Efsane Geri Döndü-2

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • hayırlısı hocam, 15 günlük heyecanlı takibimiz başlıyor:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Sistemle ilgili olumsuz dusuncem yok. Beklentim ayni. 6 Ocak sistemi modellerde 144. saatte goruldu. oyuzden simdi verip vermemesi hic umrumda degil. Relax yani.

  • En cok hosuma giden seyde modellerin diyagramlarin hicbirsey vermeden sistemin bi anda gozukup gelmesi.


    Korkmaniza gerek yok. ge-le-cek..


    Modeller diyagramlar niye vermedi hala anlamiyorum. Sanki yarin biseyler gosterecek gibime geliyor.

  • Karadenizliler mesaleyi yaksin. Marmaranin dogusuda sansli.ozellikle Kocaeliden sonrasi.


    Istanbulda da ortu olur. 6-10 sisteminden sonra bu hali bizi kesmez. sistemin suresi gucu henuz net deil.aybasina kadar bizimle olacak gibi. Ara vermeden bir yenisi daha tepemize binecek gibi duruyor ama net degil henuz..takibe devam.

  • Gfs ve ecm de ortak nokta karadenizin daha sansli oldugudur.


    Sistem hala oturmadi. suan ne desek bos. kafamda bi senaryo var yalniz henuz modellerde goremedim.


    Fragman bitti film henuz baslamadi demistik. Asıl bekledigim sistem Ocak sistemi degil subatta onuda soyleyeyim.


    Onceden uzun vadede maksimum 17 18 gune kadar tahmin yapabiliyorken artik yeni buldugum yontemle 1 aya kadar olan sistemlerin tarihlerini gorebiliyorum. Ocak ayinda bunu test ettim ve basarili oldu.Kisin geneli hakkinda bilgi adli konumu okursaniz 31 aralikta aysonu sistemindende bahsetmistim. Demek şu ki Şubat ayindada guzel sistemler var. haftaya yeni acacagim konuda şubat sistemleriyle ilgili bilgili vericem.eger subat ayindada yontem basarili olursa aciklarim yontemi.

  • Modellerde hala oturmayan seyler var. Biraz daha beklememiz gerekiyor. Bu kadar soguga kuru soguk yada az yagis olmamali. karadeniz bi sekilde acigi kapatir.a.b olusmazsa ic bolgelrr icin sikinti. a.b var aslinda ama kendine faydasi yok. yagislarin modellerde zamanla artacagini dusunuyorum.pazar aksami sisteme noktayi koyariz gibi.

  • Sabahki modeller ozellikle bati karadeniz ile Adana samsun hattinin dogusu icin iyi. ozellikle karadeniz bolgesi.guzel dek alacaklar.


    haftabasinda bu sistemle iilgili konu acicam.


    haftaya acacagim baska bir konu ise ( suan yuzde 70 ihtimal) daha onceden acmaya cesaret edemedigim bir konu olacak.yuzde 90 lara cikarsa acicam.hayirlisi bakalim.

  • Ecm bu sistemde cok yalpaladi. Gfs daha dik durdu. bir sistemde dik duran model takip edilir. 6 10 ocak sisteminde nasilki ecm yi takip ettiysek bundada gfs yi takip etmek daha mantikli. he ecm nin dedigi gibi olacak belkide sistem ki boyle bi endekste olabilitesi var ama suan icin gfs daha tutarli.


    Karadeniz oyle yada boyle iyi kar alacak bence. P.tesi aksam son noktayi koyariz.

  • Sistemin en sansli yerleri hala karadeniz bolgesinin geneli ile dogu ve guneydogu anadolu bolgesi.


    Onceden marmaranin ozellikle Sakarya cevreleri sansliyken sistem biraz batilayarak Istanbuluda icine aldi. saglam dekler alicaz. ist icin kilit nokta persembe gunu sicakligin kac derece olacagi. max 1 derece olursa sikinti olmaz ama 2 3 derecelere cikarsa ortu acisindan sikinti olur. ortu yine olur ama şıp şıp erime seslerinide duyariz. konuyu bu aksam acicam Allah izin verirse.