İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Hakan_ermeydan1907 Evet o sistemin etkisindeyim. O sistem bana geçen yılki başarımın biraz da şans olduğunu ve her zaman o şansa sahip olamayacağımı, o kadar risk almanın iyi bir şey olmadığını gösterdi.

  • root temkinli olman güzel, ancak coamps ve wrf destekliyor sadece. Gfs ve ecmwf gayet iyi uwrf ise dehset. Euro4 biraz gec baslatiyor evet ama olsun. Yagisin yuzde 80ini kar olarak alacagiz insallah.

  • Root hocaya şimdi ılıkçı trol diyemem veri ortaya koymuş fakat bu işin tecrübeli insanları daha ön plandadır benim için bu saatten sonra cmt pazar değişmez pzt salı çarş değişime açıktır

  • Sınırlı alan modelleri çok önemli.Onları sistem başlayana kadar takip etmekte bile fayda var.

    Dediler ki “Gözden ırak olan gönülden de ırak olur”
    Dedim ki “Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

    MEVLANA

  • Arkadaşlar gerilmeyin yahu.Root kardeşimiz aslında birşeyi hatırlattı bizlere.Beklediğimiz şeyin tahmin olduğunu ve söylediğimiz şeylerin "Tahmini " olduğunu.Zira kesinliği yok.Yüzde 1 ihtimal olsa bile 3 5 Cm ile kapatabiliriz sistemi.Sevinmek hakkımız ama kesin değil.Yaşayıp görme vakti.

  • simdi girdim son dakka yine kivirmalar baslamis, ustelik acilan konularin adida efsane filan)) yarin aksam sogumada gecikme olunca bide o zaman gor..

    Hangi yazarda ne kıvırma başlamış?Saçma sapan konuşmayın.Bir üyenin yazdığı bir şeyi sanki yazarlar kıvırmaya başlamış gibi yorumlayamazsınız.Konuşma şekliniz ve yaklaşımınız art niyetli.

  • Semih başkan geçen sefer olağanüstü olaylar çıkabilir diyerek uyarmıştı ne yazık ki oldu.


    Şimdi ise Karın yağmayacağı yada yağmura döneceği hakkında bir uyarı yapmadı. Üstüne uzunca bir süre yağacağından bahsediyor.


    Temkinli olunacak en son sistem bence bu. Troller şok olacaktır.


    Şuan yapacağım tek şey MGM nin radarına bakıp dev kütle geliyor diye forumu sallamak.

  • Root yer seviyesi ve rüzgarı hesaba katarak mı yaptın yorumunu ? Yoksa problemi siklon hareketinde mi görüyorsun ?

    1. Hiçbir zaman kimseyi gazlamadım. O anki model güzel çıktığında güzel dedim, böyle gelirse mükemmel olur dedim. Böyle gelir demedim.


    2. Sistem bozdu yada bozacak demedim. Önceki veriler çok güzeldi, son çıktılarda bozulma var ve umarım devam etmez dedim.


    3. 40-50 cm yağmaz demedim. Düzelirse yağar dedim. Sadece "Euro4 tekrar aynı miktarda kar vermedi, ECMWF soğuğu biraz azaltı, hafif bozdu" dedim.


    4. Sadece yorum yaptım, tahmin YAPMADIM.


    5. COAMPS ve WRF modellerinde gördüğüm problem siklonun hareketi. Yer rüzgarı yada sıcaklık değil.


    6. ECMWF ve GFS'nin şuanki haliyle İstanbul'a sistemin sonunda yarım metre kar var. Semih hocanın söylediklerinin tersi bir durum yok. Ben bundan bahsetmiyorum. Bozulma ihtimalinin ortaya çıktığını ve tedbirli olmak gerektiğini söylüyorum. Laf edebilmek için her şeyi işinize geldiği gibi anlıyorsunuz.