Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam yarın için Kahramanmaraş ne olur UmuTCaN

    3 ayrı modele baktığımızda;

    Avrupa modeli diyebileceğimiz bir model var. Bu modele göre yarın öğleye doğru öğleden biraz önce kar başlayacak ve gün boyu kar var. Ancak aynı modele göre sıcaklık yer yer 4, dewpoint 1,5-1,8 dereceye çıkacak bu dereceler de kar ne derece mümkün olacak göreceğiz. :)

    ECMWF'ye göre öğlen 1-2 gibi yağış yağmur olarak başlayacak ve yağmur olarak devam edecek.

    GFS'ye göre öğlen 12-1 arası yağmur başlayacak ve yağmur olarak devem edecek. ;)

  • Umutcan Hocam Gaziantep'in ilçesi Nizip için beklentiniz nedir? Teşekkürler şimdiden.

    Nizip'te öğleden önce bulutlanma artacaktır ve öğleye doğru en geç öğlen 1-2 civarı yağmur başlamış olur aralıklarla zaman zaman etkisini orta kuvvete çıkaracak yağmur geceye doğru etkisini azaltacak gibi daha sonra tekrar bir dalga geliyor bu durum birkaç gün devam edecek gibi. Yarın ortalama 5 ila 8 mm arası toplam yağmur alacaksınız gibi, gün içinde sıcaklık max 5 ila 6 derece arasını görecek.

  • UmuTCaN hocam Diyarbakır için kar olur mu?

    Bakın burada yaptığım tüm tahminlerin modeller ne derse o olduğu unutulmamalıdır.


    GFS ile başlayalım. GFS'ye göre yarın öğleye doğru bulutluluk artar ve 14:00-16:00 arası kar veya kky başlar. Kar veya kky aralıklarla 16-17 saat devam edebilir. Ancak yağış sonuna doğru yağış kky ve yağmura dönebilir.

    ECMWF'ye göre yağış daha geç akşama doğru başlayacak ve aralıklarla kky, yağmur, kar olarak değişen cinslerde gece boyunca devam eder. Yaklaşık 7 ila 9 saat devam ettikten sonra etkisini kaybeder. ECMWFye göre yağışlar çok hafif olacak.


    Bana kalırsa akşam üzeri 16-17'den sonra Diyarbakır'ın şansı çok daha fazla eğer yağış olursa güzel kar fotoğrafları sizden alabiliriz. Zira akşama doğru sıcaklıktaki düşüş hızlanacaktır. İnşallah kar göreceksiniz diye düşünüyorum ama örtü ne kadar sürer bunlara takılmadan anın tadını çıkarın bana kalırsa. ;)

  • Semih hocanın 3-10 ocak arası için yaptığı tahmin.6dd059b19d.png

    Kardeşim semih hocaya büyük saygımız var ama modellerin her dediği de olmuyor örnek 30aralik diyarbakır için tam bir hayal kırıklığı oldu daha çok var değişecektir tablolar ama 5 6 7 8 bizim için fena görünmüyordu ama Ecmwf yarınki guncellemeyide görelim derim

    Einmal editiert, zuletzt von murat1986 ()

  • Arkadaşlar bize kırım sistemi lazım balkan üzeri artık can sıkıyor ister istemez bu sistem en basta ülke sistemiydi sonra evrildi balkan üstü oldu yapıcak bisey yok hepimizin adına 6 ocak sonrası icin semih hocaya sordum

  • Allah'tan umut kesilmez. Semih hoca belki bu sistemde diğer bölgelere oranla daha az kar alacağımızı düşündüğü için söylemiş olabilir.Modellerde kısa vadede bile büyük değişimler oluyor hiçbir şey bitmiş değil. Bakalım neler olacak hep birlikte göreceğiz inşaallah.

  • ya istanbul bir sistemde 30 40 cm konuşuluyor biz bu kadar rahat sistem ne zaman aldık bir de burda sistem olsa ya derece sıkıntı ya rüzgar sıkıntı😀 istanbulda sıkıntı olmuyor şaka bir yana hepinizin yeni yılı kutlu olsun güzel kar alabileceğimiz bir yıl olsun 2018 hatırlamayalım kar açısından çok kötü bir seneydi

  • ya istanbul bir sistemde 30 40 cm konuşuluyor biz bu kadar rahat sistem ne zaman aldık bir de burda sistem olsa ya derece sıkıntı ya rüzgar sıkıntı😀 istanbulda sıkıntı olmuyor şaka bir yana hepinizin yeni yılı kutlu olsun güzel kar alabileceğimiz bir yıl olsun 2018 hatırlamayalım kar açısından çok kötü bir seneydi

    Kesinlikle.