Marmara ve Batı Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin Ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Balıkesir adına beklenilen açıklama :D
    Kurak günlerin acısı çıkıyor.Cumartesi akşam üstüne doğru kuvvetlenmeye başlayan lodos ile yöremize doğru hareket edecek olan yağış yüklü bulutlar pazar gününün ilk saatlerinde batı kesimlerden başlamak üzere gün boyunca yöre geneline aralıklarla yağış bırakacak.Pazar gecesi lodosun iyice kuvvetlenmesiyle yeni yağış kütlelerinden destek alan yağışlı hava pazartesi günü bölge genelinde çok etkili olacak ki olumsuz durumları beraberinde getirecek.Sel,heyelan ve su basması gibi yöremiz adına negatif nitelikte ki haberler gün içersinde baş gösterebilir.Salı kuzey yönlerden esen rüzgarla birlikte hava soğuma eğiliminde.Yüksek kesimlerde ve dağlarda karla karışık yağmur ve kar görülürken şehir merkezlerinde gece yarısına kadar yağmur hakim.Salının son, çarşambanın ilk saatlerinde soğumanın artışıyla yağmurun şekli yavaş yavaş kar'a dönüşecek.Sabaha karşı olan süreçte iç kesimler mevsimin ilk kar yağışıyla tanışırken kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ağırlıklı ve soğumanın artışına bağlı olarak kar yağışı muhtemel.Çarşamba iç kesimler ağırlıklı olmak üzere (Balıkesir merkez'de dahil) yörenin büyük bir bölümünde düşük sıcaklıklar ve zaman zaman kendini belli edecek poyraz ile kar görülecek.Yağışın şiddeti sürprizlere açık iken gece yarısı iç kesimlerde buzlanma var.Perşembe yağış miktarı çarşambaya oranla biraz daha düşük olsa da kar gün içersinde iç kesimler de devam eder gibi duruyor.Önümüzde ki haftanın raporu bu şekilde ,en net rapor pazar akşamı detaylı bir şekilde sizlerle olacak..
    -Balıkesir Hava Durumu

  • rakımım 200 az çok 2 senedir model takibi yapıyorum ve hangi görüntüde kar alabilceğimizi biliorum artık bu diyagram bu görüntüler bu modeller Zonguldak ta şuanki duruma göre örtü garanti ;)
    nevresim kadar mı olur battaniyemi yorganmı bilmem ama yerde bi beyaz örtü olur . . .

  • rakımım 200 az çok 2 senedir model takibi yapıyorum ve hangi görüntüde kar alabilceğimizi biliorum artık bu diyagram bu görüntüler bu modeller Zonguldak ta şuanki duruma göre örtü garanti ;)
    nevresim kadar mı olur battaniyemi yorganmı bilmem ama yerde bi beyaz örtü olur . . .

    Örtü de olur, yorgan da olur hava-kars323 uzays3271653126 Ben de Karabük'teyim Şaban ağabey. Rakımım 300 metre. Örtü bekliyorum ben de.

  • @enes güleç (17) hocam ist örtü oluyorda zonguldakta örtü neden oluşmasin

    1-sistemin merkezi Marmara İstanbul da dahil
    2-500hpa da -32 falan giriyor İstanbula buda kar seviyesi ama batı karadenize -26/-28 giriyor
    3-temp850hpa(1500m sıcaklığı) İstanbula en az -8 girecek gibi ama batı karadenize -6 giriyor bu yüzden İstanbulda örtü olabilir de Zonguldak da olmaz daha 3 gün var inşAllah düzelir birde ayrım yapıyormuş gibi olmasın bende batı Karadeniz de oturuyorum

  • Dostum öncelikle merhaba :) Ben Karabük'te Bostanbükü'ndeyim. Karıt'a yakın. Üniversitenin az doğusunda. Rakımım 300 mt. Sence şanslı mıyım ?

    siklon yağış olursa zaten kar heryere yağar soğukla yağışı aynı anda yakalayalım yeter ancak işimiz dek e kaldıysa havada uçuşan kar yağışını görürüz sadece dek olunca Karabük fazla etkilenmiyor bulutlar yeniceye geldikten sonra kayboluyor malesef takipteyiz bakalım siklonik bir yağış yakalarız inşAllah