2016 Aralık Ayı Tahmini - Tahminci

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Anlam veremediğim bir şekilde konumun arşive taşınması üzerine tekrar açıyorum.

    • Aralık ayının bol karlı ve yağışlı geçececeğini düşünüyorum. 1 Aralık başlangıç sistemi, 14 Aralık sistemi ve ay sonunda beklediğim bir sistem ile tarihe kazınacak bu ay.

    Şu an modellerde gözüken 2 sistem var: 7 Aralık ve 14 Aralık. 7 Aralık'ın zamanla kaybolacağını düşünüyorum. Ne EPS, ne endeksler, ne de diyagramlar destekliyor. O tarihlerde çoğu zaman en soğuk GEFS senaryosu çıkan GFS ana çıktıya aldırmayın.



    14 Aralık'ın oldukça güzel ve iyi bir sistem olacağı kanaatindeyim. Karadeniz üzerinden inceceğini düşündüğüm sistem, daha çok DEK ağırlıklı olacak ve siklonik yağış olursa çok cılız olacak kanaatindeyim. Bu sistem ayrıca yaklaşık 10 günlük görece sakin bir periyotun önünü açacak, yine kanaatimce. Bu periyot bitince, Aralık sonunda efsane adayı bir sistem beklentim var.


    Beklentim değişti. O da yok. Ay sonunu bekliyoruz.



    İşte Aralık tahminim bu.



    Özet: 7 Aralık yok. 14 Aralık güzel olacak. Ardından hafif kurak bir periyot ve Aralık sonunda efsane adayı bir sistem.



    Takipte kalın

    2 Mal editiert, zuletzt von tahminci ()

  • Sistemlerin akıbeti şöyle:


    14 sistemi ikiye bölündü gibi oldu (aslında olmadı), 13 Aralık ve 17 Aralık. 13 Aralık tahminimi değiştirdiğimden beri beklentim olan heveslik kara dönüştü. Ancak, 17 sistemi aynen duruyor. 17 sistemi sürekli ertelendi; ilk olarak 14 Aralık demiştim. Ondan önce gelmesi beklenmiş olan 10 civarı sistemi de 13 Ara oldu. Bekediğim görüntü sadece biraz kaydı.


    17 Aralık sistemi ortalama bir sistem olacak beklentime göre. Sonrası biraz ısınma var, ardından ay sonu. Ay sonu efsane adayı duruyor.



    13 Aralık için artık GFS/ECMWF takip etmeyin. WRF takip edin. 13 Aralık için yarın detay konusu açmaya çalışacağım.




    Ay sonu sistemi büyük ihtimal 30 Aralık (+/- 5 gün) civarı olacak.

  • 13 Aralık hafif gelecek dedim hafif geldi. 17 Aralık ortalama olacak dedim öyle olacağa benziyor. Ay sonu sistemi giderek tarihe çivileniyor. Ay sonu sistemi hakkında haftaya bir ön bilgi konusu açacağım. Takipte kalın.

  • 13 Aralık hafif gelecek dedim hafif geldi. 17 Aralık ortalama olacak dedim öyle olacağa benziyor. Ay sonu sistemi giderek tarihe çivileniyor. Ay sonu sistemi hakkında haftaya bir ön bilgi konusu açacağım. Takipte kalın.

    insallah kötü cıkmaz modeller ;)