Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Accuweather ABD Kış tahmini


    Google çeviri ile Türkçe'ye çevrildi.Hatalar vardır illaki :) Orjinal link için TIKLAYINIZ


    ATLAMAK: | Sık fırtınalar kuzeydoğu ABD yukarıda normal kar yağışı getirmek | Zarar dondurma güneydoğu ABD'de narenciye kırpma tehdit edebilir kavrama acı soğuk kuzey Plains, Midwest | Kış güney Plains arasında geç başlangıç, Gulf Coast için | Erken fırtınalar Northwest, kuzey Kaliforniya patlama | Southern California, Southwest için mağaza, kuru ve sıcak mevsim
    Sık fırtınalar kuzeydoğu ABD yukarıda normal kar yağışı getirmek
    kuzeydoğu ABD genelinde sık sık fırtınalar bu kış kar yağışı için yukarıda normal sezonu yol açabilir.
    "Ben Kuzeydoğu daha göreceğiz düşünüyorum sadece birkaç, belki birkaç sezon boyunca sistemleri" AccuWeather Uzun Menzilli tahminci Paul Pastelok söyledi.
    kış kar yağışı çoğu birkaç ağır isabet fırtınalar gelen hangi Geçen sezon, aksine, bu kış bahar erken veya orta parçası haline sürecek ve sık kar olayları yer alacak.
    Pastelok göre, birikim güney böyle Philadelphia, D.C. ve Baltimore olarak New York, alanlarında sınırlı olabilir. Bu alanlar kar geçişleri yağmur ve karla karışık yağmur düşen geçiş sistemleri, bir avuç göreceksiniz.
    "Ama yine de, Boston, Hartford, Connecticut yukarı ve güney New England içine kıyı bölgeleri boyunca, hala kar adil bir miktar olabilir," dedi.
    Genel olarak, sıcaklık geçen yıla göre daha düşük 3-5 derece Fahrenheit ortalama olsa bölge, sıfırın altındaki gün normalin altına sayı toplam olacağı tahmin ediyor.
    Zarar dondurma güneydoğu ABD'de narenciye kırpma tehdit edebilir
    çok hafif hava Aralık ayı boyunca asılı gibi kış yavaş yavaş, Güneydoğu içine bu sezon sünme olacak.
    soğuk hava ani bir patlama bölgesini nüfuz Ancak, yeni yıl model değişikliği açmak olacaktır.
    "Ben bu yıl Ocak ayı sonlarında orta merkezi Florida'da bir zarar dondurma görünce bir çekim var korkuyorum," Pastelok dedi.
    soğuk bölgenin narenciye çiftçiler için felaket olabilir.
    Soğuk hava bir kez daha Ocak takip çekilmek ve tehdit şiddetli hava geçiş tahmin edilmektedir.
    "Hatta kadar Roanoke içine Atlanta, Chattanooga, gibi yerlerde, bazı şiddetli hava olabilir," Pastelok dedi. Fırtına parça biraz daha doğudaki ise "Ama, o zaman daha belki Savannah için Tallahassee ve, Charleston gibi arıyoruz.


