İstanbul için Acil Uyarı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kardeş bak kelimelerini iyi seç ondan sonra otur konuşalım gerizekalımıyız biz okuduğumuzu anlamayalım.Daha ilk sistem bitmeden ikinci sistem için efsane diyen insanda suç yok ama bizim gibi efsane çok yoğun kar yağışını anlayan insanlarda sorun var bakın kardeşler güzel kardeşler buradaki yorumcular tahminciler ile ilgili sıkıntısı olan bir insan değilim çoğumuzun yok tutmadı diye artislikte yapmıyoruz ama bazı hataları kabul etsinler diyoruz ikinci sistem bozuldu ne yapacak o zaman ben efsane dedim ama bozuldu derse insanların gözünde ki değer kaybolacak zaten forum eleştiriye açık değil yeni üyelik bile kapatılmış arkadaşım söyledi madem eleştiriye acık değilsin bu işi yapmayacaksın.


    Bak dostum cok onyargilisin ve hala israrla yazilanlari yanlis anliyorsun.biz kimseye gerizekagli muamelesi yapmadik.Yazilanlari yanlis anliyorsunuz ve yanlis bir sonuc cikariyorsunuz dedik ve bundada hakliyim.Dostum bak yaklaşık 5senedir Semih hocayı takip ederim ne yapmış yanı adam büyük balık peşinde koşmuş yanı ikinci sistem için efsane olabilir demişti.ilk sistemde efsanevi bi boyut yoktu ve normal bi sistem demiş. şahsen takip bile etmedim.Biz büyük balık peşinde kosariz sen her sistemi efsanevi boyutta anlarsan işimiz iş.Neyse seninle polemiğe girmeyeceğim.İyi forumlar.

    Einmal editiert, zuletzt von ExcuseMe ()

  • Merhabalar herekese ,
    1 haftadır bu konuyu 2 aydırda sitenizi takip ediyorum , emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    Sizlere bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim..
    Yılbaşı sistemi ile buggünkü sistemin arasında ne gibi farklar var galiba geçen sistem sibiryadan bu sistem balkanlardan geliyor? Fakat mgm radarında din baktım sanki bulutlar güneyden geliyor yada benmi yanlış baktım bilemiyorum...!
    Geçen sistem dek yağışıydı bu sistem aralıksız yağdı neredeyse (beylikdüzüne) fakat hava sıcaklığı burada -2 geçen sistemdede bu saatlerde -4 gibi idi iki derece bukadar fark yaratabilirmi acaba?

  • Konu dışına çıkmak istemem ama eleştiriler çok ağır gençler. Burada tahmin için zamanını ayıran insanlar var. Saygılı olalım lütfen. Semih bey'i yeni takip etmeye başladım. Bence başarılı tahminler yapıyor. Yerel yağışlar olacağını da bildiğinizi düşünüyorum.

  • şu an için anladığım kadarı ile şehrin tem ve üstü ilçeleri ile kuzey ve yüksek yerleri kar alıyor . akşama doğru şehrin her tarafı kar almaya net olarak almaya başlayacakdır . az sabır inşallah


  • Hocam bu aksam ki modeller gelecek 2.sistem icin net belirleyici olur mu??


    LG-H735 cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi


    Ben hiçbir zaman herhangi bir güncellemenin belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Üç gün önce çoğu kişinin ikinci sistem için kritik olduğunu söylediği ve geçen gün rezalet çıkan modelleri hatırlayan mı kaldı? Hatta yeniden efsane modundayız. O yüzden kritik diye birşey yoktur. Bu endeksler, modeller, stratosfer verileri, hepsi için geçerli. Hepsi fazlaca oynaktır, bir güncelleme hiçbir zaman fikir vermez.

    Einmal editiert, zuletzt von Root ()


  • Semih Hocam, okullar yarın yapılabilir mi sizce? Bugün yapıldı, ancak gece ve sabah, beklenen kar yağışı gelmediğinden dolayı daha bir temkinli yaklaşım söz konusu olabilir. Sizin yorumunuz nedir acaba son durumlara göre?


    Aksam toplanti yapicam 9 da twitterden aciklarim :D

  • kavacık mesela akşam saatlerinden itibaren kar almaya başladı tutması filan gece 12 den sonra oldu ama sabaha her yer bembeyaz idi. bizim orada ara yollar dahi kar idi.

  • Ben hiçbir zaman herhangi bir güncellemenin belirleyici olduğunu düşünmüyorum. Üç gün önce çoğu kişinin ikinci sistem için kritik olduğunu söylediği ve geçen gün rezalet çıkan modelleri hatırlayan mı kaldı? Hatta yeniden efsane modundayız. O yüzden kritik diye birşey yoktur. Bu endeksler, modeller, stratosfer verileri, hepsi için geçerli. Hepsi fazlaca oynaktır, bir güncelleme hiçbir zaman fikir vermez.
    [/quote]


    Tesekkurler hocam umarım ecmwf eps gfs hepsi sinyali çakar hazır olun diye[WINKING FACE]


    LG-H735 cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi

  • Arkadaşlar selam,


    Bu tür birbirimizi kırıcı laflar etmeye hiç gerek yok. Herkes buraya emeğini koyarak bir katma değer sunmaya çalışıyor. Model bakmak, tahmin yapmak kolay değil, eminim ki bu işi hobi olarak benimsemekten daha ötesi. Ben de az çok model bakan, saatleri takip eden biri olarak bu işin ne kadar enerji ve vakit aldığını görebiliyorum. Ama çok keyifli. Neden? Çünkü biz kış ve kar tutkunlarıyız. Her tarafı bembeyaz görmek, o beyazlığın da günlerce devam etmesini isteyen insanlarız. Böyle tatsız hadiselerle lütfen bu zevki ve mutluluğu gölgelemeyelim, heves kaçırmayalım. Peşin fikirli olmak yerine sabredelim. Önümüzde bol karlı ve kış dolu günler var. Belkide senelerdir böyle bir ardarda umut dolu sistem görmemiştik. Bırakın keyfini çıkaralım. Tahmin yapan arkadaşlarımız özgürce tahminlerini yapsınlar. Yanılsalar da yanılmasalar da. Ki çoğunlukla çok doğru gelişiyor herşey. Tebrik ederim tüm emeği geçenleri.


    Son olarak, heyecan iyidir ama çok heyecanlanmak sabırsızlığa, sabırsızlık da maalesef tatsız hadiselere gebe olabiliyor. Herşeyden önce, empati. Sitede çoğunluk çok genç takip ettiğim kadarıyla, belki de bu tür olayların oluyor olması biraz da bu sebeplidir. Ama amacımız belli, yaş cinsiyet farketmeden bu mutluluğa ortak olmak :)


    Takibe devam, güzel bir sıcak içecek ve cam önüne davet ediyorum sizleri.

  • Sistemin asıl saatleri başlıyor. Burada iri taneli ve lapa lapa yoğun kar var şuan. Coşacağız takın gözlükleri. :hfyeni (29):