Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bugün gördüğüm video ve fotoğraflar özellikle Antalya için çok üzücüydü.Sera alanları hep zarar görmüş.Geçmiş olsun.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Afyonkarahisar ve bulunduğum konum efsane bir oraj sezonu geçiriyor.Öyle ki bulunduğum konum mayısta 106,7 mm Haziranda ise şu ana kadar 167,3 mm. yağış ölçtü yağış ölçerim.Şehir merkezinde ise Mayıs 90 mm. Haziran ise 127,4 mm.'de


    14-22 Haziran boyunca konumumda yaşanan orajlarla alakalı resim ve radar görüntüleri atacağım ki bulunduğum konumu bu ay 5 kez kırmızı vurdu.


    14 Haziran-Arife günü.

    de8bb6c0d01262.png


    Şehir merkezinde ceviz büyüklüğünde dolu ve yoğun sağanak etkili oldu gerek bulunduğum konumumda da.Hatta merkezin üstünde hafif mora bile çalmış kütle.


    15 Haziran-Bayramın 1. günü


    Bulunduğum konumda etkili olan sağanak ve dolu.Dış kapımızda delikler açılmış ağaçların yaprakları hasar almış.


    r18rk3.jpg


    Bu da radar görüntüsü.


    mo7BA8.png


    20 Haziran 2018 bulunduğum konumu tekrar kırmızı vurdu.Ama bu sefer dolu değil çok ağır bir yağış vurdu 1 saatte 50 mm'den fazla yağış düştü.


    Afyon-Ankara yolu bu haldeydi.


    oV8vR9.jpg


    Bizim sitenin yanındaki tarım alanı 50-60 cm su birikmiş Allat'tan duvar yıkılmadı.


    lZrl6Q.jpg


    Bu da onun radar görüntüsü.


    k6LoPJ.jpg


    Bunlar haricinde bulunduğum konumu 3-4 defa daha turuncu kütleler vurdu.Bu sezon efsane oldu benim için.Bugünde Afyon hem de bulunduğum konumda yağış etkili oldu.Allah'a şükür yağışa ve oraja doydum.

  • Oğuzum bu ay iyi yağış aldınız :)

  • Teşekkürler kıtlık yağıştan olur derler hep buralarda , bu yıl iyi bir örnek oldu , herşey meyveler hububat herşey bozuk bu yıl ama yağsın yeterki yağsın.

    Evet buğdayları hiç bu kadar kötü görmedim.Bu sene olacağı yokmuş.Zaten nisandaki kuraklık vurdu.Mayıs ayında yüksek verim olmayacağı belliydi.Haziran tamamen buğdayları bitirdi.Ben yağması taraftarıyım çünkü barajlar boştu belki bu yağmurlar biraz iyi gelmiştir diye umut ediyorum.Bundan sonra kurak dönem var.Temmuzda bizim buralara nadir yağış olur 1-2 gün anca.Ağustosta yağabiliyor.Benim için bu önümüzdeki sonbahar ve kış yağışları hayati önem taşıyor.

  • Bugün 5 km batımda mgm istastyonu 13.1 mm yağış ölçtü biz adam akıllı ıslanamadık.^^^^


    ECM'ye göre öümüzdeki 10 gün boyunca ahım şahım sıcaklar görünmüyor hatta temmuz başı egenin kuzeyi başta olmak üzere güzel bir serinleme var.

  • Havalarımız serin gidiyor.4-5 gün daha böyle devam edecek gibi duruyor.Önümüzdeki günlerde Kuzey ege de yerel ve zayıf yağışlar hariç herhangi önemli bir hadise beklenmiyor.Temmuzun 3-4'ü gibi güney kesimler başta olmak üzere sıcak hava dalgası var ama öyle ahım şahım zorlayacak sıcaklar görünmüyor.:)