Tüm hisseden arkadaşlara geçmiş olsun, Rabbim büyüklerinden esirgesin

Deprem Bildirim Konusu
-
Gréy -
October 30, 2016 at 6:34 PM -
Closed
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
2005-2007-2008'de dediğin gibi 5.5-5.8-5.6 büyüklüğünde depremler ve onları izleyen çok sayıda artçı deprem olmuşdu bu depremler Bala fay zonunda bir birine paralel uzanan birden fazlası sayıdaki faydan kaynaklanmıştı , ana yapı Bala fayıydı depremlerin büyük çoğunluğu bu fayın parçalı kırılmasıyla oluştu.Bugün ki depremler daha batıda haritalanmamış bir faydan kaynaklanıyor jeolojik formasyonda belirgin bir çizgisellik mevcut ama aktif olarak değerlendirilmedi sanırım o civarlarda zaman zaman bu tip depremler meydana gelebiliyor.
Teşekkür ederim hocam.
Merak ettiğim bir konu var. Bu haritalanmamış faylar ya da yeterli veri olmadığı ( çok uzun yıllardır aktif olamadığı için veri de olmayan faylar) söylenen fayların zaman içerisinde büyük deprem üretme ihtimali var mıdır? Mesela tuz gölü fayının tekrarlama aralığı 8-9 bin yıl diye biliyorum. Tekrarlanma aralığı daha uzun süre olan ve yakın zamanda risk teşkil edebilecek ( haritalanmamış) faylar olabilir mi?
-
Teşekkür ederim hocam.
Merak ettiğim bir konu var. Bu haritalanmamış faylar ya da yeterli veri olmadığı ( çok uzun yıllardır aktif olamadığı için veri de olmayan faylar) söylenen fayların zaman içerisinde büyük deprem üretme ihtimali var mıdır? Mesela tuz gölü fayının tekrarlama aralığı 8-9 bin yıl diye biliyorum. Tekrarlanma aralığı daha uzun süre olan ve yakın zamanda risk teşkil edebilecek ( haritalanmamış) faylar olabilir mi?
Van fayı 2011 (7.2Mw) depremden sonra haritalandı , gömülü bir bindirme fayı yüzeyde belirgin izlenemiyor depremden sonradan anlaşıldı ama bu depremden önce doğuda çalışmalar çok azdı son yıllarda artmaya başladı ,İç anadoluda çok büyük haritalanmayan bir fay olduğunu sanmıyorum ama haritalanan büyük deprem üretecek faylar mevcut Tuz gölü fayı gibi son deprem tarihleri bilinmiyor ve tekrarlanma aralıkları çok uzun bu faylar üzerinde bir riskden bahsetmek çok zor 1938 Kırşehir/Akpınar 6.8M depremi bunlardan bir tanesi. Buna ek ülke genelinde 5-6 arası deprem üretebilecek , haritalanmayan çok sayıda fay mevcut olabilir.
-
Teşekkür ederim hocam.
-
-
Peş peşe 2 bölgede mi olmuş?
-
- Official Post
Benim bugün dikkatimi çeken bölge Ankara oldu.
-
- Official Post
Peş peşe 2 bölgede mi olmuş?
Öyle gözüküyor saniye farkı sanırım.
-
Bir adet deprem mevcut, Kandillideki çözüm hatası revize girmeyip yeni deprem gibi girdiler mobilden uygulamayı sildim +3.5M deprem bildirimi açık sürekli 3.6 Suriye deprem bildirimi gönderiyor.
-
PergamoN Hocam gemlik için bir yorumunuz var mı? Ramazan hoca buraya ısrarla vurgu yapıyor bir sismik boşluk var. Son zamanlarda ufak da olsa mikro depremler o bölgede sıklaştı gibi. Bana mı öyle geliyor ya da bilmiyorum. Bir yorumunuzu merak ettim bu bölge için.
-
PergamoN Hocam gemlik için bir yorumunuz var mı? Ramazan hoca buraya ısrarla vurgu yapıyor bir sismik boşluk var. Son zamanlarda ufak da olsa mikro depremler o bölgede sıklaştı gibi. Bana mı öyle geliyor ya da bilmiyorum. Bir yorumunuzu merak ettim bu bölge için.
Yakın zamanlı anormal bir sismisite yok , bölge sismik boşluk konumunda deprem davranışları düzensiz ve deformasyon hızı düşük +,-'leri bile birkaç yüzyıla tekabül ediyor.Kataloğa bakmadım ama hatırladığım en etkili deprem 2000 sonrası 24 ekim 2006'da meydana gelen 5.2M'lik deprem.
-
An itibariyle deprem oldu
-
Geçmiş olsun. Kuşadası baya hareketli. Akşamdan beri 3. hissedilir deprem olmuş. 4.4 sonuncu da.Giderek artıyor büyüklükleri...
-
- Official Post
Geçmiş olsun hocan neresi?Var mı bi hasar.
-
- Official Post
-
Deprem M4.4, WESTERN TURKEY, Wed 07 Dec 2022 22:35:48 UTC+00:00 https://www.emsc-csem.org/Earthquake/ear….php?id=1197646
-
-
-
Tüm hisseden arkadaşlara geçmiş olsun , Rabbim daha büyüklerinden korusun
-