Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şaban ;Buz dağının görünmeyen bir çok yüzü vardır kardeşim .Bu ülkede ne oluyorsa garibana ,fakire fukaraya oluyor ,terör denen şey de dahi ..kimse şehit olmasın (Asker, polis ..) ama malesef fillerin tepilmesi ile olan çimlere oluyor .Askerliğini YAPTIN az çok görmüşsündür ...ast üst ilişkisi emir demiri kesiyor ilişkisi ,verilen emir her surette yerine getirilir ,emri verene bildirilir , konusu suç teşkil edem emir hiçbir surette yerine getirilmez .emri veren sorumludur verdiği Emir'den diyor hem 2803 jandarma teşkilat kanunda hem polis vazife ve selahiyet kanununda "2559 kanun no "pvsk

  • Has oldu onlara. Masumlara üzülmemek elde değil ama terörist paçavrasını indirmiyordu yüzsüzler.


    Bırakın Işid de diksin bayrağını o kadar demokratiksinizya.


    Işid de masumları öldürüyor pkk da. İkiyüzlüsün, şeref yoksunusun Avrupa.

  • Has oldu onlara. Masumlara üzülmemek elde değil ama terörist paçavrasını indirmiyordu yüzsüzler.


    Bırakın Işid de diksin bayrağını o kadar demokratiksinizya.


    Işid de masumları öldürüyor pkk da. İkiyüzlüsün, şeref yoksunusun Avrupa.

    En garibi de hala ,Avrupa birliğine girmek için fasıl açmaya çalışan bir Türkiye el insaf 1959 da ilk başvuru tarihi Türkiye nin ...zaten böyle bir Avrupa'ya girmek de istemiyorum .Avrupaya girmemesi gereken herkes girmiş ,müstehaktır BAZI şeyler ,Zaman'ında Tv izler gibi izliyorlardı Ortadoğu'da Suriye'de patlayan bombaları , ülkemde vatan evladı şehit olurken 10 larca ,kıllarını kıpırdatmadılar ...olacağı buydu !!!

  • Belçika avrupa'da bölücü örgütü besleyen ülkelerin başında gelir. Yıllarca PKK'yı hatta "ılımlı muhalif" diye IŞİD'i bile destekledi Avrupa. Şimdi ceremesini çekiyorlar.


    İşin tek kötü tarafı devletlerin yanlışlarının cezasını bir günahı olmayan insanlar çekiyor.

  • Belçika avrupa'da bölücü örgütü besleyen ülkelerin başında gelir. Yıllarca PKK'yı hatta "ılımlı muhalif" diye IŞİD'i bile destekledi Avrupa. Şimdi ceremesini çekiyorlar.


    İşin tek kötü tarafı devletlerin yanlışlarının cezasını bir günahı olmayan insanlar çekiyor.

    PKK nın yayın uzantıları Avrupa'da İsviçre ve Belçika da dır .kapatma davaları dahi oldu Zaman'ında sanırım !!!

  • Mesele üzüntü meselesi değil, terör meselesi. Orada bomba patladıysa yarın burada da patlayabilir. Bunlardan alınacak ders artık "güvenli yer" olmadığı.


    Terörü ve destekleyenleri kınıyorum.


    Artık bu noktadan sonra siyasete girecektir, foruma zarar verecektir.
    Karşı yorumlara cevap verneyeceğim.

  • Yarın dünya meteoroloji günümüz kutlu olsun inşallah tahmin tutarlılığınız bol ve bir sürü meteoroloji ile ilgili bilgiler öğreneceğiniz güzel mutlu ve huzurlu bir yıl dileğiyle :) :angel: :alucard:

  • bu dalla ilgilendigim ilk yilim 9da 7 yaptim bu sene (yagmur sistemlerini de saydim) bence 17 yasindaki birine gore guzel bi skor
    Seneye su ygs lysyi de atlattık mi hooop ver elini meteoroloji muhendisligi fakultesi insallahh

  • Çay tiryakilerine kötü haber
    Diyetisyen Gülsüm Elem Kaya, "Çay, kafeinli ve diğer içecekler su gereksiniminizi karşılamaz. Bu içecekler idrar söktürücüdür, vücutta su kaybına neden olurlar" dedi.


