olduğu sürece İsraile kimse tek kurşun atamazdı. Neden mi ? Petrolü kime satacaklar parayı nereden bulacaklar silahı kimden alacaklar. İşte bu sebeplerden dolayı Suudlar Abd izin vermediği sürece abdest alıp namaz bile kılamazlar. Katar arap yarımadasının çatlak sesiydi. Çünkü Katar Sünni bir devlet. Ve Katar emiri her konuda Abd ve İsrail karşıtı bir politika izleyip Mısır da Muhammed Mursiyi destekledi. Yemen de Ali Abdullah Salih karşıtlarına destek verdi. Ali Abdullah Salihin Abd ve Suud uşağı olduğunu bilmeyen yoktur. Arap Baharı esnasında Kaddafiyi desteklediler ve Arap baharının amacından saptığını beyan ettiler. Şunu not edin birr kenara İran bugün yarın Katara gıda sevkiyatına başlar. Neden mi ? İran Şii bir ülke Katar ise Sünni bir ülke ama Katar İranın nükleer faaliyetlerine destek çıkıp maddi kaynak sağlıyor. Üstüne üstlük halkı şii olupta yönetimi Sünni olan Bahreyn de çıkan ayaklanmalarda Bahreyn hükümetine eleştiride bulunup halkına karşı şiddet kullanmamasını öğütledi. Kısacası Katar Ortadğunun Türkiyesidir. Suudi Arabistanın Arap dünyası liderliğini kabul etmeyip Mısırın liderliğini kabullendi ve Muhammed Mursiyi destekledi. Bunun sebebi de Mursinin seçilmiş bir lider olmasıdır. Hatta şöyle bir şey söyleyeyim Eski Katar emiri de saray darbesi ile indirildi. Oğlu babasının Abd yanlısı tutumunu kabullenemeyip babasını devirdi.


    Bundan sonra ne mi olacak ?


    Benim tahminlerime göre olacak olan şu :


    Katarı ekonomik olarak çökertmeye çalışacaklar fakat bu ters tepebilir. Neden derseniz Araplar da kavmiyetçilik anlayışı fazladır. Arap halkları kendi kavimlerinden olan insanların tecrit edilmesini kabullenemezler. Tabii ki burada Türkiyenin atacağı adımlarda önemli. Ortadoğu da kıvılcım ateşlendi bakalım bomba kimin kucağında patlayacak.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Türkiye açısından bakacak olursak da :
    Katar ile ilişkisini kestiğini açıklayan ülkelere iyi bakın.
    Bu ne menem bir iştir ki, bu ülkecikler
    ABD'ye, İsrail'e taşeronluk yapmaya,
    Ümmetin gözlerinin içine baka baka devam ediyorlar.
    Etrafımızda bu iki şeytani müttefiğe teslim olmayan bir ülke kalmadı.
    Yanımızda bir Katar vardı, Ona da operasyon başlatıldı.
    Katar Türkiye için çok önemli dostlar.
    Bugün ÖSO ve Müslüman Kardeşleri destekleyen,
    En fazla finans sağlayan tek ülke.
    15 Temmuz sonrası Türkiye'nin ekonomisini hızlıca toparlamasındaki en büyük müttefik.
    Türkiye'nin Ortadoğu'da ki en önemli stratejik varlığı.
    Durumu "elin Arabından bizene" şeklinde okuyanlar iyi bilsin ki,
    Operasyonun esas hedefi açık bir şekilde Türkiye'dir.
    PYD'yi devletleştirmeye çalışan ABD,
    Türkiye'nin Ortadoğu sahasındaki maddi/manevi en büyük destekçisini tasfiye etmeye çalışıyor.
    Eğer Katar'a sahip çıkamazsak,
    Suriye'de fazlasıyla sıkışacağız (şuan dahi durumumuz pek iyi değil) ve sıraya ABD namlularının (PYD üzerinden),
    Ekonomik ve stratejik olarak iyice köşeye sıkışmış Türkiye'ye çevrilmesi konulacaktır.
    Bu işin sadece maddi boyutudur.
    Manevi boyutuna gelecek olursak,
    Türkiye İslam coğrafyasında büyük bir prestij kaybı yaşayacaktır.
    Bu topraklara ümidini bağlamış olanlar güvenini/umudunu kaybedecek ve sonuç olarak Türkiye'nin bölgesel güç statüsü fazlasıyla zarar görecektir.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • bu haberi okuyun derim . . .


    "Asıl hedef Katar değil Türkiye"



    Türk siyaset bilimcisi Engin Özer Arap ülkeleri ve Katar arasında çıkan diplomatik krizi değerlendirdi.


