5 Şubat'ta Istanbul'da Kar Var

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Emin misin? Burada sulukara dönmek üzere olan bir kky var. Dışarı saydam bir şey uzatip baktim buz da görünüyor. :)


    Burda %80 i yağmur içerikli olan yağış var aşırı belli arada karda atabilir ancak pek belli değil ki çamlıcada bile yağmur yağıyo benim kar beklemem saçmalık :D

  • Hava şuan uğurmumcuda 1.8 derece kuvvetli kky ama kar oranı % 5-10 civarında.sıcaklık sabitledi.aydos kesimi çok iyi yağış aldı.aydos tepesinde 5 10 cm.lik bir örtü oluşur sabaha kadar 250 metreden alçaklarda örtü olmaz büyük ihtimalle.100 m üstü kar alır.sahil kesimleri yağmur zamanla kky alır . İnşallah şubat ayını daha yoğun kalın örtülü bir kar yağışiyla noktalarız.

  • Buz yağıyorsa cephe yağışına ilaveten deniz etkisiyle yağış da başlamış demektir. Buz bırakan buluttan kar düşmez çünkü o bulutun tepe yüksekliği çok düşük ve kar kristali üretebilme kabiliyeti yok. Bunun için 850mb sıcaklığı -10 ve daha altında olmalıydı. Kara dönmek için can çekişen ama bir türlü dönemeyen yağışa neden olan ve tepe yüksekliği daha fazla olan bulutların kaynağı olan cephe yağışı ise artık yavaş yavaş çekiliyor. Yarınki yağış sadece deniz etkisi kaynaklı olacağı için yüksekler de dahil olmak üzere kar yağışı olması bu koşullarda mümkün değil. En fazla buz veya buzlu yağmur yağabilir.


  • Uzerimiz de gezip duran ab alanlari nao etkisinden ve kuzeyimize yayiliyor.notr sart aslinda sistem olusumu icin.azor iyi konum alacakken uzerinde olusan ab onu bitiriyor.bu 20 subat konusunu actigimda ayin 20sine dogru bu dongunun kirilacagini ongordugum icin actim nao zayiflayacak cunku.kis bu sekilde bitemez dusuk ihtimal.


    Ben de konuyu acarken söylemiştim 15 şubatta ki soğuma çok zayıf olacak diye düşünüyorum en azından beklentiyi düşük tutmalı ve şöyle o AB baskısı kırılınca doğal olarak bende sibiryanin uyanmasını bekliyorum azorda diklesecek ve blokajla sistem gelmesini bekliyorum ve bu beklentim kısa bir sistem olmayacağını öngörüyor mjo en az 25i olmak üzere 5. Fazda yanı bu da sistem bir İzlanda baskısı olmayacağından azor asılı kalcak diyebilirim bu kadarda net konuşuyorum :)