Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diygramlar destekliyor karadenizi bu gece ecmfw ve gfs değiştirebilir


    Diyagramların ortalaması da -6,-7 ortası -8' de bile gece yağsa gündüz erir çok soğuk veren senaryo az inşallah ben yanılırın kara gömülürsünüz ama tecrübelerime dayanarak yaptım tahminimi bunun gibi sistemleri ćok gördüm :)

  • Diyagramların ortalaması da -6,-7 ortası -8' de bile gece yağsa gündüz erir çok soğuk veren senaryo az inşallah ben yanılırın kara gömülürsünüz ama tecrübelerime dayanarak yaptım tahminimi bunun gibi sistemleri ćok gördüm :)


    Üzdün beni ama :D inşallah yanılırsın ne diyim kar alırız :D

    Yeniyim Hfyeni (6)

  • 17 Aralık tahminim:
    -Öncelikle Karadeniz'e Kıyısı Olan Şehirlerimizin Hepsinde Yağış Olacaktır.


    17 Aralık Perşembe günü:
    Sabah: Kıyıların tamamında yağmur rakımı 250-350 m den yüksek olan yerlerde kky yer yer kar yağışı olacaktır.İç kesimler kky yer yer kar yağışlı olacaktır.
    Öğle: Kıyılar yağmurlu 300-400 m den yüksekler kky yer yer kar yağışlı)İç kesimler kky ve kar yağışlı
    Akşam :Kıyılar yağmurlu ilerleyen saatlerde kky olabilir.<(Orta ve Doğu Karadeniz )İç kesimler kky yer yer kar yağışlı.


    Detaylar:


    -Batı karadeniz: Zonguldak ,Bartın ,Kastamonu Kıyıları Yağmurlu. Bolu-Düzce 'de kar geçişleri bekliyorum genel olarak çok bulutlu olacaktır.(Max sıcaklıklar<Zonguldak-Bartın 7-9 C Bolu 4-6 C Düzce :6-8 C Karabük: 7-9 C )



    -Orta karadeniz: Kıyılar genelde yağmurlu akşam saatlerinde kky olabilir.İç kesimler Tokat -Amasya -Çorum Çevreleri kar yağışı alma olasılığı yüksek.
    (Max sıcaklıklar <Samsun- Sinop 6-8 C Tokat 3-5 C Amasya 4-6 C Çorum 2-4 C Ordu:5-7)


    -Doğu karadeniz:Kıyılar genelde yağmurlu akşam saatlerinde kky olabilir.İç kesimler kar yağışlı yer yer yoğun kar yağışlı olacaktır.(Max sıcaklıklar< Trabzon-Rize :5-7 C Artvin :4-6 Gümüşhane -Bayburt 0-2 C)





    18 Aralık tahminim:
    -Bölgemizin geneli parçalı yer yer çok bulutlu Rize -Artvin Çevreleri yağışlı olacaktır.


    -Batı karadeniz: (Max sıcaklıklar<Zonguldak-Bartın 9-11 C Bolu 4-6 C Düzce :5-7 C Karabük: 7-9 C )


    -Orta karadeniz: (Max sıcaklıklar <Samsun- Sinop 6-8 C Tokat 3-5 C Amasya 5-7 C Çorum 3-5 C Ordu:6-8)


    -Doğu karadeniz: (Max sıcaklıklar< Trabzon-Rize :6-8 C Artvin :5-7 Gümüşhane -Bayburt -1 - +1 C)




    Arkadaşlar bu aralar modellerin ne kadar değişken olduğunun farkındasınızdır.
    Oyüzden bu tahminde yanılmış olduğum yerler olabilir.
    Teşekkürler.

  • Sen de kar beklemiyorsun hatırlıyor musun sistem garanti mi diye sormuştun akşamı görelim demiştim :) O kara akşam :D

  • Daha önce bu fotoğrafı attığımda forumdan bazı kişiler o tepeleri, dağları en fazla 200-250 metre yüksek demişlerdi. Aşağıdaki haritada işaretlediğim yerde şu an Canik Başarı Üniversitesi kuruldu yüksekliği 502 metre. Varın daha yüksek yerleri siz düşünün. 200 metre diyenleride burada görmek isterdim ama onlar unutmuşlardır bile ben unutmam :)


  • Daha önce bu fotoğrafı attığımda forumdan bazı kişiler o tepeleri, dağları en fazla 200-250 metre yüksek demişlerdi. Aşağıdaki haritada işaretlediğim yerde şu an Canik Başarı Üniversitesi kuruldu yüksekliği 502 metre. Varın daha yüksek yerleri siz düşünün. 200 metre diyenleride burada görmek isterdim ama onlar unutmuşlardır bile ben unutmam :)


    Samsunluyum ben doğru ora 500 m de bide bizim kocadağmız var 1250 m zirvesi 1300 lerde

    Yeniyim Hfyeni (6)

  • Sistemde korktuğum oldu zayıflama daha da arttı 100-200 metreye kadar iner demiştim sulu karda olsa ama şu durumda en fazla 400 metrelere kadar iner.

  • Arkadaşlar isteğe göre de tahmin yapabilirim haritalı tahminleri sadece sistem geldiğinde yapacağım ama diğer türlü her türlü soruya açığım başkalarıda cevaplayabilir tabiki sınırlama yok.

  • Yaptığım tahminde Doğu Karadeniz' de çuvallamışım onun dışında soğukların zayıflayabileceğini bu yüzden kar ve soğuk konusunda emin olunmamalı demiştim fena bir başlangıç olmadı benim için :)

  • Orta karadeniz icin nispeten dogu Karadeniz icin ecm iyi bir senaryo cikarmis kiyilar icin saglam kar alabilir yeterki yağışı yakalasin benim korkum sistem kuzey dogu yönlü sokuluyor bazi guncellemede kuzey ve kuzey bati seklinde egerki kuzey Doğu yönlü sokulursa yagis anlaminda dogu karadeniz büyük sikinti yasar ordu ve giresun yasamaz....tabi benim temennim daha batili girip Türkiye sistemi olmasidir...ALLAH nasip eder inşallah diyelim