Trakya Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herhangi bir sorusu veya problemi olan arkadaşlar buradaki bölümümüzden veya bana özel mesaj yazarakta çözüm üretebiliriz. Tekirdağdaki dostlarıma Belediye binamıza çay içmeyede bekliyorum. Yüz yüze istişare etmek daha güzel ve keyifli bir zaman geçirmeye destek çıkacaktır diye düşünüyorum.

  • Edirne merkez Trakya'nın çoğu yerinden fazla alıyor Yunanistan'da yani Edine merkezin güneybatısında dağlar kaldığı için mi acaba? 8| 8|

    Kırklareli'nin Karadeniz'e bakan ilçeleri ve Edirne merkez bu kış favorim. :)

  • Edirne merkez Trakya'nın çoğu yerinden fazla alıyor Yunanistan'da yani Edine merkezin güneybatısında dağlar kaldığı için mi acaba? 8| 8|


    Kırklareli'nin Karadeniz'e bakan ilçeleri ve Edirne merkez bu kış favorim. :)

    Kırklarelinin özelliklesizin dediğiniz gibi Karadeniz tarafı olan bölge genellikle dağlık bir bölge olduğu için llk kar haberlerini genellikle oradan alıyoruz. Edirnede ise öyle bir durum varki sistem eğer Balkanlardan geliyor ise Trakyanın favorisi oluyor ve her yer buz kesiyor. Geçen sene çok fazla kar yağışı alamadı fakat genede güzel yağış aldı. Bu sene bana göre Favorim Tekirdağ Merkez ve ilçeleri gibime geliyor. Biraz daha detaylı araştırma sonrası Cuma gunu gerekli açıklamayı yaparım diye hesap ediyorum.

  • Geçen yıl Edirne merkez fazla kar alamadı mı? Emin misin ? 30 Aralık-10 Ocak arası keşke Edirne de olsaydınız. Böyle konuşmazdınız.

    Edirneyi ben de iyi hatırlıyorum 30-40 cm. arası ölçüyordu o tarihlerde mgm.Hatta Edirne Tekirdağ ve Kırklareli'nden bence iyiydi.







  • Trakya'da kar denince akla Edirne gelir. Geçen seneye ait çektiğim fotoğraflar.Edirne Balkanlara açık konumu itibariyle sert kara iklimi olan bir bölge. Trakya il merkezleri açısından en fazla kar alan bölgedir.

  • Arkadaşlar Trakya bölgesinin en sert geç kışın yerini tabiki bende biliyorum. Kendim Tekirdağ ve Babamın Edirnede olması nedeniyse bu yol bağlantılar ilçeler arasında kar yağışı sırasında gerekli bilgileri alıyorum. Edirne ilk başta sistemlerin dışında kalmaya başladı fakat sonradan yağan kar yağışı ile fazla kar yağışı aldı. Yalnış anlaşılma ve tartışma olmaması açısından açıklama yapma gereği duydum. Edirnede 1-2 sene kaldım ve iliklerime kadar donduğumu iyi biliyorum fakat Tekirdağ bu sene gerçekten 10 sene almadığı kar yağışını almıştır. Rekorlara ve senelere bakarsak bana göre tahminim böyledir. Herkesin kendi bir öngörüsü ve fikri vardır saygı duymak gerekir. İyi Forumlar.

  • Öğle güncellemesini takip edip çıkan verileri gören varmı arkadaşlar ? Akşamları arada soğuk olduğu zaman kombileri açıyorduk fakat şimdi kökleyeceğiz galiba. İç bölgelerden ileriki zamanlardan kar haberi alabiliriz. Ancak daha saat diliminin fazla olması ve bir çok takla senaryosuda olabileceğinden dolayı fazla heyecana kapılmadan takibe devam edeceğiz. Aralıkta Allahın izniyle başlayacağız.

  • 18 inde Edirneye gideceğim 19 unda Kırklareli Kıyıköy e gezme amaclı gideceğim. Bu iki gün hava durumu nasıl olur bölge sorumlusu rica etsem anlatabilir mi? Ona göre yola cıkacağız o günlerde

  • Haftaiçi Trakya 'mızın bazı bölgelerinde sabah vakitlerinde sis olabilir. Hafta boyunca 23-24 Ekim civarına kadar ılıman YB li havalar etkili olacak. Sabah ve gece saatleri üşütücü olabilir.

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

  • Biraz geç olsada sizlere gerekli bilgileri paylaşmak istiyorum sevgili havasever kardeşlerim. Gelen Yağışlı sistem hava sıcaklıklarını birden düşürücek ve rakımı yüksek olan bölgelerde kar yağışı olarak görülmesini umuyoruz. Tüm Trakya il ve ilçelerimizde salı ve çarşamba günleri kuvvetli gökgürültülü iç bölgelere doğru size aşırı kuvvetli görülmesini bekliyorum. Ani su baskınlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.