Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
    • nina fortissima :D yalan olur bu:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Haziran Tahmini



    Temmuz Tahmini




    İlmeteo Sonbahar Yağış tahmini



    Sopra Media -- > Ortalamanın üzerinde



    Perturbazioni atlantiche -- > Atlantik atağı diye çevirebildim



    nella media -- > Normaller civarı



    Sotto Media --- > Ortalama altında






    İlmeteo Sonbahar 2m Sıcaklık Tahmini





    Buda İtalyanca çevirisi


    Bu bir kaç gün önce ECMWF prestijli modeli tarafından derlenen mevsimsel tahminlerin son güncelleme, çıktı.
    Biz 20/30% civarındadır, bu tür tahminlerin güvenilirliği çok düşük olduğunu biliyoruz ve bu eğilim maşa ile alınmalıdır olduğunu. Bu ECMWF geçen yıl ortalamanın üzerinde sıcaklıklarda kış trendi tahmin ettiğini söylemeliyim. Ayrıca bu yıl çok güçlü olacak? Şimdi bu kısa makalede öğrenelim.
    ANALİZ YÖNTEMİ - Sonbahar hava, yani Eylül, Ekim ve Kasım üç ay içinde yağış ve toprak sıcaklıkları analiz edecektir. beklentisi değerlerin ortalamasıdır.
    YAĞIŞ GÜZ 2016 - biz ekteki haritada görebileceğiniz gibi, İtalya yağış Sicilya ortalama aşağıda bazı zayıf haricinde, standart bekleniyor.


    TOPRAK İÇİNDE SICAKLIKLAR - Bu üç aylık ortalama sıcaklık gelince, bu bölgelerin büyük bir kısmı için bu konuda 1 / 2. ortalamasının üzerinde olacak görebilirsiniz. Sadece Emilia Romagna ve Marche sanayi ile dönemin ortalama ise ortalamanın biraz üzerinde Kuzey.


    SONUÇ - sıcaklıkları özellikle Merkezi-Güney ve büyük adalarında, ortalamanın üzerinde olması olacak ederken, bildiğim kadarıyla yağmurlar düşmek gibi büyük anormallikleri görmezsiniz söyleyebiliriz.


    3B Meteo Sonbahar Tahmini


    Google Çeviri ile İtalyancadan çevirilmiştir.


    İTALYA'DA 2016 SONBAHAR HAVA DURUMU 2016 sık sık Avrupa'da en yüksek kapanış koyacaktır Azor antisiklonunun egemenliği Avrupa'da etkilenecektir -L'Autunno. İtalyan sık kararlı ve güneşli aşamalarında, özellikle ilk bölümünde yaz sıcaklığını keyfini zaman. Balkan, Avrupa ve Karadeniz'e doğru kayma dell'anticiclone doğu kenarı hızlı kararsız dürtülerini ve İskandinavya üzerinde siklonik dolaşımı motive. İtalya doğu yamaçlarında ve Güney derin olacak bu durumun hızla kötüleşmesi kısmen etkilenecektir.


    Bu senaryoya kısmi değişiklik üzerinde sezonun geri kalanı ile bekleniyor. pek Akdeniz erişmek için bir yol bulduk Bozuklukları antisiklon Atlantik'te güçlendirilecek bir kuzey-güney sahip olma eğilimindedir. Kuzey hava Batı'da artan basınca istikrar restorasyondan geçecek iken bu şekilde özellikle Güney Merkezi ve Adaları İtalya üzerinden yağış bir artış olduğu varsayılır. İklim kurutucu batı olacak ise Sıcaklıklar ortasında olacak.


    AVRUPA'DA 2016 YILINDA GÜZ HAVA DURUMU - sıcak ve kurak dönem nedeniyle hala subtropikal antisiklonunun sebat güney İspanya ile ilgili İber Yarımadası türler üzerinde devam edecektir. dalgalı bir sonbahar Britanya'yı dahil ederken bir yağışlı bant da Almanya, Polonya, alpin alanı, Baltık ve Belarus burada çok yoğun olaylar arasındaki bekleniyor. Bazen yoğun yağmurlar Ekim ve Kasım aylarında Fransa'ya dönecektir. alışılmadık sıcak hava hızlı patlamaları Doğu Daha Kuzey Afrika'dan alçak basınç Balkanlar ve yoğun fenomenleri getiren Ege yol açacaktır özellikle sinsi doğu Akdeniz bekliyor. önümüzdeki aylar için önümüzdeki günlerde senaryoları takip edecek.



    Secco Persıste = Kuru,Kurak


    Pıu' Pıogge Seconda Parte = Kuvvetli sayılabilecek yağmurlar



    Anche Fortı = Aynı zamanda güçlü ataklar



    A Trattı Insolıtamente Caldo = Bazen çok sıcak



    Rafforza = Güçlendirir basınçtan bahsediliyor galiba tam anlayamadım



    Umıda = Nemli



    Ventoso = Rüzgarlı
    [color=#0000FF][size=12]


    Varıazıonı = Değişiklik


    Bunlarda 3b Meteo Aylık Tahminleri


    Eylül



    Ekim



    Kasım



    IRI Eylül Ayı Güncellemesi


    Sıcaklık




    Yağış



    Ben beğendim.Avrupa-İskandinavya-İtalya ortalama üstü sıcaklık verilmiş.Buda Azor'a işaret ediyor



    Jamstec Eylül ayı güncellemesi



    Sıcaklık



    Yağış



    Umarım IRI haklı çıkar Jamstec döner inşAllah

  • Türkiye'nin bulunduğu konum gereği bütün kış ortalamasına bakıldığımda kaymağı yemesi mümkün değil en baba kış 1929'da bile yiyemediysek hiçbirinde yiyemeyiz. Ya İtalya'da ab oluşur ya Kafkaslar da yb oluşur ya İzlanda-Azor birliği sokulur yani bir şekilde bizim sevinçlerimiz kısa sürüyor istisnalar demek efsane kış demek zaten.

  • Türkiye'nin bulunduğu konum gereği bütün kış ortalamasına bakıldığımda kaymağı yemesi mümkün değil en baba kış 1929'da bile yiyemediysek hiçbirinde yiyemeyiz. Ya İtalya'da ab oluşur ya Kafkaslar da yb oluşur ya İzlanda-Azor birliği sokulur yani bir şekilde bizim sevinçlerimiz kısa sürüyor istisnalar demek efsane kış demek zaten.

    Bulunduğumuz konuma göre çok iyi sistemler alıyoruz bazen de ülkemizin konumunu unutup aşırıya kaçtığımız oluyor bende dahil :)

  • @Snowyer3333 @Root Paylaştığınız sistemi animasyon haline getirdim :)


    Allah böyle sistemler nasip eder inşAllah 2016-2017 kışında :)



    850HPA Animasyonunu biraz daha uzun tuttum aslında devam ediyordu indirmeye üşendim 850 HPA animasyonun sona erdiği zamandan itibaren sistem 4-5 gün daha etkili oluyor :D CFS gaza getirdi beni şu sıcak günlerde :)


  • bende baslim takibe cfs yi gozumuz senlensin biraz

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN