Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Sakarya5461 uzun alıntılar cepten bakanlara rahatsızlık veriyor bundan kaçınalım. @ kullanarak yorum yapabilirsiniz.Sayfanın öncelerinde açıklamıştık.Zonal rüzgarların 60n deki durumu.Artı ya da eksi değerlere göre dönüş yön ve hızını gösteriyor...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @4 Şubat
    Tekrar teşekkürler, sizin mesajlarınız aklıma sorular getiriyor :) tabi işin dinamiklerini bilmediğim için, bazı sorularım gereksiz ya da saçma olabiliyor. Bunun için özür diliyorum. Dedim ya, yeni başladım sayılır :)
    Sayenizde fikir sahibi oluyorum. İşin temelini öğrenmeden, model yorumlamak bana çok akılcı gelmiyor.
    Tamam "kar" sevdiğimiz bir şey, sular ve tarıma etkisini biliyoruz ama beni genel anlamdan işin geneli ilgilendirdiği için, yaz ayları da benim için "terleme" haricinde ilginç olacak.


    tekrar teşekkürler sıkılmadan cevapladığınız için :)


    kolay gelsin.

  • @ilker.g aslında forumu biraz didiklerseniz arşiv bölümlerine özellikle hatta yazarların açmış olduğu başlıklara bakın önceki sistemlerin öncesinde neler yazmışlar tahminleri ne olmuş nasıl sonuçlanmış gibisinden.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Bu gece mutabakat görmemiz lazım diye düşünüyorum göremezsek işimiz şansa kalır. Modellerde net bir düzelme göremiyorum artık bazı şeylerin oturması lazım Avrupaya her güncellemede istisnasız verdiği sistem gibi bizim lehimize de bazı şeylerin oturması lazım artık.

  • Gerekirse bahar hic gelmesin zaten bahari yasadik ve yasamaya devam ediyoruz. Temmuzda direk yaza girsek daha iyi olur. Neden gelmiyo bi turlu. Pazar gunu kar yagacagini soylemistim o kadar yakinlarima ya.

    Kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız kardeşim bende yakınındaki herkese şubat sonu mart başı
    Birşeyler olabileceğini söyledim inşallah temennimiz gerçekleşir.

  • o üstteki morluklar tam istanbulun üstünde olsa tahminen soluduğumuz hava kaç derede olur

    morluklar -16 -20 1.500 m sıcaklıkları. 7-8 derece deniz seviyesinde düşerseniz -8 ila -12 dereceler olur ama tabiki karayel poyraz gibi rüzgarlar bu soğuğun şiddetini arttırır...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • @ilker.g bey benimde acizane arastirdigim kadariyla bu olasiklara katiliyorum yalniz bu surec uzun bi surec olacak oncesinde atmosfer baya bayagi isinicak kuresel isinma tavan yapacak daha sonra bu teoriler baslayacak su yukselmesi okyanua akintilari soguk sicak su akinti dongusu vs.. vs.. hakkimizda hayirlisi olsun.

  • @Cihad5528


    merhaba;


    tabiki uzun bir süreç, haklısınız. Aslında dünyanın geçmişine göz atarsak, şu an da sera gazları filan süreci hızlandırmış bile olsa, sanki dünyanın doğal bir döngüsü var diye düşünüyorum.



    işte, buzul çağları, mini buzul çağları, kuraklık dönemleri gibi. Bir de geçenlerde Sn. Mikdat Kadıoğlu'nun bir twitini okuyup araştırınca, yine dünyanın bazı dönemlerinde güçlü yanardağ patlamalarının bu süreçlere ciddi etkisi olduğunu görüyorsunuz. Dünya yaşayan bir organizma gibi.
    Biz insanlar ama kötü :) canlılar olarak bu yaşam döngüsüne kötü anlamda etki ediyoruz.


    Dediğiniz gibi, her şey hakkımızda hayırlısı olsun.


    Selamlar