Ankara için 16 kasım sistemciği

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Merhaba arkadaşlar, Ankara için sadece yağışlı kısmı 1 günlük olan sistemciğin yapabilicek etkilerini yazacağım. Öncelikle rakımınız isterse 1300 olsun isterse 800 bu önemli değil çünkü kuvvetli yağışların oluşacağı ve sıcaklık sıkıntı çekilceği bir sistem yada sistemcik değil. soğuğu kar seviyesinde ve yağışı görsellik tarzında olabilicek bir sistemcik.
    Yağışşal olarak beklentim şudur; Bu gece saatlerinde(3-4 gibi)Kuzey kesimlerden hafif hafif yağış oluşumları gözükebilir ve bu kar olarak düşücektir. Sabaha karşı(5-6 gibi) yağışsal oluşumlar geniş alanı kapsayabilir. Bu lokal olarak bölgelere kar yağışı bırakabilir. Bu şekilde öğlene kadar bu yağış oluşumları artarak lokal olarak kar yağışı bırakıcaklar. Öğleden sonra yağışlar doğuya çekilmeye başlıyacak,Genede ankara ve çevresinin üstünden geçen kütleler olucaktır. Tahminen bu gece ile yarın akşama kadar olan süreçte lokal olarak kar yağışları görülecektir.Bunun gücünü veya kar yağma süresini ne yazikki tahmin edemem çünkü gelebilecek kütleler belki hafif olucak belki ani kar sağanağı bırakıcak şekilde olucak o yüzden yağış kuvveti konusunda tahmin yürütmüyorum ancak lokal olarak vurcağı içini görsellik olarak çoğunuzu memmun eder. Son olarak görselde çizdiğim içinde kalan bölgeler dışarda kalan bölgelere göre yağışta 1 tık daha iyi durumdalar(bu dediklerim tamamiyle kendi tahminime dayalı bir beklentidir, Belki daha iyisi belki daha kötüsü olabilir o yüzden altını çizerek söylüyorum bu bir tahmindir).... 1 Günlük sistemciğin beklentileri bukadar,Daha iyilerinin olması dileği ile..forum.havaforum.com/attachment/8115/

  • Bende sana katılıorum ancak sıcaklığın özellikle merkezde(kızılay ve çevresinde) görselliği dahai engelleyebilecek düzeyde olabileceğini düşünüyorum.biraz daha yüksek kalır gibi..

  • Bende sana katılıorum ancak sıcaklığın özellikle merkezde(kızılay ve çevresinde) görselliği dahai engelleyebilecek düzeyde olabileceğini düşünüyorum.biraz daha yüksek kalır gibi..

    Yok, herhangi bir engel yok. Merkezdede en yüksek yerdede kar dışında bişey olmaz.