2016 Yılı Son Efsane Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kimse kusura bakmasın ama Sitede ki tahminci arkadaşlar harici kimseyi fazla kaale almayın çünkü herkes kafasına göre yazıyor çiziyor herkesin yazdığına bakarsanız kafanız çok karışır

  • Bünyamin sürmeli instagramdan 15 dk önce paylaşmış;


    Şafak sen karla karışık yağmur topu oynardın, çünkü cuma soğuk hava biraz gevşiyor ama yağış çok fazla, arada karla karışık yağmura da döner....

  • Kimseyi boş yere umutlandırdığı yok. Kendi tahminlerini yazdı, kendi beklentisini iletti. İnanıp inanmamak kişinin kendi elinde olan bir şey. Ama gelip de burada itham edici şekilde kötü yorumlarda bulunmak hoş değil diye düşünüyorum. Trollüğün lüzumu yok.


    Senelerdir kendisini takip ediyoruz, gayet de heyecan verici oluyor. Diğer yorumcularla karşılaştırıp ona göre biz de çevremize 'Efsane böyle böyle dedi' diyoruz. Küçücük bir soğumada arkadaşlarım hemen 'Efsane ne diyor? Kar ne zaman yağacakmış?' diye soruyorlar. Bu foruma hiç girmemiş, televizyondaki hava bültenleri haricinde hiç bir yerden hava durumu kontrolü sağlamamış kişiler bile Efsane-Semih diye birisinin varlığından haberdarlar ise demek ki var üstadın bildiği birşeyler. :)


    Elinize sağlık hocam.

  • Semih hocanin basarilarini buradaki herkes bilir. Kendi analizleri sonucu bu kaniya varmis olabilir. Sadece bu modellere bakmiyor çünkü. Gelse de gelmese de tahmindir bu itham etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

  • Hakikaten Efsane Semih Bey'in belirttiği gibi Marmara'nın Kuzey Doğusunda A.B oluşması kırk yılın başında olabilecek bir durum. Bu sefer sistemin gelişi hakikaten yıpratıcıydı. Son bir kaç gün kala Akdeniz'de derinleşecek A.B alanının etkisi ile Balkanlara çekilen soğuk hava ile moralleri bayağı bozdu. Dün ise bu trend Karadeniz'e yönelen A.B toparlanmıştı. Bugün hiçbir değişiklik yokken ve yoğun kar yağışlarına 48 saat kalmışken soğuklar yine Trakya ve Balkanlara çekildi. İşin doğası gereği bu tarz değişikliklerin olması bence doğal ama nedeni bu sefer açıkçası teknik olarak anlayamıyorum. Semih Bey teknik olarak bilgi verebilirse çok faydalı bilgi olacağı kesin. Bence şuan %50 Karla Karışık Yağmur %50 Kar Şansımız Var. Artık 48 Saat kalmışken İlahi Takdire kaldık.

  • Ya adam ne yapsın, dün nasıldı bugün nasıl! Akla mı gelir... eminim bugün güncel açıklama gelecektir kendisinden...

    Ben hala yagmura donmeyecegine inaniyorum. evet a.b dibimize kadar geldi. sicakligi bir miktar yukseltti. Eger dahada batilamazsa tahminimi revize etmem.

  • Konunun sonunda sistem bitmeden yagmadi tutmadi demeyin demistik. daha sistem girmeden ağlamalar baslamis sanirim.


    İstanbulda belkide 10 belkide 20 senede bir gorulecek hava olaylari yasanacak. Boyle bir aksiyonu bir daha goremeyebilirsiniz.


    Kimin iyi bir tahminci olup olmadigi bu tür sistemlerde belli olur.


    20 Aralık 2012 'yi unutma unutturma..

  • adamsin sen adam

  • 2012'de meteoroloji uzmanları belki havada sulu kar görürsünüz demişlerdi sabah bir kalktım yerde 5 cm kar var işin ilginç yanı benim ev kartal sahilde rakım 0 :)) sonrasındaki açıklamalarda traji komik rüzgarı hesap etmemiştik:))
    Bende AB'nin o kadar batılıyacağını sanmıyorum.

  • @Efsane-Semih


    CNN zamanından beri hep takipteyim seni üstadım.Bu sistemde senin farkın yine konuşacaktır buna hiç şüphem yok.O sabah ki modelleri de hiç kaale almadım hava modellere gereken cevabı verecek sistem süresince buna eminim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • unutma unutturma üstad :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

  • Semih üstad ,


    Sana güveniyorum ... okeys13123