    Türk siyaset bilimcisi Engin Özer Katar kriziyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
    “Bildiğiniz üzere Amerikan yönetimi 11 Eylül saldırıları ile ilgili olarak Suudi Arabistan yönetimini sorumlu tutan bir karar almış, ardından bu ülkenin ABD’deki 750 milyar doları bulan mal varlığını dondurmuştu.
    Tüm bu gelişmelerden sonra, bir ay önce Amerika’nın yeni Başkanı Riyad yönetimi ile tüm sorunların çözüldüğünü söylemişti. Bu açıklamanın ardından Amerikan basınında iki ülke arasınaki gizli anlaşma konusunda bazı yorumlar yer almıştı. Anlaşmaya göre, Suudlar Ortadoğu ve Afrika’da Amerikan ekseninden uzaklaşan Türkiye’nin yerini dolduracak. Ankara yönetimini zora sokacak bazı hamleler yapılması karşılığında Trump yönetimi Suudların 11 Eylül bağlantıları iddiasından vazgeçecek ve bloke ettikleri Suud parasının salınmasını sağlayacak. Kabaca anlaşma bu şekilde açıklanabilir.
    Katar meselesine gelince, bilindiği gibi Katar Türkiye’nin en yakın müttefiklerinden biri, ayrıca bu ülkede Türk askeri üssü bulunuyor ve Katar Suudi Arabistan açısından bakıldığında çok stratejik bir konuma sahip. Son dönemde Katar’ın Amerikan yönetiminden ziyade Ankara ile askeri ve finans alanında işbirliği yapması ve “Müslüman kardeşler” ile sıkı bağları Wahabi yönetim tarafından tepki görmektedir.
    Wahabist inancın başka ülkelerde yaygınlaşması için milyarlarca dolar harcayan Riyad yönetimi ve güdümündeki diğer ülkelerin bu kararı alması saçmalıktan başka bir şey değildir. Burada Suud yönetimine şu sorulabilir: Suriye’de Suudların silahlandırdığı sözde İslam ordusu, Katar’ın desteklediği Özgür Suriye Ordusu’ndan daha mı demokrat?!
    Bu karar aslında Trump’ın emri ile Türkiye’ye karşı alınmış bir karardır. Suudi Arabistan’ın kararı desteklemesi, Suriye’de yeni başlayan Rus-Türk stratejik işbirliğine verilen tepkidir. Gayet net görüldüğü gibi Trump son derece adi bir iş adamı gibi hareket ediyor, aldığı kararlar bölgede çatışmanın artmasına neden olacaktır.
    Türkiye’nin Suriye politikası tamamen başarısız oldu. Meseleye buradan bakacak olursak, Başbakan’ın açıklamasını anlayabiliriz. O, iyi bir siyasetçi olarak tansiyonu düşürmeye çalışıyor. Ancak biz biliyoruz ki, Amerikan yönetiminin bu örgütlerle işbirliği uzun vadeli olacak. Amerikan yönetimi ile Ankara, Suriye’nin geleceği konusunda tamamen farklı düşüncede. Bu nedenle Türk-Amerikan ilişkilerinin yakın vadede toparlanması söz konusu değil.
    Washington yönetimi Suriye için «taktiksel işbirliği» arasaydı Türkiye ile işbirliği yapardı. Trump bölgede zayıf ve ucuz maliyetli kuklalar arıyor.”
    Kaynak: Nicat Hacıyev - Tr.Yenicag.Az

  • Şunu da yazayım buraya :


    Mısır da yakın zamanda büyük bir terör saldırısı olursa suçu Katarın üzerine atacaklar. Takip edelim bakalım

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Dış siyasette her ne olursa asıl hedef Türkiye muhabbetinden gına geldi artık. Kaç kere dedik, adamların büyük İsrail planı var ve bunun için yapmayacakları şey yok diye. Böyle her şeyi kendimize yorarak asıl değişimleri kaçırıyoruz. Irak savaşı başlarken kırmızı çizgimiz olan Kürdistan devletini yakında büyük ihtimalle resmen tanımak durumunda kalabiliriz. Suriye'yle durduk yere düşman olmamız, Libya darbesi, Mısır darbesi, Yemen'deki karışıklıklar. Şimdi de Suriye'nin kuzeyinde Kürdistan oluşumunun yollarının yapılması, ypg/PKK'ya yapılan ABD yığınağı. Hepsi ayni oyunun birer parçası sadece.


    Eğer biz, her şey bize karşı paranoyaklığından kurtulmazsak gerçekçi politika üretemeyip, Ortadoğu bataklığında saplanıp kalacağız. O yüzden hamaset yerine akılcı adımlara ihtiyacımız var.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Bakara Suresi 120. Ayet Meali ;
    Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah´ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah´dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.
    ####
    İslam ülkeleri üzerinde büyük oyunlar oynanmaya devam ediyor...
    Burada asıl amaç muslumanlari güçsüz duruma düşürmek, birlik olmasını engellemek ve kendilerinden güçlü duruma gelmesinin önüne geçmektir.
    Asıl amaç, kendilerinden olmayanı yok etme planlarıdır. Kendi hükümranlığı ni kurmak... Yıllardır islam ülkelerinde yaşanan hadiselerin arka planında yatan asıl sebep budur...


