Kara Kış Geliyor!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Root kardeşim Uşak ta ne zaman baslicak kar wetter3.de baktım az önce yarın gece başlıyor demiş sizin Görüşünüzü alabilir miyim rica etsem


  • Hocam bu kuvettli yağmur lodos halen gelmedi istanbula radar dolu ama yağış yok ?


    Konuda yazdığıma bakarsanız kuvvetli lodosu sadece Ege kıyılarında beklediğimi görürsünüz. Marmara için ciddi bir lodos beklentim yok. Bunun dışındaki tüm aksiyonlu olaylar çok kısa bir süre içinde yarın öğleden sonra başlayacak. Yağmur, fırtına, kar vb. şeyler kısa süre içinde yok.

  • Merhabalar Root Manisa için neler diyorsunuz? Sanırım sınırda kalıyor biraz Manisa.


    Birde 20'si ile 27'si arasında (tarih net deği) Antalya'ya gideceğim. Ulaşım sorunu olabilir mi? (Kar, buzlanma gibi)


    Manisa-İzmir-Aydin-Denizli- Burdur-Antalya yolunu izliyorum. Kuvvetli soğuk veya yağışın beni etkileyebileceği günler ne zaman?


    Son olarak şubat 15'e kadar (Burdur civari) havanın zaman zaman kar sınırına geleceğini düşünüyorum. Tabi gelebilecek sistemleri saymazsak. Siz ne dersiniz?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein


  • Root dostum ptesi ve salı için konya da ne bekliyorsun ? Ptesi kky demiş mgm ben kar olacağını tahmin ediyorum.


    Pazartesi ilk önce karla karışık veya yağmur olabilir fakat daha sonra kara dönecek. Salı günü karlı.


  • Root hocam bi yerde istanbulun hava koridorları yağışa izin vermedi tarzında bir yazıyla karşılaşmıştım kaynağını bilmiyorum sizce öyle bir etki varmıdır ?


    Böyle saçma sapan geyikler çıkarıyorlar, sonra da herkesin ağzında dolaşıyor ve insanlara tek tek "öyle birşey yok" demek zorunda kalıyorum. Mesela deniz etkisini modeller görmez geyiği gibi. Her gördüğünüze inanmayın. İyi ki sormuşsunuz. :)


    Bu arada yazıyı yazanı söylerseniz sevinirim. Bi konuşayım mümkünse onunla. Yanlış bilgi vermesin insanlara. Yada varsa geçerli bir açıklaması söylesin, yeni bir şey öğrenelim biz de.

  • Böyle saçma sapan geyikler çıkarıyorlar, sonra da herkesin ağzında dolaşıyor ve insanlara tek tek "öyle birşey yok" demek zorunda kalıyorum. Mesela deniz etkisini modeller görmez geyiği gibi. Her gördüğünüze inanmayın. İyi ki sormuşsunuz. :)


    Bu arada yazıyı yazanı söylerseniz sevinirim. Bi konuşayım mümkünse onunla. Yanlış bilgi vermesin insanlara. Yada varsa geçerli bir açıklaması söylesin, yeni bir şey öğrenelim biz de.


    bilgi için saolun hocam bu yazıyı kaangr gecen yıl yazmıştı zannedersem ama tam olarak emin olamıyorum..