Tarihi fotoğrafları paylaşacağımız yerimiz olsun diye konuyu açmayı uygun gördüm.:)
İlk Foto benden gelsin
1954 Tuna Nehri'nden gelen buz parçalarıyla kaplanan boğaz Ortaköy / İSTANBUL
Tarihi fotoğrafları paylaşacağımız yerimiz olsun diye konuyu açmayı uygun gördüm.:)
İlk Foto benden gelsin
1954 Tuna Nehri'nden gelen buz parçalarıyla kaplanan boğaz Ortaköy / İSTANBUL
"METEOROLOJİK VİDEOLAR VE RESİMLER" bloguna taşıdım. Teşekkürler.
Bir zamanlar İstanbul Cihangir Konakları
forum.havaforum.com/attachment/2541/
,,
1922 yılında Yeşilköy Hava Meydanı'nda Fransızlar tarafından dikilen ve 1990 civarında yıkılan anıt Kaynak:WowTurkey / Bülent Yurtsever
İstanbul Yeşilköy Havalimanı TC-ATA Uçağı
1947 Yılı olabilir tam tarihini konusunda farklı farklı yazılmış bazı sitelerde 1939 yazıyor.
İstanbul Yeşilköy Havalimanı 1960 başları.Ne kadar boş bir şehirmiş İstanbul etrafa bakın resmen tarla her yer
Display More,,
1922 yılında Yeşilköy Hava Meydanı'nda Fransızlar tarafından dikilen ve 1990 civarında yıkılan anıt Kaynak:WowTurkey / Bülent Yurtsever
İstanbul Yeşilköy Havalimanı TC-ATA Uçağı
1947 Yılı olabilir tam tarihini konusunda farklı farklı yazılmış bazı sitelerde 1939 yazıyor.
İstanbul Yeşilköy Havalimanı 1960 başları.Ne kadar boş bir şehirmiş İstanbul etrafa bakın resmen tarla her yer
aynen her yer boştu çünkü o zamanlar hep köyler doluydu
Fotoğraflara alıntı yapmayalım, etiketleme yöntemini kullanalım.
Tam zamanında gezmişim.
CUMHURİYETİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARDASINIZ!!!
KOCATEPE DAĞI:
YÜZBAŞI AGAH EFENDİ ŞEHİTLİĞİ:
AFYON-KARAHİSAR KALESİ
Samsun 1890'lı yıllar
@BaFRaLı55 bu fotoğrafı görmüştüm eğer yanlış hatırlamıyorsam kiliseden Mecideye Çarşısı'na kadar inen yokuştu bu
Tarihi Bafra Çetinkaya Köprüsü
Genç Cumhuriyet'in ilk eserlerinden.
Köprünün boyu toplam 255 metre genişliği ise 6.80 metredir. Köprü inşaatı 26 ayda bitirilmek üzere 30 Temmuz 1935 tarihinde Mahmut Hüseyin, Mustafa Reşit ve Şeriki Kolektif Şirketi‘ne ihale edilmiştir.
Köprünün inşaatına 1936 yılının ilkbaharında başlanılmıştır. 15 Ekim 1937 tarihinde inşaatı bitirilmiştir. 4 Kasım 1937 tarihinde hizmete açılmıştır.
1935-1936 yılında inşaat halindeyken
1937 den önce kullanılan tahta köprü (Yapılış tarihi tam kesin değil ama bir yerde okumuştum 1900-1910 arası diyenler var.)
Ve bu da 1981 yılına ait bir foto
Tüh burayı unutmuşum . Buraya da atayım:
1895 yılında çekilen, renklendirilmiş İstanbul Galata manzarası |
Samsun 1925
Samsun Cumhuriyet Meydanı
forum.havaforum.com/attachment/3726/
1930 Golden Gate Köprüsü yapım aşamasında ABD
İstanbul
Kaynak : Tarihi Fotoğraflar / Old Pics Archive Facebook sayfası
1952 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Nene Hatun / 3. Ordunun Nenesi
Allah rahmet eylesin bu koca yürekli Anadolu Kadınına.Ruslara kabus yaşatmıştır kendisi.