Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2 gün önce rizenin iç kesimleri kuvvetli sağnak aldı...kıyısı özellikle merkez nasiplenemedi..nem yüksek hava sicak hissedilen değer bir hayli fazla bir haftayı aşkin rizede sağnak olmadı...2. Sürüm çay başliyor hava çay toplamaya elverişli değil. ..nasip olursa önümüzdeki hafta ortalarindan sonra güzel bir serinlemeyle beraber özlenen yağmurlar geliyor...buserinleme muhtemelen bati akdeniz ve güney ege dısında etkili olucak......

  • Meteorolojik Uyarılar veya Değerlendirmeler


    Meteorolojik Değerlendirme


    29 Haziran 2016 Çarşamba 12:00 193 Normal


    Beklenen Meteorolojik Hadise
    Orta ve Doğu Karadeniz'de Beklenilen Yağışlara Dikkat !
    Genel Durum
    Orta ve Doğu Karadeniz Yağış Uyarısı
    Yarından itibaren önümüzdeki 10 gün boyunca yurdumuzun kuzeydoğu kesimlerinde, özellikle de Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin edilmektedir. Bu yağışlar sonucu bölgede sel ve su baskını riski ile birlikte toprak doygunluğa ulaşacağından, heyelan tehlikesi bulunmaktadır. Yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri, can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.
    METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    29.06.2016 Çarşamba
    Oluşması Muhtemel Riskler
    Ani Sel - Su Baskını - Heyelan - Yıldırım - Sel

  • Mgm'den bir uyarı daha geldi şu an Sinop-Samsun sınırında bulunan kuvvetli yağış kütlesi doğuya doğru ilerlemekte ve başta kıyılar olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz'in tamamında kuvvetli yağış görülecek en olası felaket heyelan olarak görülüyor dikkat!

  • Gök gürültüsü eşliğinde güzel bir yağış başladı Bafra'da :)

    keyfini çıkartın hocam aynısı öğlen burda vardı ama kısa süreliydi tam balık tutarken yakalandım yağmura ve yağmur esnasında balık hareketlerinide gözleme fırsatı buldum tabi sonra işe geleceğim için ıslak elbiselerim yerine bi kot bi tişört çorap atlet almak zorunda kaldım :D :D :D :D

  • Burada hafif yağdı ama gök gürültüsünü bırak şimşek bile görmedim sistem çok sakin başladı burada umarım devamı böyle olmaz.

  • Bugün biraz daha kuvvetli yağacak ama kütleler denizden gelmediği sürece kuvvetli yağmur beklemememiz gerekiyordu yarından itibaren denizden gelmesini bekliyorum o zaman daha kuvvetli yağacaktır.