13-15 Aralık Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Özellikle yurdun doğusunda devam eden soğuk hava'nın yerini pazartesi günü hafiften ılımış hava alacak.Ancak bu hafif ısınmaya kesinlikle aldanılmamalı.
    Pazartesi akşam saatlerinden itibaren soğuk hava Trakya'dan giriş yaparak yurda merhaba diyecek.Salı gece saatlerinden itibaren İstanbul'da sıcaklıklarda sert bir düşüş yaşanacak.
    Salı öğleden sonra soğuk güneyde Muğla-Antalya doğuda Trabzon ile İç Anadolu'nun doğusuna kadar ilerleyecek.Bu saatlerde Marmara üzerinde soğuk daha da kuvvetlenecek.
    Pazartesi gece saatlerinde Batı Karadeniz ile güneyde Mardin Diyarbakır civarında başlayacak olan yağışın salı sabah saatlerinde Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'de
    kuvvetlenerek Ankara Göller Yöresi civarında ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde de etkisini göstermeye başlayacak.Salı öğle saatleriyle beraber yağışın
    Marmara'nın doğusundan Trabzon civarına kadar,Yozgat-Sivas-Konya hattı boyunca ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetlenmeye başlayacak.
    Saat 15 civarında Karadeniz'de Artvin tarafına kadar,Güneydoğu Anadolu'da Doğu Anadolu'da Erzincan'da ve İç Anadolu'nun Doğusunda yağışlar etki alanını artıracak.
    Akşam saatleriyle beraber Batı Karadeniz'de DEK'ler etkili olurken Güneydoğu Anadolu'da,Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'de yağışlar kuvvetlenecek.
    Akşam 21 civarı bu yağışlar Erzurum'dan Hakkari'ye kadar olan kısımda da kuvvetlenmeye başlayacak.
    Çarşamba ilk saatlerden itibaren yağışlar Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda da kuvvetlenecek.
    Çarşamba akşam saatlerinde Bitlis-Siirt dolaylarında yağışlar çok kuvvetlenecek
    Perşembe sabah saatlerinde ise yağışların yavaş yavaş ağırlayarak gün içinde yurdu terk etmesini bekliyorum.
    Perşembe gününden sonra ise tüm yurtta çok uzun bir süre dondurucu soğuklar etkili olacak.
    Şehri ile ilgili durumu merak edenler sorularını sorabilirler.

  • Allah utandirmasin hocam kandiliniz mübarek olsun malatya hakkında son gelişmelere göre kısa bilgi verirmisiniz size zahmet olmazsa

    Amin kardeşim.Senin de kandilin mübarek olsun.
    Malatya'da salı öğle gibi yağışlar başlar Çarşamba geceye kadar devam eder.Yağış salı akşamı ile çarşamba sabahı arası kuvvetli olacaktır.

  • Bursa ne olur hocam

    Bursa da pazartesi öğleden sonra yağışlar başlar salı akşamına kadar devam eder.Salı akşamından önce kesilir.Pazartesi gece yarısından itibaren havanın hızla soğumasıyla birlikte salı sabah saatlerinde yağışlar kara dönmeye başlar.Salı gün içinde bazen kuvvetlenip bazen hafifleyerek etkisini sürdürür kar yağışı.

  • Ülkenin her yerine kabataslak bakıp detaylı değerlendirmen güzel. Ben her yere bakamıyorum misal.


    Lâkin saat vermen yanlış kaçar.

    Şimdi buradaki bir çok kardeşimiz sistemde yaşadığı şehirlerde ne olacağını çok merak ediyor.Bende insanların merakı giderilsin diye çok özeniyorum tahmin yaparken.O arada saati de veriyorum.Tabi saat vermek biraz riskli.En ufak bir bozulmada insanların şevki kırılabilir.Ama sıkıntı yok.Hepimiz HF ailesinin bir üyesiyiz.Üzülsek de beraber sevinsek de...

  • hocam salı akşamı niğde kayseri sivas hattı nasıl olur??

    Salı öğle saatlerinde Niğde-Kayseri-Sivas hattında yağışlar etkili olmaya başlar.Salı gece saatlerine kadar kuvvetli bir şekilde devam eder.Bu saatlerden sonra yağışlar biraz hafifleyerek çarşamba öğlene doğru kesilir.