    kavrama acı soğuk kuzey Plains, Midwest
    geri kuzey Plains vahşice soğuk hava çekimleri ile bu sezon tutmayacağını Yaşlı adam kış bölgeye dilim öngördü.
    Aralık ayı başında kar örtüsünün Gelişmekte bile soğuk havalarda katkıda bulunabilir. sezon ilerledikçe Sıcaklıklar geçen kış daha genel 6 ila 9 derece daha düşük ortalama, zoka olacaktır.
    Pastelok "... özellikle Uluslararası Falls ve Duluth ve Dakotas, parçaları gibi Minnesota bölgelerinde, 20 ya da altında 30 aşağı alabilir, kışın göbeğinde snowcover var, özellikle bazı geceler Orada olacak olan" dedim.
    Soğuk hava da Kasım ayı sonlarında geldikten sonra Midwest genelinde yerleşik kalır. Büyük Göller üzerinde sıcak suları ile birleştiğinde, göl etkisi sezonu erken başlangıç deposunda olduğunu.
    "Ben özellikle batı gölleri, oldukça hızlı bu sezon tekmelemek için gidiyoruz hissediyorum. Ama ben bile doğu göl yer almak olacağını düşünüyorum ve Ocak dışarı tüm yol uzatacak" dedi.
    Kış Gulf Coast, güney Plains karşısında geç başlangıç olsun
    Güz benzeri hava güney Plains ve Gulf Coast genelinde kış sezonunda içine oyalanmak, ama bir değişiklik ufukta tezgah olacaktır.
    "Chillier hava kütleleri kuzeyden aşağı çalışmak gibi bir geri dönüş geç Aralık ve Ocak içine gelebilir," Pastelok dedi.
    hafif hava çekilmek olsa, kuruluk sezon önemli bir tema haline etrafında sopa olacak.
    "Bu yıl Dallas ve Little Rock olabilir büyük [kar] fırtınalar üzerine atlamak olabilir ülkenin alan," dedi. Ancak, birkaç yıkıcı buz olaylar söz konusu değildir.


    Erken fırtınalar Kuzeybatı, Kuzey California patlama
    sezon yağmur ve kar fırtınaları ile başladı gibi kış, kuzeybatı ABD ve Kuzey Kaliforniya'da hiçbir zaman israf olacaktır.
    "Onlar Kuzeybatı kıyılarında içine özellikle kuzey Kaliforniya, oldukça ıslak işe başlamak için gidiyoruz," Pastelok dedi. "Ben sağ Aralık ayında yarasa kapalı, biz kar dağlarda yığılmaya görmeye başlar, diye düşünüyorum."
    yüksek basınç kurar ve fırtınalı hava geç Ocak ve Şubat aylarında geri kolaylaştırır önce Kasım ve Aralık aylarında, en eylemi göreceksiniz.
    Southern California, Southwest için mağaza, kuru ve sıcak mevsim
    nem Northwest hedeflerken, sıcak ve kuru koşullar merkez ve Güney Kaliforniya ve Güneybatı için sezonun çok yayılma.
    "Aralık [görünümlü] olduğunu çok [Güneybatısında] sıcak ve ben bazı rekor yüksek sıcaklıklar kırılmasına neden olabilir düşünüyorum," Pastelok dedi.
    Birkaç soğuk çekim Ocak ayında Phoenix ve Flagstaff, Arizona gibi alanlarda vuracak, ama sıcak hava hızla toparlanma olacak.
    Southern California için desen devam eden kuraklık daha da artıracak.
    "Biz gerçekten Güney Kaliforniya'da doğru geldiğini yağmur çok görünmüyor bir desen konum, bu yüzden çok fazla rahatlama sanmıyoruz" Pastelok dedi.
    bölgenin şiddetli yağmur ve kar tarafından dövülmüş zaman geçen Ocak ayının önemi var başarısız olsa ne yağış Kaliforniya'da düşüş, kuzey için öncelikle hedefliyor yok.
    "Ben San Francisco, Sacramento gelen ve dağlara her yerde iyi aradığınız sezonun başlarında sizce" dedi.
    "Biz kuzeyde inşa bazı birikintileri alabilirsiniz ... biz bahar ve yaz girmeden bu rezervuarlar doldurabilirsiniz."


    Benim yorumum early Lake Effect demişler yani kasım ayında adamlar metrelik kar alabilir.Bitter Cold Shots da çok sert soğuklara işaret ediyor.Occasıonal Cold demek nadiren soğuk alacak demek bu bölge.Buda işimize gelecektir bizim.Polar vortex ABD merkezli olmayacak anlamına geliyor bence bu.Frequently Storms da sık sık fırtına anlamına geliyor.ABD'nın batısı için yağışlı bir başlangıç öngürülmüş.Güneybatısı için ise kurak-sıcak tahmini var.Güney kesimleri ise sıcak-kurak zaman zaman ve başlangıç olarak.