Karalama Tahtası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • daha önce yazdım yine yazıyorum burada insanlar bana kızıyorlar.henüz doğu illerine anadoluya bile doğru düzgün kar girmemişken batı tarafta kar beklemek hayalcilik olur.geçen yıldan daha kötü bir sezon geçiriyoruz bu bariz bir şey ben yılbaşına kar yağışı ile girmeyi istiyorum ama görünürde öyle bir şey şuan çok çok zor. ocak ortasında belki bir şeyler olabilir.

  • güneşli havada piknik yapmakta
    yağmurlu hava sahil de yürüyüş yapmakta
    kar yağışı izleyip kar topu oynamakta güzel ve hepsinin tadı apayrıdır.


    ama bu forumu takip etmeye başladıktan beri '" sen ılıkçısın sen böylesin sen şöylesin " diye ötekileştirmeye çalışan yağcı arkadaşlar hoş olmuyor.


    burası forum.karsevenlerforumu.com değil. hava olaylarının incelendiği bir forum.


    bence kimse kimseye ağır eleştiriler yapmamalı. Bana yapılmadı allah için ama yapanları ve yapılanları gördükçe üzülüyor insan.


    umarım Küresel ısınmanın getirdiği iklimsel değişikliklerden çok yıpranmayacağımız, mevsimin gerektirdiklerini yaşayacağımız bir kış olur.


    herkese iyi forumlar

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN () aus folgendem Grund: Gelen şikayetler üzerine, birkaç ağır kelimeniz yumuşatıldı.

  • @Resco hocam, burası hisse dayalı atış poligonu, burada ılıkçı yorum yapılmasına karşı çıkan yok. İçinden ne geliyorsa yazıyor herkes.
    Karşı çıkılan nokta model paylaşım konularının altında işin ehli insanlar modeli yorumlarken bir anda bakıyorsun, biri gelmiş, adamda bilgi birikim sıfır gelmiş yorumcuların aksi istikametinde verisiz tahmin yapıyor. model yorumluyor.
    Şöyle düşün, foruma yeni üye olmuş birisin biri siyah diyor diğeri beyaz. Ne düşünürsün. Bunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum ben. Burada amaç, asıl modeli yorumlayan insanları itibarsızlaştırma çabasıdır gibi geliyor bana.bunlar için söyleyeceklerin varmı. .
    Forumu tam manasıyla takip etmedugini anlıyorum yazdıklarından. Ayrıca birini ılıkçı diye ötekileştirmeye çalışan kim? Ve kime yağcılık yapıyor bunlar? Nedir bundan çıkarları? Bilmek isterim.


    Elbette burası hava forum. Burayı takip eden biri ilerideki günler için doğru tahmini analizi öğrenmek için bakıyor buraya. Yanlış yorumlayan olursa o kişiye müdahale bu yüzden oluyor.insanları yanlış yönlendirmesin diye.
    Bir konuda haklısınız bende eleştiriye karşıyım. Art niyetli insanı direk engellemek en güzeli. Yoksa konu uzadıkça uzuyor.

  • İç anadolunun özellikle Güney’i ve Doğusu 23-24-25 arası 25-30 cm kar alacak sonra bi soğuk hava daha gelecek ocak 3-10 arası Marmara 50-60 cm arası Ege kıyılarda dahil 10-50 cm arası Akdeniz iç kesimler 50-100 cm arası İç Anadolu 75-150 cm arası Karadeniz geneli 100-200 cm arası doğuyu söylemeye gerek bile yok güneydoğu 30-60 cm arası bi kar birikimi olacak ve bu birikimler 1 haftaya yayılacak (hisse dayalı)

  • Affınıza sığınarak hislerimi söylemek istiyorum. Komplo teoricisi değilim ama aklımın bir köşesinde hep duruyor bu soru . İnsanoğlu iklim yağış veya basıncın birine etki edebilir mi veya böyle bir çalışma var mı ? lütfen beni aydınlatın

  • Herkes farklı bir yorum yazıyor. Ülkemizin tarihi gerçeklerini gözardı etmeyelim. Ülkemiz bazen sert kış koşullarına yakalanmış olsa da konumu gereği daha ılıman bir iklim kuşağındadır. Tarih boyunca rusların sıcak deniz özlemi bizim Anadolu ve Yunanistan üzerinedir. Binlerce yıldır bu böyleydi böyle olmaya da devam edecektir.

  • Uzun vade de Şubat sonu - Mart başı kışa veda babında efsanemsi bi sistem alıcaz kırım ukrayna soğuklu 2 gün sürücek istanbul sahil kesim bile 20cm kar alıcak. Kar o kadar yoğun yağacak ki tem otobanı kapanacak...

  • Söylediklerine katılıyorum.
    Kimse burada bilimle ilgilenen insanların bilgilerini ilgilerini sorgulayamaz. Eleştirilebilir ama sorgulayamaz.
    Gelipte bilmediğin bir konu hakkında bilmiş gibi davranıp uydurmasyon fikirler üretmemelisin. Okuyup araştırıp öğrenip karşı fikirlerle çıkarsın insanların karşısına.
    Ama nedense kış aylarında ortam inanılmaz geriliyor. Herkes kar görmek istiyor ama kimse diyagram öğrenmek istemiyor. " xxxx merkeze kaç cm ? " gibi saçma sorular var. Bunun da farkındayım. Ama siz işi iyi bilenlerin bu işi okumuşların bazen yaklaşımları gereksiz sert. Engellemek konusuna katılıyorum

  • Hava'da göreceğimiz en iyi ihtimalle 2.saatlik örtü oluşturacak bir kar ihtimali var pazar günü o bile tam olarak net değil.ocak ortasına doğru bakmak lazım şu bir gerçek bu sene kış ılık geçecek.

  • arkadaşlar öncelikle 24-25 aralıkta hava soğuması var.istanbulun avrupa yakası bu bakımdan çok şanslı kar için.öğle saatleri kky ve yağmur geçişi olan periyot akşam saati saf kara dönüşebilir.sonrasında ısınma var.fakat ocak ayı eksik olmasın beklentim yok.en fazla 5-15 cm arası kar alırız ocak ayında.Fkat şubat 18 veya 22 si çok umutluyum(yarı his yarı tecrübe) :)

  • Bu kıştan cacık olmaz gibi geliyor bana.2009 kışı da böyleydi.Orta Avrupa'ya akan soğuklar,Fransa ve İngiltere'nin coşması,bizim sistem gelsin diye beklerken,lodos üstüne lodos yememiz.Ama yağış boldu şimdi onu söylemek gerekir.Barajlarımız çok iyi durumdaydı.2014 gibi olacağına varsın öyle olsun.Bol yağmur da iyidir,rüzgar da kuvvetli oldu mu karın yokluğunu aratmaz.Şimdiden kendimi o koşullara hazırlıyorum.