Sorunu gayet net açıkladım bu forumda eğer marmara ile karadeniz bir sorun yaşıyor ise birine yarayan diğerine yaramıyor o kadar. Biri kendi işine geleni yazıyor diğeri de aynısını yapıyor. Ben işime gelene seviniyorum diğeri de sayısal olarak üstün diye arşı tarafı bastırabileceğini düşünüyor. Bana ne ya işine baksın herkes kış gelsin geçen kış ne yaptıysam onu yapacağım.
Bu Kış Nasıl Geçecek ?
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Sallayın gitsin bu kadar takmayın bu konuları kafanıza
ben şunu anladım bu dünya da hiçbir şey için insanları üzmeye değmez."Bir Müslümanı incitmek, kalbini kırmak, Kâbe’yi yetmiş kere yıkmaktan daha günahtır.!" Hz Muhammed (S.A.V)
-
forum.havaforum.com/attachment/2476/
forum.havaforum.com/attachment/2477/
Beijing Climate Center tahminlerinin geçen yıldan bu yıla değişimi. 2015/16 kışı için yaptıkları mevsimlik tahminde Sibirya'da bir alçak basınç alanı varken, önümüzdeki kış için yaptıkları tahminde belirgin bir yüksek basınç alanı var. Ayrıca Yunanistan'ın güneyi ile Girit civarında genel olarak bir alçak basınç olacağını tahmin etmiş ve bu da 2004, 2006, 2008 yıllarında olduğu gibi kar fırtınalarının görülme ihtimalinin epey yüksek olması anlamına geliyor. Bu tahmin modeli 2005'ten beri yaptığı tahminlerde de gayet başarılı.
-
Bu kış 2004 cüler 87 ciler yaşadı diyor.
-
@Arik Boge Bak valla hayata küserim
İstanbul'a kaçarım böyle olursa 
-
forum.havaforum.com/attachment/2478/
NASA GEOS5 modeli Kasım-Aralık-Ocak mevsimlik tahmini. Sibirya yükseğinin varlığı belirgin ve güzel bir yerde. Karadeniz kıyılarına normaller altında, Kuzey Ege'ye normallerde, ülkenin geri kalanına ise normallerin biraz üstünde sıcaklıklar vermiş. Yağış ülke genelinde normallere yakın.
-
-
Bu tür şeyler görülebilir. 30 senede bir efsane görülür bu topraklarda. Malum 30 seneye yakındır efsane görülmüyor ihtimal fazla Sibiryanın da aktif olma ihtimali fazlaca var.
-
En büyük efsaneler; 1929, 1954, 1987.
1929'dan 1954'e kadar 25 yıl geçmiş.
1954'ten 1987'ye kadar 33 yıl geçmiş.25+33=58
58/2=291987'den bir sonraki efsane ortalamaya göre 29 yıl sonra gelecek.
1987+29 = 2016
Evet düz mantıkla efsane ihtimali çok yüksek.
-
Olur @Root bu istatistikler şaşmaz.

-
@Arik Boge Bu benim tanıdığım Arik değil

-
böyle arike can kurban beee
-
Gerçekler ne söylüyorsa onu söylüyorum şu an gerçekler bunlar Marmara bölgesi efsaneye yakın ilerliyor. Ha olur da 50-60 yılda bir olduğu gibi Yb alanları bir kazık atmaz da Karadeniz üzerinden indirirse o zaman yakarım buraları.
Hey gidi günler.1907-1967-2017 olacak mı acaba.
1907
1967
2017 yi bu kış Gfs&Ecmwf başlığında paylaşacağım İnşAllah.

-
yok great cidden son olaylardan sonra gözümde ağrı dağı gibi yükseldin
-
yok great cidden son olaylardan sonra gözümde ağrı dağı gibi yükseldin
Yükselmek derken??
-
@Arik Boge Valla bana her ikiside değil dostum
Karadeniz-Marmara Efsanesi her türlü kabulüm
E tabi memlekette efsane yaşarsam bir tik daha güzel olur 
-
yan great artık forumda saydığım 3 kişiden birisin
-
eylül-kasım ayları bazen belirleyici olabiliyor. Velhasıl güzel bir kış geçiririz umarım, tüm ülkemizin yağış olarak nasiplendiği bir kış olsun, kar severler olarakta bizi tatmin etsin inşaallah..
-
1040'lık Azor'un Marmara'ya dayanmasını istemem doğrusu,umarım öyle bir şey olmaz.Macaristan dolayları idealdir konum olarak.
-
-







