İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul civarı için yağışın en etkin olduğu vakit yarın sabahla kuşluk vakti arasındaki dönem görünüyor sınırlı alan modellerine göre , onun için şu anda şehrin batı tarafının aldığı yağışları kâr sayalım



  • Poseidona göre istanbulda yağış gece yarısı başlar sabaha kadar devam eder daha sonra ise yağış duracak gibi

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Önümüzdeki hafta Yüksek etkisinde geçecek.Umarım bu sinoptiği kış boyunca yaşamayız.Doğumuz yağıştan kırılırken biz izleyeceğiz.En korktuğum görünümlerden biri.Bu yıl umarım maruz kalmayız.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.



  • GFS akşam güncellemesine göre 2 sistem görünüyor ancak kış için bu tür sinoptiği görmek istemem geçen sene 15 ocaktan sonra benzer sinoptikler bizi yağışsız tarafta bırakırken karadenizi ihya etmişti. YB nin biraz daha yaklaşması tamamen kuru tarafta bırakır.


    Ama tabikide karadeniz tarafı için sevindirici bir durum olur. Bizim için İzlanda biraz daha pasif kalmalı onun hareketi yb yi bize yaklaştırıyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yb doguya gittigi icin Izlanda'da doguluyosa..

  • @Efsane-Semih doğrusunu sen bilirsin hocam, benim ki geçen seneden benzerliğe dayanarak çıkarttığım bir yorum

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Modellerin bu saat için yaptıkları tahminle şu ana kadarki yağış ve kütlenin Tekirdağ’a varıncaya kadar ki gücündeki değişimi karşılaştırdığımızda durumun tahminlerden biraz daha iyi gittiğini düşünüyorum , kütle İstanbul’a varana kadar yüzde 30 -40 fire verse bile gayet makul yağış bırakabilir

  • Estagfurullah. Bence bunun kesin bir cevabi yok. izlanda doguladigi icin yb doguladi denir ama 1040 lık bir yb yide dogulatmak kolay degil mesela.

    izlanda da fena değil hocam 975 mb, ama dediğin gibi 1040mb de baya sağlam duruyor, mesela bu tür durumda varsayalım ki yb doğuya gitti diye izlanda doğuladı. o YB yi doğulatan şey ne?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • izlanda da fena değil hocam 975 mb, ama dediğin gibi 1040mb de baya sağlam duruyor, mesela bu tür durumda varsayalım ki yb doğuya gitti diye izlanda doğuladı. o YB yi doğulatan şey ne?

    Cevabi net olmayan teknik bir soru. Mesela bir a.b doğar gelisir buyur ve sona erer. Yb de aynı sekilde. Kuzey yarim kurede basinclar( Izlanda ve Azor) genelde(yuzde 100 degil) olusur ve doguya hareket eder. Atlantikteki kasirgaya donusen ve bazende Sibirya yb batili hareket edebiliyor. Mesela Akdeniz'de olusan A.b de oyle bazen kuzeye cikip dogular bazende kuzeylemeden dogular. Yani ben Izlanda itti diye doguladigini dusunmuyorum.Arsivde Izlanda 965 lerdeyken Azorun Ingiltere'de o baskıya ragmen dogulamadiginida gordum.