    Beyinde yüzde 85 oranında su bulunduğunu anımsatan Kaya, "Kanda yüzde 83, kaslarda ise yüzde 75 oranında su bulunur. Su, insan yaşamı için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. İnsan yemek yemeden haftalarca yaşayabilir, fakat susuz ancak birkaç gün yaşayabilir" dedi.


    Suyun, vücudun olmazsa olmazı olduğunu belirten Kaya, "Suyun faydaları ise saymakla bitmez. Böbrek taşı oluşumunu engellemesinin yanı sıra kolon kanserine yakalanma riskini de yüzde 45 azaltır. Cildi güzelleştirir, vücut ısısını ayarlar, vücutta biriken zararlı maddeleri dışarıya atılmasını sağlar, hücrelere besin ve oksijen taşır, eklemlere destek sağlar, kabızlığı engeller, bazı toksinleri atarak böbrek ve karaciğerdeki yükü azaltır, vitaminler, mineraller ve diğer besinlerin çözülmesine yardımcı olur" ifadelerini kullandı.


    Su ihtiyacı giderilmediğinde vücuttaki tuz oranının arttığını söyleyen Kaya,"Sağlıklı bir vücutta aşırı su ihtiyacı olduğunda ve bu durum giderilmediğinde, kandaki sıvı miktarının azalması sebebiyle bazı hormonlar harekete geçerek durumu beyne iletir. Susuzluğumuzu gidermediğimizde ise dilimiz ve boğazımız kuruyarak bademciklerimizde hafif şişme meydana gelir. Ayrıca vücudumuzdaki tuz oranı yükselerek ve antidiüretik hormonu salgılanır. Böbrekler tarafından kontrol edilen bu hormon, suyu vücutta tutar" dedi.


    "Vücudumuzda kaybedilen suyun her gün yerine konması yaşam için çok büyük önem taşımaktadır" diyen Kaya, "Su içmek için asla susamayı beklemeyin. Ortalama her saat için 1 bardak su içilmesine dikkat edin. Gün boyunca terleme, nefes verme, idrar yapma nedeniyle yaklaşık 10 bardak su kaybedilir bu nedenle günde en az 8 bardaktan fazla su içmek gerekir. Günlük normal faaliyetimiz yüzünden kaybettiğimiz suyu böylece geri almış oluruz.
    Eğer vücut egzersizleri yapıyorsanız ya da herhangi bir spor dalında faaliyet gösteriyorsanız, her gün daha fazla su içmelisiniz. Çay, kafeinli ve diğer içecekler su gereksiniminizi karşılamaz. Bu içecekler idrar söktürücüdür, vücutta su kaybına neden olurlar"
    ifadelerini kaydetti.



    kaynak : yeniakit.com.tr

  • Ankara'da, İstanbul'da bombalar patlarken bi yandanda şehit haberleri gelirken hangisi türkiye dışında haber oldu ? Dün olan belçikada'ki olayda Fransa'sı,Almanya'sı gibi ülkeler hepsi bi farkındalık yaratmak adına desteklerini gösterdiler. E peki bu olaylar Türkiye'de olunca neden hiçbiri destek olmadı ? Hatta köstek olanlarda oldu. O yüzden Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Terör tüm dünyada olan birşey buna engel olmak gerekiyor ancak ülkeler Benim ülkemde olmadıysa beni ilgilendirmez mantıgı ile ilerliyorlar Sonra Avrupada 1 ülkede bi olay oldumu hepsi destek olmaya çalışıyorlar.Ama Türkiye'de olan bi olayda Avrupa'da haber bile olmuyor yazık gerçekten. Zamanında tüm avrupa ülkelerine geçirdigimiz için Hepsinde bi Türkiye nefreti var.