13 Aralık - 18 Aralık İstanbul Görünümü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistem için değerlendirmemi yapayım,


    Sistemi bütün modellerde belirli noktaları baz alarak değerlendirdim, ne GFS ne ECMWF tek kaynağım değil, biraz da atmoster gücünü baz alarak değerlendiriyorum önümüzdeki haftayı ^^ Allah utandırmasın.


    13 Aralık salı günü saat 10.00 itibari ile yavaş yavaş kky almaya başlarız. Günün ilerleyen saatlerinde, 3-4 gibi kky kendini yavaş yavaş saf kara bırakır. Akşam 9-10 arası kar yağışı kuvvetlenmeye başlar, aralıklarla duraklasa da gece kuvvetli yağış alacağımızı düşünüyorum. Yağışlar çarşamba günü biraz hafiflese de devam eder. Çarşamba akşamı yavaş yavaş yağış kesilmeye başlar. Perşembe günü yağış beklemiyorum, cuma günü tekrar çarşamba günkü gibi aralıklarla kuvvetli kar yağışı alırız. Cumartesi ve pazar da aynı şekilde devam edeceğini öngörüyorum.


    Yağışlar 150 rakım üstünde kalın örtü bırakır (Anadolu - Avrupa için geçerli), 150 rakım altında ince örtü bırakır. Don ve buzlanma oluşması muhtemel. Şehir içinde yaşam zorlaşacak.

  • Ağzına sağlık kardeşim şuan modeller ne kadar senin anlattıklarını göstermesede gönlümüz dualarımız yazdıklarınla kardeşim Amin...

    Yorumun için sağol kardeşim, umarım yanılmayız, ben bu modellerin döneceğini düşünüyorum, GFS başlıyor, belki GFS şimdi bile dönebilir.

  • inşallah tahmin ettiğin gibi olur. ancak yanlış anlama ama bu tahmin değil biraz temenni gibi olmuş :)

    Hem tahmin hem temenni diyelim, bana GFS nin bir kaç gün önceki güncellemeleri daha gerçekçi geldi, tekrardan güzel çıktılara geri döneceklerini düşünüyorum bu gece özellikle.

  • Hem tahmin hem temenni diyelim, bana GFS nin bir kaç gün önceki güncellemeleri daha gerçekçi geldi, tekrardan güzel çıktılara geri döneceklerini düşünüyorum bu gece özellikle.

    birkaç gün önceki güncellemeler 20 senaryosu içinde tek başına kaldığı güncellemelerdi anca rayına oturdu gfs.

  • Ben yaklasık 7 senedir takip ederim bu hava olaylarını binevi kar manyağıyım ama sunu soylıyım sistem son 72 icindeyse cok fazla degısıklık bekleme ama 2. Sistem için ümit var mesut hocanın konusunu bekle yani burdakı adı efsane semih. Bol karlı günler...

  • Ben yaklasık 7 senedir takip ederim bu hava olaylarını binevi kar manyağıyım ama sunu soylıyım sistem son 72 icindeyse cok fazla degısıklık bekleme ama 2. Sistem için ümit var mesut hocanın konusunu bekle yani burdakı adı efsane semih. Bol karlı günler...

    Efsane-Semih zaten üstadımızdır, tahmini neyse odur, ne eksiktir, ne fazla. Ben inanıyorum, bu güne kadar umudum hiç yoktu sistemden, bakın eski mesajlarıma, ama bugun bir umut geldi bir inanış geldi, ben dönecek diyorum, dönecek. Gösterdiğine göre çok daha iyi gelecek.

  • Yaptığım tahmin aynen geçerli. GFS akşam döner demiştim :) Sistem aynı beklediğimşekilde geliyor, hiçbir şey değiştirmiyorum tahminimde. Yağış ve soğuklar karla tanışmak açısından harika :)