Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Farklı bir sistemdi yeterince tatmin oldum açıkcası bu kadarını beklemediğim için mgm 15 cm ölçtü 20 cm olan yerler var sahil kısmında,azıcık rakımlı alanlarda muazzam bir örtü farkı oluşuyor sebebi ise karın dün etkin kısmının gündüz başlaması ve yüksek kesimlerde olumsuz etkinin olmayışı bu farka sebebiyet verdi.


    Ao-nao güzel görüntü çiziyor bakalım neler olacak.

  • Bu görüntüden neler neler çıkar ileriki güncellemelerde. Azcık oynanması lazım üstünde o kadar. Azor kuzeye az daha darbe vurdumu mükemmel bir sistem yolda diyebiliriz.


    Fakat şu da var 168.saatte Ecmwf ile çok farklılar. Ecmwf de Azor Grönland a doğru kafasını uzatıyor Gfs de bu yok. Gfs senaryosunun gerçek olması bizim için daha iyi. Ecmwf senaryosuna göre sıcak sektörde kalma ihtimalimiz var.


  • Aslında EPS ye bakınca Gfs ye benzer olduğu görülüyor.


    Azorun hareketinden ve soğukların yukarıda yapmaya çalıştığı dönüş hareketinden anlaşılıyor.




    Diyagramlara bakınca İtalya da ki siklon sırıtıyor. Ayrıca 168.saatte İngiltere üzerinde bulunan ve daha sonra Akdenize salınan 970 lik ab alanı da sırıtıyor. Vade uzun takip edelim bakalım. 30-40 cm lik bir kapanış hiç fena olmaz. :D ^^


    İngiltere



    İtalya



    Burası da Ege. Ortalama yükseliyorken ana çıktı düşüyor. Azoru yasladık mı Egeye tamamdır. :thumbup:


  • Aynn öyle bu tarz sistemlerin sağlamasını basınç diyagramları en iyi şekilde anlatır takibe devam güzel görüntüler çıkacaktır artık modellere de yansımaya başlar.

  • Trabzon için güzel bir sistem oldu. Hiç yalan konuşmayacağım doydummu kar a tabiki hayır 10 sistem daha da alsak doymam. Adı üstünde kar sevdalısıyız. ama Allah a şükür de ediyorum bu güzel kar yağışlarına bize nasip ediyor diye. Daha şimdiden diğer sistemlere odaklandım. yorumum inşallah yanlış anlaşılmaz. ^^

  • @Great Khan


    Bunun yönetimle ne ilgisi olabilir.burda edindiğimiz bilgileri işteyken pc başında değilken daha kolay basit şekilde paylaşarak bilgi,fikir,takip edebiliriz.size gere gerek olmayabilir kişisel fikrinizi ileri sürerken bence demeye özen gösterin.
    "hiç gerek yok"? Kime göre neye göre?

  • @Great Khan


    Bunun yönetimle ne ilgisi olabilir.burda edindiğimiz bilgileri işteyken pc başında değilken daha kolay basit şekilde paylaşarak bilgi,fikir,takip edebiliriz.size gere gerek olmayabilir kişisel fikrinizi ileri sürerken bence demeye özen gösterin.
    "hiç gerek yok"? Kime göre neye göre?

    Yönetime göre. Ben yönetimin bu konudaki fikrini yazdım kendi görüşümü değil. Kuracak olan kurar zaten yönetim hoş karşılamıyor onu belirttim. Bana zıt cevaplar vermeyin kendi kendinize havaya girip.

  • @Great Khan


    Zıt cevaplar veren sizsiniz ben değil yorumunuzu tekrardan okumanızı tavsiye ederim.


    Ben bir şey sunuyorum ortaya herkesin fikrini,görüşünü merak ediyorum,soruyorum oradan çıkıp "-hiç gerek yok" diye ifade belirtiyorsnz bilmem anlatabildim mi?

  • @Mia watsapp grubu kurulması üyeler arasında yasak değil ancak hoş karşılanmıyor doğru bulunmuyor. Geçmişte birçok kişi sosyal medya üzerinden gruplar kurarark sonrada foruma karşı isyana dönüşen hareketler oldu. Özellikle yöneticilerinde içinde bulunduğu normal üyelerle beraber dönen sohbet ortamlarında bir süre sonra normal üyelerin ego kasma yerine döndü. 2 kere forumun başına aynı olay geldi artık ders alındı hiçbir gruplaşmaya izin verişmiyor.


    Siz birkaç arkadaşınızı toplayıp hiçbir zararımız olmaz deyip grup kurabilirsiniz bundan yönetimin haberi belki olmaz bile ancak siz iyi niyetli olsanızda iyi niyetli olmayan kişiler bir süre sonra kendi belli ediyor zaten. Daha geçtiğimiz ay forumun başından böyle bir bela geçti anlayışla karşılayın.