2016 Yılı Son Efsane Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forumdaki değerli abilerimi takdir ediyorum doğa olaylarını yüzde yüz bilmek mümkün değildir.İlk defa yorum yapıyorum ayrıca foruma :) sistemi tam olarak yaşamak için dün uludağa çıktım çok fazla bir yağış yoktu yerlerde temizlenmiş ve bilek boyu kadar kar yoktu.Sabah uyandığımda ise otelden kimse çıkamıyordu.Zor bi durum olsada biliyorum ki kar görmek forumdaki herkesi çok sevindiriyordur.Dağdan aşşağı indiğimde ise hayal kırıklığına uğradım.Olsun takdir Allahındır dileyelim ki gelecek sistemlerimiz kar sever arkadaşlarımızı sevindirsin.Bol karlı günler hava-kars323 hava-kars323 hava-kars323

  • Yarın akşam yanı bu akşam (cuma) ; eğer karayelden yağışı almaya devam ederken sıcaklık tırmanışı çok olmaz ise bayağı yoğun bir kar alacak özellikle Avrupa yakası yüksek kesimler cumartesi de devam edecek etkili olarak ilk saatlere kadar ;) yağışın en önemli kısmı burada oluşabilir yerdeki kar tabakası açısından :)

  • heyecanlarimiza yenilmemeliyiz. Ne kar severler ne tahminci arkadaslar. Sonucta bu umutla heyecanla gelecek birsey degil. Modeller var bilim var teknik var. tahminlerin bu anlamda sistem degistikce burdaki kisilere resmi aciklama ile bildirilmesi sahsi tavsiyem. Aynen ilk modeli haber verirkenki gibi.. aksi takdirde onlarca kisi umutla gece gunduz bekliyor. Tahminci arkadaslarin agzina yorumuna saglik ama gerektignde revize etmek 180 derece de olsa bence hic yanlis anlasilmayacak bir Olgu. Tam tersine saygi duyulasi. Insanlar arasindaki tartismalari da elimine edecektir. Dedigim gibi heyecanlarimiza yenilmeyelim hicbirimiz

  • Yağış açısından gerçekten efsane yağmur yağdı. Aralıksız hiç durmadan yağdı. Ama bir türlü net kar olmadı. Olsaydı zaten konuşmazdık. Gecmiş olsun diyelim :hfyeni (30):

  • herşeye rağmen hafızamda yer eden yıllar sonra bile hatırlıycam çok garip olayların yaşandığı değişik bi sistem oldu benim için herşeye rağmen güzeldi. Semih usta tahmininde yanılmadı bence yağış olarak mükemmeldi. herşey yerde biriken kar değil.

  • Semih hocam sizi tebrik ederim,yağış açısından çok iyi tahmin ettiniz ama istediğiniz gibi olmadı rüzgar bizi yanılttı.
    Yeni efsane sistemlerinizi bekliyoruz hocam,sağlıcakla kalın.

    Sizi seveni üzün, düzene uyun.

  • Yağış açısından gerçekten efsane yağmur yağdı. Aralıksız hiç durmadan yağdı. Ama bir türlü net kar olmadı. Olsaydı zaten konuşmazdık. Gecmiş olsun diyelim :hfyeni (30):

    Burada kar yağdı da ne oldu, 15 saattir aralıksız yağıyor ama örtü falan yok. Sıkıntı rüzgar yönü yüzünden sıcaklık

  • Şuna kesin kanaat getirdim artık.


    "Siklon içeren sistemlerde bize poyraz değil karayel lazım..."


    Bu sistem o kadar güzeldi ki balkanlar beklediğimiz gibi çok soğuktu. İstabulda Poyraz ve Yıldız yerine Karayel essse idi, 1 ssat içinde kar yağışına çevirebilecek bir sistemdi.
    O zaman bu yağışla çok kolay sahiller bile 40 cm alırdı...


    Unutmayın karayel kara üzerinden soğuğu çok daha hızlı taşır. O KADAR Kİ 850 HPA -6 DA bile kar yağardı...


    Bunun çok açık örneğini 11 Aralık 2012 de görmüştük...

  • Bence sistem yağış açısından efsaneydi Semih kardeşimi tebrik ediyorum kar tamamen rüzgarla alakalı bir durumdu o yüzden yanılma oldu hemde bütün tahminciler yanıldı ama Rabbime şükretmek gerek bu yağış barajları bayağı bir doldurdu

  • Kasım sonunda 3 gün durmadan yağmur aldık, bu sistemden çok daha uzun süreli yağış bıraktı hatırlarsınız. O da efsaneydi o zaman. Burda efsane kriterlerini bir kez daha belirleyelim bence. Çok yağış mı yoksa kar yağışı mı? Zaten tahminci ustatları bizlerden ayıran bu ikisini birlikte tahmin ederek yorum yapıyor olmaları.

