Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @salih2199 0 çizgisi şu saat itibariyle diyarbakıra girmiş bulunmakta 12ye hatta 3e kadar aralıklarla yağışlar olabilir 12de -2 çizgisi girmiş olacak ve karayel saatte 25 35 km hızla esmesi bekleniyor eğer yağış olursa sıcaklık 2 dereceye kadar anı bir şekilde düşebilir ve kar için şartlar uygun gibi bakalım artık kismetimize yağış düşecek mi.

  • Güneydoğu nun orta ve batısı kar almaz demiştim. Doğusu bu gece belki 1-2 kar tanesi görebilir. O da düşük bir ihtimal. Soğuğu ve yağışı zayıf bir sistemi geride bıraktık. Aralık ayının 3.haftasına bakalım. Doğu Anadolu her şartta kar alıyor zaten.

  • batman-siirt gece ilerleyen saatlerde lapa lapa kar olabilir. hem de yüksek ihtimal. sadece soğuk sıkıntılı. özellikle sabaha doğru 4-6 arası örtü ihtimali yüksek. diyarbakır için soğuk daha erken giriyor. yağışla çakışabilir.

  • Son çıktılara göre


    Diyarbakır'da hem ECMWF hem GFS'ye göre merkezde yağış kesti. Bu gece hava bulutlu olacak ve bir ihtimal gece saatlerinde alt seviye bulutluluk olması durumunda serpinti kar görülebilir.


    Mardin'de hem ECMWF hem GFS'ye göre yarın sabah saatlerine kadar yağış devam edecek gece 2-3'den sonra iki modele göre de yağışlar önce kky ardından kara dönecek ve aralıklarla sabaha kadar sürecek.


    Batman'da hem ECMWF hem GFS'ye göre yağışlar yer yer yarın sabaha kadar sürecek ilerleyen saatlerde özellikle GFS'ye göre yer yer kuvvetli yağış görülebilir ancak iki modele görede sabaha kadar yağışlar tamamen kara dönmeyecek bir ihtimal rüzgar etkisiyle kky yer yer donan yağmura dönebilir.


    Siirt'te hem ECMWF hem GFS'ye göre yağışlar ilerleyen saatlerde yer yer kuvvetlenecek sabah 9-10'a kadar devam edecek. Her iki modelde yağışların sabaha karşı en geç sabah kara döneceği ve birkaç saat kar görülebileceğini söylüyor. GFS yağışın kar olarak sonlanacağını ECMWF ise kara dönen yağışın tekrar yağmura dönme olasılığı üzerinde duruyor.


    Tahminler en güncel ECMWF ve GFS çıktılarına göre yapılmıştır ve adı geçen illerin merkezlerini kapsamaktadır.


    Hepinize hayırlı geceler dilerim.

  • Cumartesi Akşamına kadar çok istikrarlı bir şekilde bölgemizin batısına soğuğu öğlenden itibaren, yağışıda geceye kadar veriyordu...Doğusu İçinse perşembe sabahına kadar kesintisiz yağıştı.,BİR ANDA ŞAKA OLDU... EMİN OLUN ERKEN GELEN KARLARIN SONU HEP HAZİN OLUYOR...En güzeli aralıkta hafif bir kar ki ayın 21 23 gibi gelecek inş. Sonra yavaş yavaş dalga dalga arta arta inş.., geçen sistem geçmiş olsun,Cümlemizin canı sağolsun....gerisi gelir inş.

  • malatyada daha havada kar goremedik :)

    Mert kardeşim inan Güneydoğu zaten ters köşe yaptı ama Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli-Erzincan ve yer yer Erzurum boyunca tahmin tutmadı biz modeller her güncelleme ne dediyse onu yazdık. Varsa bir hatamız kusurumuz tüm arkadaşlardan affola.

  • Mert kardeşim inan Güneydoğu zaten ters köşe yaptı ama Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli-Erzincan ve yer yer Erzurum boyunca tahmin tutmadı biz modeller her güncelleme ne dediyse onu yazdık. Varsa bir hatamız kusurumuz tüm arkadaşlardan affola.

    hocam oyle demeyin ne kusuru bunun kusuru olmaz sonucta karı siz yagdirmiyorsunuzki balkan sisteminden bize pay cikmiyor onu anladım bu aralik son haftası gozuken kırımdanmi gelicek gelirse ?

  • Urfa Radarı hareketli Mardin-Batman-Siirt hattında sabaha kadar durum böyle olacak. Diyarbakır için Radarı takip etmek lazım zira bu görüntülere göre Diyarbakır'a da ekmek çıkabilir.

  • Hocalarım,arkadaşlar Diyarbakır için bence uyuyalım. :) Bu sistem geldi geçti ancak daha kışın başındayız. Geçen seneyi hatırlayın kurak geçen zamanların ardından ocağın son haftası o gelen tipi kar yağışı <3 Aralık ufak serpintili olabilir ancak Ocak Affetmez Allahın izniyle nice kar yağışları bizi bekler. Şimdilik uykudan olmaya gerek yok uyuyalım uykumuzu alalım ki Allahın izniyle gelecek olan kuvvetli sistemlere karşı uykumuzu almış vaziyette bekleyelim :D Allah rahatlıklar versin hepinize inşaAllah :)

  • Yarın bi sonraki sistem eğer varsa tabi gücü, kuvveti istikameti hakkında değerlendirmede bulunacağız.


    Şuan negatif endex etkili ve bu döngü nihayetinde kırılacak, kafamda bir tarih aralığı var, vaybe diyeceğimiz. Öncelikle şu formalite sistemcikleri geride bırakalım, @KARcanavarı dostumun dediği gibi kademe kademe ilerleyeceğiz. Çok farklı bir sezon ile karşı karşıyayız, farkı zamanla hepimiz hissedeceğiz (olumlu). Yarın görüşmek üzere.