Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sayısalcı birine neden edebiyat sınavı yapılır? aruza veda şiirini yazan halit fahri ozansoya buradan selamlar

    Yapılır kardeşim elin ingilizcesini seve seve öğrenmeye çalışıyoruz da kendi dilimizi edebiyatımızı yazar lırımızı öğrenmeye geldi mi böyle oluyor mert bey kaldı ki sen yarın cnn de bünyamin sürmeliden sonra gelen varis editör olacaksın. Edebiyat ve Türkçeyi güzel bir dille kullanman gerek :) haha

  • bünyamin sürmeliden sonra gelen mi :)) güldürdün abi :D ya abi edebiyat öğretseler eyvallah ama ben ne yapayım bu yazarları hadi yazarlar da eyvallah da kaç kitabı olduğundan banane

  • bünyamin sürmeliden sonra gelen mi :)) güldürdün abi :D ya abi edebiyat öğretseler eyvallah ama ben ne yapayım bu yazarları hadi yazarlar da eyvallah da kaç kitabı olduğundan banane

    Genel kültür kardeşim öyle deme :) sen sanıyor musun bugün doktor olan adam sadece tıpla ilgili terimler ile doktor oldu. Bizim eğitim sisteminde başlı başına bir yanlışlık var da çözemedim.

  • Arkadaşlar merhaba. Forumu hemen hemen günlük olarak takip etmeye çalışıyorum. Yapılan tahminler güncellemelerin yorumlanması filan gayet güzel ve insanı bağımlı yapıyor. Herkesin öncellikle emeğine sağlık. Sayenizde bizde havaya adapte olmuş takip ediyoruz artık :) Teşekkür faslını bitirdikten sonra bir sorum olacak umarım doğru yere yaziyorum. Tahminci ve yorumcu arkadaşlardan destek alabilirsem çok iyi olacaktır. Ben yarın yani pazartesi saat 18.00 da istanbuldan şahsi aracım ile sivas a hareket edeceğim. Yolculuk süresi olarak ortalama 11 saat filan sürer. Acaba istanbul izmit bolu ankara kırıkkale yozgat sivas istikametinde hava ne durumda olur. Kar yağışı ile karşılaşma durumum olabilirmi sizce. Teşekkür ederim vakit ayırıp yorum yaptığınız için.

  • ilk ve orta öğretim için yorum yok ancak yüksek öğretim seviyesinde ne tarihe ne edebiyata gerek yok kendi bölümleri tarih yada edebiyat olanlar hariç tabikide.. Boşu boşuna öğrencilere gereksiz dersler ve gereksiz müfredatlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @sistemci5534 tabiiki genelkültür için çok güzel şeyler bunlar ama bari eserleri ezberlemeyeydik :D yoksa yedi meşaleciler beş hececiler falan kurulmaları tarihin alanına girer ki bu da bir bilimdir.

    Ah be mert keşke hayatta her şey çalıştığın uzmanlık olduğuna inandığın yerden gelse, keşke senin dediğin kadar her şey toz pembe olsa milyonlarca kişinin sınava gidrdiği üniversite sınavında artık insanları birbirinden ayırt etmek için devlet her türlü konudan soru da sorar kardeşim.

  • Tek sözüm Fin eğitim modeli incelensin.
    Dünyanın en başarılı öğretim sistemi
    Ödev yok
    Günlük 3-4 saat okul(Yemek molası dahil)
    Haftada max 20 saat okul
    Öğrenciler sınavlarda sorulacak soruları kendileri seçiyorlar
    İstemedikleri dersler verilmiyor



    Dünyanın en yüksek eğitim başarı puanına sahip adamlar bu yöntem ile Çocuklar çocukluğunu yaşabiliyor.


    Kıskanmamak elde değil.

  • Kadir bu sistem bizde uygulansın ülke yangel yat osman olur ve çöker :) zaten rahatlık arayan milletiz. bir de ekmeğine yağ sürersin çocukların :) orası fin kardeşim avrupanın genlerinden geliyor bu sistem eğitimi aileden aldıktan sonra gerisi zaten otomatik geliyor.

  • Bizde ise, Bilgisayar mühendisi olmak isteyen adamı resim,müzik gibi saçma sapan derslere tabi tutularak yerleştirilme yapılıyor. Eğitim sistemimiz Anaokulundan itibaren olan süreçte %100 hatalı ve yanlıştır. Buda itin kopuğun artmasına sebebiyet veriyor.