Kara Kış Geliyor!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Karayel eserse hava daha çabuk soğur kar İstanbul'da daha erken başlayabilir.Karayel en çabuk soğutan rüzgardır bu arada. ;)

  • 22 sistemi tüm sitelerde yağmura çevirmiş istanbul için yaw:( gfs de destekliyor şu an için görüşü olan var mı? önümüzdeki sistemden ziyade 22 sistemi daha çok kar getirecekti moralimi bozdu valla bu durum


  • İnşallah geçeriz. Allahtan ümit kesilmez. Dua edin. Bu arada Edirne de her an kar başlayabilir. Ben İstanbul da kar yağışının 6 gibi başlamasını bekliyorum.


    Edirne'de bugün beklenen sıcaklık gece 3 gündüz 4 mgm ye göre.Şu an 1.8 C derece.Yani soğuma hızlı giriş yapacak gibi.Ayrıca karayel gittikçe hızlanıyor verilere göre.


  • Hocam veriler güzelleşiyor yorumunuz?


    Benim yorumum belli, hiç değişiklik yapmadim başından beri. Bu gece kar başlıyor. Yoğun ve lapa lapa yağıyor. Salı öğleden sonra büyük ölçüde bitiyor. Fakat kar soğuğu çekilmiyor. Arada hafif kar görülebilir. Cuma günü yeni dalga geliyor. Yoğun kar aralıklarla 3-4 gün sürüyor. Devamı da gelebilir, o konuda bir şey söylemiyorum henüz. Fakat şuanda görünen bile toplamda 9-10 günlük bir sistem. Toplam kar kalınlığı bir metreyi kolaylıkla geçebileceği için efsane diyebiliriz. Geçmese bile bu kadar uzun süreli bir sistemi sıradan saymamız mümkün değil. Ve dediğim gibi daha da uzayabilir. :)

  • Benim yorumum belli, hiç değişiklik yapmadim başından beri. Bu gece kar başlıyor. Yoğun ve lapa lapa yağıyor. Salı öğleden sonra büyük ölçüde bitiyor. Fakat kar soğuğu çekilmiyor. Arada hafif kar görülebilir. Cuma günü yeni dalga geliyor. Yoğun kar aralıklarla 3-4 gün sürüyor. Devamı da gelebilir, o konuda bir şey söylemiyorum henüz. Fakat şuanda görünen bile toplamda 9-10 günlük bir sistem. Toplam kar kalınlığı bir metreyi kolaylıkla geçebileceği için efsane diyebiliriz. Geçmese bile bu kadar uzun süreli bir sistemi sıradan saymamız mümkün değil. Ve dediğim gibi daha da uzayabilir. :)


    Yarın ve Salı tatil olur mu sizce?

  • Yarın ve Salı tatil olur mu sizce?


    Bugünden itibaren başlayıp toplam kalınlığı yüksek ilçelerde bazı modellere göre 30-40 cm olan, kuvvetli rüzgarla birlikte lapa lapa yağan bir kardan bahsediyoruz. Tatil etmemek diye bir seçenekleri yok. Gece kar beklemediklerinden yolları da tuzlamayacakları için en geç yarın sabah mecburen tatil edecekler. Salı günü ise kar yağışı devam edeceği ve sıcaklık sıfırın altında kalacağı için yine tatil olur.

  • İstanbullular çayınızı demleyin ve pencere önüne yerleşin.



    Çizdiğim çizgi soğuk cephenin yaklaşık anlık durumu.



    Çorlu'nun batısındaki kütleler soğuk tarafta. İlerleyen saatlerde kar yağdırma potansiyeline sahipler. Tabi önce şiddetli bir yağmur almadan olmaz. :)
    Kar şu saatte yağacak veya şu kadar kaldı gibi şeyler demiyorum. Bu tür bir tahmin epey zordur. Çünkü soğuk cepheler neredeyse istisnasız modelerde göründüğünden farklı hareket ederler.


    Kar yağışı için veriler çok güzel. Yoğun ve ciddi miktarda kar geliyor. :)
    Bu sistemi görmeyip model yorumlama konusuna doluşarak şımarıklık edeceğinize bu konuya gelin ve yaklaşan yoğun karı konuşalım. Geleceği sonra da konuşuruz. :)

  • ROOT HOCAM... mgm çarşambadan sonra sistem falan vermiyo . bugün öylen kladırdı. aşamki verilere göre herhalde. 23 sistemi fos oldu bence. yanlış anlama olmasın ılıkcı değilim.en az sizin kadar kar hastasıyım. yaşımda 45.


  • Kahvemi aldım, gözlüklerimi taktım. Uçuşa hazırım. :hfyeni (29):


    Root sence yağış ne zaman etkisini yitirir son verilere göre. Salı öğlen civarı mı ?

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()


  • Bu sistemde daha şanslı sayabileceğimiz konumlar nereler acaba?


  • hazırız hocamm :) eğer akşam ortam musait oluesa perıscope açarım... :)