Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Beyler bu sistemde yağış uzun bi müddet bizi bırakmayacak ama soğuklar 23 24 gibi geldiğinden bölge bi kaç gün yağmur alıp sonra kar almaya başlar, bence yani.

  • Şuan için 21 28 Aralığın epey sert olacağı gitgide gün yüzüne çıkıyor...öz. Atlas okyanusunda ki ab lerin kuzey deki soğuğu Güney'e çekip okyanusda eritmesi uzun vadeli endekslere nasıl yansır zaman gösterecek... ...Hatice'yi geçip neticeye gelirsek soğukların Pazar'a kadar iyice modellerde oturacağını düşünüyorum ...SAĞLICAKLA...

  • Hocam daha öncede söyledim Aralık'ta kar sevdası beyhude geliyor bana, gerçekten beklemek anlamsız koskoca Ocak Şubat var bırakalım kar o aylarda yağsın biz Aralığı yağışlı geçirsek çok iyi olurdu o da ne yazıkki kurak geçiyor dikkat edersek genel olarak g.d.a illeri en yüksek yağışı Aralıkta alıyor çoğu (100 mm üstünde) şuana kadarsa yalnızca bir defa yağış aldık bu açığı ne ara kapatıcaz hiç bilmiyorum Aralık adına pek umudum da kalmadı açıkçası insanın canını kuraklık sıkıyor dostlar karsızlık değil :)

  • Hocam daha öncede söyledim Aralık'ta kar sevdası beyhude geliyor bana gerçekten beklemek anlamsız koskoca Ocak Şubat var kar bırakalım o aylara kalsın biz Aralığı yağışlı geçirsek çok iyi olurdu o da ne yazıktır ki kurak geçiyor dikkat edersek genellikle g.d.a illeri en yüksek yağışı Aralıkta alıyor çoğu 100 mm üstünde şuana kadarsa yalnızca bir defa yağış aldık bu açığı ne ara kapatıcaz hiç bilmiyorum Aralık adına pek umudum da kalmadı açıkçası insanın canını kuraklık sıkıyor dostlar karsızlık değil :)

    Umutsuz olmana gerek yok @Kadirwinter yağar dediyse büyük bir aksilik olmazsa yağacaktır ama Allah'a kalmış herşey :)

  • @ibrahim1907 kardeşim inan et benim zerre kadar kar buz düşündüğüm yok aralığın yarısı oldu kendi memleketim için söylüyorum sadece 9 mm yağış aldık ve bizim buranın aralık ortalaması 90-100 mm daha 15 gün var belki olur ama ne oranda olur açık kapanır mı kapanmaz mı bilmiyorum kasım güzeldi bak ama ekimde böyle kuraktı neyse dinleyelim bakalım Allah ne gösterecek eyi olur zaar :)

  • ARALIK 2. YARISI GENEL GÖRÜNÜM


    Son veri yorumlamaları ve değerlendirmelere göre uzun süre etkili olan kurak dönem birkaç gün sonra yerini nemli ve yağışlı havaya bırakacak, balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava bütün yurdu etkileyecek.


    Ayın 24 gibi daha kuzeyden bir salınım olacak ve yağışlara neden olacak, soğuk pek güçlü görünmüyor kendi bölgem adına konuşuyorum, kar ihtimali düşük seviyede, şuan için yoğunlaşacağımız şey yağışın cinsi değil kuvveti ve süresi ki yağışlar uzun süreli, ay sonuna kadar aralıklarla devam edecek.


    Sıcaklık 24'ünden sonra normaline dönecek ve gördüğüm kadarıyla uzun süre bu şekilde devam edecek, beklediğimiz kış içinde zemin hazırlanmış olacak.


    Görünen bişeyler var ama çok uzun vadeye girmek istemiyorum, yavaş yavaş gidelim :)
    Özet olarak bahardan kalma bugünlerden sonra önümüzdeki yağışlar itibarıyla gerçek kışa girmiş olacağız, düşerek normaline inecek sıcaklıklar üstüne gelecek sistemler daha güçlü ve etkili olacaktır. birkaç gün sonra bu ılık periyot bir daha etkili olmayacak şekilde kaybolacaktır.


    Bol bereketli kışlar. :4722

  • Aralık 2015-Kasım 2017 MGM'nin kuraklık analizi..Geçtiğimiz onca ayda yeterince kuraklık olmamış gibi halen kuraklığın şiddeti bir şekilde devam etmesi çok sinir bozucu..Önümüzdeki günlerde yağışlar görünüyor ama ne derece yağış açığını kapatır o meçhul..Önümüzdeki Ocak-Şubat ayları çok umut vaadediyor ama temkinli olmakta fayda var..Artık sistemler son 24 saat kala bile uçup gidebiliyor..Ben şahsen artık yağış konusunu 1. Plana alıyorum..Kurak,sert ve kar yağışlı kışlar yerine bol yağışlı,nemli,ılık kışlar olsun çok daha iyi..Hele 2017 kışı faciasını gördükten sonra kesin bu kanıya vardım..Biz romantik duygularla pencere kenarında kar beklerken yeraltı suları bitme noktasına gelecekse,bitki ve hayvanlar susuz kalacaksa,ekosistemin dengesi bozulacaksa böylesi daha iyi olur...

  • 24 Aralıktan itibaren gelme ihtimali olan sistem Balkanlar üzerinden mi yoksa Karadeniz üzerinden mi gelecek henüz net değil ama önümüzde 240 saat var ve değişime oldukça açık.Beklemek zor ama sabrın sonu selamettir.