Araba Lobisi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Türkiye’nin otomobili için imzalar atıldı: 5 babayiğit kolları sıvadı..


    Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrıyı yaptı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB koordinasyonunu yürüttü. 5 firma elini taşın altına koydu ve Ortak Girişim Grubu’nu oluşturdu. 60 yıllık rüya için imzalar bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobili üretecek şirketleri açıkladı. Erdoğan, 2021 yılında yerli otomobilin satışa çıkmasının beklendiğini söyledi.

    Ortak Girişim Grubu’nda 5 babayiğit bulunuyor. Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel), Ortak Girişim Grubu içerisinde tecrübelerini, güçlerini birleştirecek. Hedef 2018’in başında Türkiye’nin Otomobili’ni yapacak şirketi kurmak.


    Kaynak


    Tahminimce yazılımla Turkcell, Elektronik ile Vestel, tasarım ile KARSAN, kalan mekanik aksam ile BMC ve Anadolu Grubu ilgilenecek gibi duruyor..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Başlıkta hondayı görünce izlemedim. yeni kasa civiclerde oluşan tavan göçükleri dolayısıyla tüketiciyi mağdur ediyorlar. hiçbir duyarlılık göstermiyorlar. o kadar para veriyor insanlar, yazıklar olsun hondaya.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Konu araba lobisi ama ben otobüs paylaşımı yapayım izniniz ile.


    Neoplan Starliner

    Neoplan Tourliner

    Travego

    Setra


    Mercedes Tourismo




    Volo İrizar


    Temsa Safir



    Neoplan

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Araba logo anlamları

    Hyundai

    Şirketin adı Korece'de "Çağdaş, modern" anlamına geliyor. Hyundai logosunun markanın baş harfini sembolize ettiği düşünülüyor. Aslında bu logo müşteriyle el sıkışan bir satıcıyı temsil ediyor.




    Mitsubishi




    Otomobilleri ile ünlü Japon ağır sanayi şirketi Mitsubishi, adını şirketin de amblemi olan eski Japon savaşçıları samurayların ambleminden alır. Amblem, Mitsu(üç) ve bishi(elmas) kelimelerinin birleşmesiyle adlandırılır.


    Mercedes-Benz


    Avusturyalı tüccar Emil Jelinec, 1897 yılında yarış kazandığı araca kızının adı olan Mercedes'i koydu ve bunun şerefine şirketin kurucuları Gottlieb Daimler ve Karl Benz ürettikleri araçlara Mercedes adını vermeye devam ettiler.


    Mazda


    Şirket adını kanatlarını açmış beyaz bir kartal ile özdeşleştirilen Zerdüştlerin bilgelik tanrısı Ahura Mazda'dan alır.




    SsangYong


    Güney Koreli otomobil üreticisinin ismi, 'ikiz ejder' anlamına gelir.




    Kia


    Kore'nin 2. büyük ortomobil firması Kia'nın ismi, "Asya'dan doğan" anlamına geliyor.




    Cadillac


    1902'de kurulan ABD'li marka, ismini Detroit şehrini kuran 16. yüzyılda yaşamış Fransız kaşif Antoine de la Mothe Cadillac'tan almıştır.




    Subaru


    Japon otomobil markası Subaru, adını Taurus takım yıldızının Japonca'daki isminden alır.




    Dacia


    Romanya'nın en büyük otomobil firması Dacia, aynı zamanda Romanya'nın antik zamanlardaki ismidir.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...


  • Jeep


    Askeri amaçla üretilen dünyadaki ilk arazi aracı Jeep'in adı, çizgi karakter Temel Reis'teki 'Eugene the Jeep' adlı bir hayvandan geldiği iddia edilir. Tüm markalardaki bu tarz araçlar Jeep (cip) diye anılmaya başlanmıştır.




    Lexus


    Latince'de kanun anlamına gelen isme sahip şirket, Toyota'nın lüks otomobil markasıdır.




    Škoda


    Çek otomobil firması adını kurucusu Emil von Škoda'dan alır. Dönemin en büyük silah üreticilerinden olan Škoda aynı zamanda Çekçe'de 'hasarlı' anlamına geliyor.




    Volkswagen


    VW'nin ambleminin nasıl oluştuğu hakkında kesin bir bilgi yok. Bir rivayette, V ve W harflerinden oluşturulan bu logonun tasarımcı Xaver Reimspiess tarafından 1937'de çizildiği söyleniyor. Porsche tasarımcısı olan Reimspiess'in her fırsatta kalem ve kağıda sarıldığı bilinen bir gerçek, ilk logoda kullanılan dişlilerin çevresindeki desenler, Nazi'lerin kullandığı Gamalı Haç'ı andınyordu. Bunun dışında Kaplumbağa'da, çark içerisinde bir KdF logosu da kullanıldı. VW markasıysa, 1948 yılında tescil edildi.



    Audi


    Audi kelimesi Latince "Duydum, işittim" anlamına gelir.



    Aston Martin


    İngiliz spor otomobil üreticisi Aston Martin, adını kurucularından biri olan Lionel Martin'in ürettiği yarış otomobillerini Aston tepesinde denemesiyle alır.




    BMW


    İlk zamanlarda sadece uçak motoru üreten şirket, 1928 yılında satın aldığı Fahrzeugtechnik Eisenach A.G. otomobil şirketinden sonra otomobil üretimine girmiştir. BMW ilk otomobil seri üretimini 1929'da 3/15 PS ismindeki otomobil ile başlamıştır. BMW ilk olarak uçak motoru üretimi yapan bir firmaydı.




    SAAB


    İsveçli firamın açılımı Svenska Aeroplan AktieBolage(İsveç Uçak Anonim Şirketi)'dir ve ilk olarak savunma sanayi şirketi olarak kurulmuştur.




    Alfa Romeo


    1910'da A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (Lombardiya Otomobil Fabrikası Şirketi)) adıyla kurulan şirket, Nicola Romero'un ortak olmasıyla Alfa Romeo adını aldı.




    FIAT


    İtalyan otomobil firması FIAT'ın açılımı Fabbrica Italiana Automobili Torino(Torino İtalyan Otomobil Fabrikası)'dır.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...