Kışın 2. fazı başlıyor... (15 Ocak -10 Şubat)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Bu çıktıda daha düzeldi ama kararsızlık kısa vadede bile çok fazla nedense? Bu da 96h kadar kısa sayılabilen vadede bile keskin dönüşlere sebep oluyor. Neden ki wildleo1907 hocam?


    Sebebi coklu basinc merkezlerinin birbirlerini zincileme sekilde etkilemeleri, t zamanda herhangi birisindeki degisiklik t+1 zamanda digerlerinin gucunu ve etki alanini etkiliyor bu da t+2 de artik bambaska ciktilar gormemize yol aciyor


  • Nit ekim GFS 300h ciktisi Boyle bir ekstremlik barindiriyor icinde


    Hocam siz bu işin kitabını yazmışınız vallahi... Aynen dediğiniz gibi oldu .
    Tahmininiz bu kadar abartılı olmasada buna yakın geleceği yönündedir değil mi ?


  • O zaman nasıl 18 ocak sistemini sonuna kadar beklediysek bunu da beklememiz gerekecek? Çok fazla git-gel yaşayacağız gibi. Gece GFS çıktısı da bambaşka senaryo sundu. Geç güçlenen ve direnen Azor'u Sibirya destekleyip -20leri üstümüze doğru gönderdi 288h de.


    Ohh be sonunda sizin gibi rasyonel sorular soran arkadaslarin varligini gormek guzel. Evet beklemek lazim ancak 23 ve sonrasi YB nin domine edecegi bir sistem veya sistemler silsilesi oldugundan bozulmalara nispeten daha az kapali oldugunu soyleyebilirim.


  • Ohh be sonunda sizin gibi rasyonel sorular soran arkadaslarin varligini gormek guzel. Evet beklemek lazim ancak 23 ve sonrasi YB nin domine edecegi bir sistem veya sistemler silsilesi oldugundan bozulmalara nispeten daha az kapali oldugunu soyleyebilirim.


    Yine domino taşı etkisi olacak o zaman - kaldı ki dominolar devrilmelere başladı. Nasıl dizildiyse öyle gidecek. Teşekkür ederim hocam, bu saatte sabırla sorulara cevap veriyorsunuz.


  • Hocam bu senaryonun gelme ihtimalimı nedir...


    Hersey adim adim arkadaslar bi senaryonun birebir gercekligi demek 300 kadar olan tum 6 saatlik guncellemelerin ihtimallerinin carpimina esittir matematiksel olarak ama pratikte % 65 olasilikla buna yakin yani -16 larin marmara uzerinde oldugu birkac gun bekliyorum

  • [quote='cografyaciburak','http://forum.havaforum.com/index.php?thread/&postID=337982#post337982']
    Bu denli sistemin gelme olasiligi gs fbnin sampiyonlar liginde final oynamasi gibi.he sistem beklentisi var ama bu denli olamaz
    [/quot
    :) mathematiksel olasiligi cok dusuk aynen ama Great Khan in dedigi gibi 23 de baska bir kapidan iceri ayri bir olusumun icine girecegiz eger oraya kadar gelirsek gerisi yilbasi sist. Takip etmek kadar olacaktir


  • Arkadaslar pazartesi veyahut salı günü üniversitelerin tatil olma olasılığı ne olabilir çok önemli finallerim var ?


    Pazartesi zor, belki öğleden sonrası için sınavlar iptal edilebilir. Salı olursa olur, çarşamba zaten olmaz :)

  • Eger 78h da oldugu gibi yavas yavas YB kuvvetlenirse Sistem 36 saat arayla yeniden ve daha kuvvetli uzerimize inecektir. Ben indexleri ikinci planda onemserim. Onlari pozitif yapan da notrde tutan da basinc yerlesimleridir.