  • Karadenizdeki ab alani cok batilamis o yüzden öyle olmuş sanırım ,ilk 28indeki ab gfsye göre degil de ecmye göre gibi oldu sanırım bu da ikincisini karistirdi ama sadece tahmin üstadlar daha iyi bilir hele Efsane Semih

  • Derince ( Rakım 115-120 ) için bu sabah için belki bir sürpriz olur dedim ve yine dışarıda 1 cm bile kar yok ayrıca havada da 1 kar tanesi bile yok hep kuru boş bir hava var şu an dünde farkı yoktu zaten hep yağmur tarzı yağdı ara ara kar gibi oldu araba ve çatılar 1 cm tuttu fazla durmadan oda eridi... Bu sistem ve ilerki sistemlere olan umudum artık kalmadı çünkü bizim gibi bir kaç bölge harici Kocaeli'de birçok bölge çok güzel karlar aldı ve bu bana aşırı koydu.

    Neden mi kar ? Çünkü üzerimde ki bütün negatif enerjiyi tek seferde pozitif enerjiye çevirebilme özelliğine sahip.

  • Semih Hoca bu sistem ile ilgili ilk yorumunu daha modeller göstermiyorken, diyagramlara bile yansımamışken 12 Aralık tarihinde foruma yazdı, O tarihlerde modeller günlük güneşlik bir şeyler gösteriyordu.


    Daha sonra 18 Aralıkta bu sistemle ilgili birkaç gün öteleme yaşanabileceğini belirtti. 18 Aralıkta hala modeller çok çok farklı, diyagramlarda ise belki 1-2 soğuk senaryo varken..


    20 Aralıkta sistemin gelme ihtimalinin yükseldiğinden(%90) ama halen net olmadığından bahsetti. Modellere yeni yeni yansımıştı henüz. Kesinleştiğinde ise konu açarak detay vereceğini söyledi.


    Günler geçtikçe sistem modellere, diyagrama iyice yansımaya başladı, ancak ondan sonra insanlar şu tarihte birşey olabilir, soğuk mu geliyor diyebildiler. Oysa o çok çok önceden bu sistemin varlığını bize söylemişti.


    Son olarak 27 Aralıkta sistemin detaylarını bize verdi. Her şey mükemmeldi. Son olarak modelleri de değerlendirdi. O da biliyordu bazı şeylerin modellerde tam olarak gözükmediğini ama yine de kendi tecrübelerine dayanarak il il bölge bölge detaylı yazısını yazdı.


    Uçak seferleri iptal olacak dedi, oldu. Deniz Otobüs seferleri iptal olacak dedi oldu. 1-2 il dışında dediği her yere yeterince kar yağdı. Yağış tam da onun söylediği gibi Efsane oldu, tek sıkıntı örtüyü beraberinde getirememesiydi.


    Ama gökyüzü bu. Ne kadar her şey kesinmiş gibi dursa da, kimsenin henüz kesinleştiremediği detaylara sahip. Atlantik kıyılarındaki kasırgaların bile -o kadar maddi, manevi zarara yol açmasına rağmen- nereden ne zaman tam olarak, kesin bir bilgi ile tahmin edilemediği bir atmosfer için tecrübelerine sığınarak yorumlarını yaptı.


    Yanılmaktan çekinmediğini, bunların özellikle kendi yorumu olduğunu da defaatle belirtti.


    Kesin olan bir şey var ise o da Semih Hoca'nın çok çok büyük bir başarı ve öngörü ile bu sistemle ilgili doğru tahmin yaptığıdır. Rüzgarın karayel'e zamanında dönmemesi dışında da hiç bir hatalı öngörüsü yoktur. Zira gerçekten Efsane bir sistem yaşıyoruz, gerçekten Efsane yağış var, tek sıkıntı sulu olması ve örtü yapmaması.


    Bu sistemle alakalı bu büyük başarıya rağmen hala birileri çıkıp da - Senin yüzünden umutlandık, bizi yanılttın- diyorlarsa eğer, önce kendilerini düzeltsinler. Çünkü hiç bir yorumunda %100 kesin olacak demedi, her zaman insanlara kendilerinin sorgulaması için izin verdi.


    Yaptığınız tüm yorumlar için elinize sağlık hocam. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da takipteyiz. Parmaklarınız dert görmesin.