5-12 Ocak Sistemi (Marmara Özel)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son iki saatte Çorlu'da hava sıcaklığı 8 dereceden 4 dereceye geriledi. Yaklaşık 2 saat sonra Silivri Büyükçekmece arasında da hava sıcaklığının 5 dereceler civarına gerilemesi mümkün görünüyor.

  • Son iki saatte Çorlu'da hava sıcaklığı 8 dereceden 4 dereceye geriledi. Yaklaşık 2 saat sonra Silivri Büyükçekmece arasında da hava sıcaklığının 5 dereceler civarına gerilemesi mümkün görünüyor.

    hocam pazartesi sali için yağiş nasıl boğaz çevresi için

  • sa hocam istanbul cumartesi yani bugun gece ne olur yogun karmı yağar pazar pzt saıl hav nasıl yogun karlımı

  • SİSTEM ÖNGÖRÜSÜ (PART 2)
    Değerli Arkadaşlar,
    6 Ocak günü Balkanlar ve Sibirya üzerinden yurdumuzu etkilemeye başlayan soğuk ve yağışlı havanın etkisi altındayız. Soğuk hava 08.01.2017 Pazar günü özellikle Trakya, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi ile İç Anadolu'nun batısında ve kuzeyinde etkili olmaya devam edecek. Söz konusu soğuk havanın etkisi altında Pazar günü Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, ilk saatlerde göller yöresi ile Malatya, Elazığ ve batıda Balıkesir çevrelerinde kar, Güneydoğu Anadolu'nun batısında karla karışık yağmur, Akdeniz kıyılarında ise yağmur şeklinde olacaktır. Pazar günü İstanbul ve Ankara yer yer orta şiddette kar alacaktır. İstanbul genelinde halen devam etmekte olan yağışın oluşturduğu 25-50 cm arasındaki kar kalınlığının Pazar günü boğaz çevresinde, kuzey ve doğu ilçelerdeki yağışla birkaç cm. daha artması olası görünüyor.
    Pazar günü sıcaklıklar özellikle yukarıda belirtmiş olduğum soğuk havadan birincil derecede etkilenen bölgelerde yer yer yağışın kesilmesi ve ayazın etkisiyle gündüz ve gece uzun yıllar rekorlarına yakın ölçülebilecektir. Pazar gece ve Pazartesi sabah saatlerinde oluşacak olan kuvvetli buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları gerekmektedir. Özellikle ellerimizi ısıtmak maksadıyla dahi olsa kaldırım ve yaya köprülerinde ellerimizi cebimizden çıkarmalı ve mümkünse yürürken kar olan yerlerin üzerine basarak yürümemiz gerekmektedir. İstanbul'da Pazar günü beklenen en yüksek hava sıcaklığının -3C, gece ise -7C olmasını bekliyorum.
    09.01.2017 P.tesi günü yağış Marmara'nın doğusunda, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve Gümüşhane, Bayburt çevrelerinde kar, Doğu Karadeniz'in doğusunda ve Doğu Akdeniz'de kıyılarda yağmur diğer yerlerde karlakarışık yağmur şeklinde olacaktır. Kar yağışı hafiflemiş olsa da P.tesi günü istanbul valiliği'nin Pazar akşamından alacağı karar ile okulları tatil edeceğini, bu tatil kervanına halen final sınavları yapılmaya devam eden birçok devlet ve vakıf üniversitesinin de katılacağını öngörüyorum.
    Pazartesi İstanbul için günün en yüksek sıcaklığının 1C gece ise en düşük sıcaklığın -2C olmasını bekliyorum.
    10.01.2017 Salı günü ülkemiz Libya üzerinden Akdeniz'i kat ederek gelen ılık karakerli bir Alçak Basınç'ın etkisi altına girecek. Mevcut soğuk havanın üzerine eklenecek olan bu yağışların ilk etapta özellikle de Trakya, Kuzey Ege'nin İç kesimleri, İç Ege'nin batısı ve Marmara'nın güney ve batısında kar şeklinde düşmesine olanak sağlayacaktır. İstanbul'da Salı günü öğleden sonra özellikle de Anadolu yakasında ve bölgenin doğusunda yağışların karla karışık yağmura ve hatta akşam saatlerinden sonra yağmura dönüşme olasılığı yüksek görünüyor. Yaklaşık bir hafta kadar önce yılbaşında yaşamış olduğumuz hava şartlarına benzer şekilde Trablus'dan yola çıkan sözünü ettiğimiz ılık karakterli Alçak Basınç'ın bu kez Salı gece saatlerinde İstanbul semalarında olmasını beklemekteyim. Salı günü İstanbul'da en yüksek hava sıcaklığının 4C gece en düşük sıcaklığın ise 2C olmasını bekliyorum.
    11.01.2017 Çarşamba günü, hızlı hareket eden siklonun yol açacağı yağşların Marmara'da, Ege'de, Akdeniz'de, İç Anadolu'nun batı ve kuzeyinde ve Batı ve Orta Karadeniz'de etkili olabileceğini düşünüyorum. Marmara'da yağış alan yerlerde yükseklerde karla karışık yağmur ve kar geçişleri görülebilir. Rüzgarın Marmara'da Çarşamba günü batı karayelden eseceğini düşünürsek sürpriz kar geçişlerinin özellikle İstanbul'luları şaşırtmaması gerektiğini söylemeliyim. Çarşamba gün içinde en yüksek 3C olmasını beklediğim İstanbul için gecenin beklediğim en düşük sıcaklığı -1C.
    Sonrasındaki günlerle ilgili olarak Salı günü yeniden görüş ve tahminlerimi paylaşacağım.
    Teşekkürler,

  • @wildleo1907


    Siklonun konumundaki değişimleri bizimle paylaşır mısınız takip eden günlerde ben sıcak yapıda olsa da bu kadar soğuktan sonra yağmura dönmesine anlam veremiyorum.Yılbaşından çok farklı durumdayız diye düşünüyorum içinde bulunduğumuz sistemde.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • @wildleo1907


    Siklonun konumundaki değişimleri bizimle paylaşır mısınız takip eden günlerde ben sıcak yapıda olsa da bu kadar soğuktan sonra yağmura dönmesine anlam veremiyorum.Yılbaşından çok farklı durumdayız diye düşünüyorum içinde bulunduğumuz sistemde.

    Sevgili @berkay_tuku şu an için evet öyleyiz ama ben 850 hpa sıcaklığının siklonun hareketine bağlı olarak 3-6 saat arasında özellikle Anadolu yakasında 0C ve belki biraz üzerine çıkarma olasılığını gördüğüm için bu şekilde yazdım. Hatırlarsanız henüz sistem girmemisken perşembe akşamı ve cuma sabahı bu konuya birkaç kez değinmiştim. Siklon iyidir hoştur ama Azor veya Sibirya ona tasmayi takılı tuttuğu sürece öyledir. Azor veya Sibirya etkinsizlestigi anda özellikle Marmara için kaçınılmaz son önce karla karışık yağmur ardından yağmurdur. Bu sistemde tam olarak öyle olmayacak zira siklon batı Karadeniz açıklarına doğru hareketine devam ettikçe 850 hpa yeniden -5 ile -7 seviyelerine kadar gerileyexektir. Yer seviyesindeki soğuk hava sisli, kky ve karlı bir hava yaratacak sisten de ömrünü perşembe sabah saatlerinde tamamlamış olacaktır.