    Bugün, topraklarında savaş olmayan, En iyi durumda varlığını sürdüren islam ülkesi dahi , dış güçler eliyle, en iyi ihtimalle, inancı zayıflatma çalışmaları, ekonomik yada siyasi baskılara maruz kalmış vaziyettedir.
    Bu kötünün iyisidir. Fakat kötünün de kötüsünün zemin hazırlığıdir.


    Bu durumdan kurtulmak, öncelikle
    Müslüman ülkelerin İslami dosdoğru yaşamaya başlamaları, kendi aralarında ayrışmaya girmeden, birlik içinde olmaları ile mümkündür. Dünyayı hakiki müslüman toplumların yönetmesi ile de tüm dünya huzur ve güven ortamında yaşamaya başlar.
    Yoksa gözü dönmüş dünya ülkelerinin elinde, müslüman ülkeler, ucuz bir oyuncaktan farksız kalmaya devam edecektir.

  • Katara yapılan hamle önemlidir, ilk mesajımda da söylemiştim gelişmeleri takip etmek lazım bunun arkasından birçok şey çıkabilir ama en büyük ihtimalin Türkiye ile olan ekonomik anlaşmaları ve destekleri engellemek olduğudur. Bu benim nacizhane görüşüm,

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Türkiye büyük İsrail'e giden parçalardan biri. Adamlar sabırla bekliyor. Hiç aceleleri yok. Irak savaşı 2003'te oldu ve üzerinden 14 yıl geçti. Hiç aklınızdan geçer miydi kuzey ırakta Kürt devleti kurulabilir diye. Bir de şimdiki tabloya bakın.


    Dediğim gibi her şey bize karşı yapılıyor paranoyasından kurtulmazsak hamasetten başka bir şey üretemeyiz. Sadece eyyy, öyyyy diye bağırır çağırır dibimizde paçavralar açıldığında ise ses çıkaramayız.


    Gün akılcı politikalar üretme günü. Sağa sola bağırıp çağırarak bu işler düzelmez. Böyle devam ederse başımıza çuval geçirenler, fetö-cia projesiyle Ergenekon/balyoz/askeri casuslukla ordumuzu dağıtanlar, yine fetö-cia projesi ile 15 temmuzu gerçekleştirenler yakında ülkemizin kafasına çuval geçirecek.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • @manik depresif şimdi öncelikle etrafa bağırmak derken eyy öyy derken bu işi siyasete dökmenin bir alemi yok.Ayrıca sizin yazdığınız şeyleri bizde biliyoruz,lakin ülkemizin gücünü küçümsemeyin gün birlik olma günü evet eleştirebiliriz ama yapılanlar Türkiyenin değil Haçlı-Yahudi ittifakının bir sorunu olacaktır,Türkiye sessiz kalabilir lakin ülkemizi yöneten kişilerinde bir bildiği mutlaka vardır.Sabır,inanç ve birlik içinde olmamız gereken günlerdeyiz içimizde hain çok.

  • @manik depresif dedimya hocam küçümseme diye Allah ın izniyle bu dediğin olmaz . . . Senin düşüncenle bakacak olursak biz Kurtuluş Savaşı nıda kazanamazdık ; okadar büyük gemiler karşısında ve okadar düşman yedi düvel karşısında galip geleceğimize kim inanırdı?? Bizim atalarımız inandı ve galip geldiler hocam .

  • Napalım hocam kafa tutmayıp ey demeyip alenen arkamızdan iş çevirenlerle müttefiklik mi yapalım ?
    Emin ol bu devletinde bi planı vardır hocam ... en önemli şeyi herzaman her ortamda dile getiriyorum yine söyliyeyim ; biz şuan 7 düvele karşı savaşıyoruz burda yapmamız gereken siyasi görüşleri ayrılıkları birkenara bırakıp Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Bayrağının etrafında bir olmak omuz omuza kenetlenmek . Göreceksiniz çok güçlü olacağız .

  • Türkiye son yıllarda olmadığı kadar gücünü hissettirdiği bir zaman aralığı yaşıyoruz. Sıkıntılarımız elbette var ama susmuş pusmuş bir yönetim yok. Biz burada bazı şeyleri görüp konuşabiliyorsak devletin üst birimleride bu konular hakkında gerekenleri yapıyor ve yapacaktır. Mezopotamyada oynanan oyunlar yeni değil, devamıda olacaktır.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN