Ekim Ayının Kalan Günleri Hakkında

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sistemden sonra kasim uzun vadede afedersiniz b.k gibiydi. uzun vadede olumlu yonde degisim basladi. katilirmisin @Bay Hava ozellikle 9 undan sonra.

    Kuzeyde değişik oluşumlar var. Ben uzun vadede Avrupa'yı daha şanslı görüyorum. Biz sanki 2 Kasımdan sonra bir kısır döngünün içine gireceğiz sistemlerin sıcak tarafında kalacağız ve ılık karakterli sistemler alacağız gibi bir görüntü var ama değişime açık. Dediğin tarihlere yakın tarihlerde Bundesliga gibi liglerin maçlarında kar yağışı görebiliriz. Takibe devam. Verilerde olumlu yönde bir sinyal görürsem anında paylaşırım.

  • Kuzeyde değişik oluşumlar var. Ben uzun vadede Avrupa'yı daha şanslı görüyorum. Biz sanki 2 Kasımdan sonra bir kısır döngünün içine gireceğiz sistemlerin sıcak tarafında kalacağız ve ılık karakterli sistemler alacağız gibi bir görüntü var ama değişime açık. Dediğin tarihlere yakın tarihlerde Bundesliga gibi liglerin maçlarında kar yağışı görebiliriz. Takibe devam. Verilerde olumlu yönde bir sinyal görürsem anında paylaşırım.

    Avrupa soguyacak onda suphe yok. Sonrasinda ibre bize donecek gibi. Eps lerde soguklar bati ve orta avrupadan dogu avrupaya kaymaya baslamis. normalde onumuzde sistem varken okadar uzun vade ile ugrasasim yok ama soguk kasim soguk kis mevzusu nedeniyle uzun vadeye bakasim geliyor. Normalde nerden baksan 20 kasima kadar bi nane olacagi yoktu ama degisim heyecanlandirdi beni. hayirlisi bakalim.

  • Kasım bittiğinde karşımıza normalden soğuk bir ortalama çıkarsa süper olur. En azından istatistiksel olarak avantajlı oluruz. Mesela ekimin basınç dizilimi soğuk kışlar öncesi ekimlerle uyumlu çıktı. Tek eksik kasım kaldı. Kasım ayı hepsine bedel ve aybaşındaki soğuklar ilaç gibi gelecek. Maça golle başlamış gibi olacağız ama arkasını getirebilmemiz önemli. Aybaşındaki gibi 2 sistem sıkıştırabilirsek ayın geri kalanına kışa da moralli girmiş oluruz. Bastardi de 2006 kışı öncesine benzetmiş. Gökhan Abur'un beklentileri de bu yönde. Hayırlısı olsun.

  • Aburun kis tahmini icin referanslari iri ve ruslarin wmc si. iri bildigin gibi ayni tahminleri yapiyor. ruslarin tahminide normallerin ustu suan :D insallah sert kis yasariz.

  • Keşke röportaj sırasında söyleselermiş IRI'nın tahminlerini. O da çok şaşırırdı kesin. Sibirya demek Rusya demek. Onların uzmanlık alanına girdiği için önceliği Rus tahminlerine vermeyi tercih etmiş olabilir doğru bir kış tahmini için de Sibirya'nın durumunu doğru tahmin etmek gerekli ama tutarlılıkları konusunda fazla bir bilgim yok.