Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • evet sonunda benim 1 saattir demeye çalıştığımı söyledin ''Pozitif olupta sabit kalırsa sıkıntı olabilir.'' ;)


    Sen aslında farklı bir şey söyledin. Negatifte asılı kalırsa o zaman da sistem alamayız. Söylediğin çok yanlış kurulmuş bir cümle, Pozitif olursa sistem alamayız gibi.


    Negatif olunca dalgalı olmazsa hiç bir şey alamayız. Pozitif için de geçerli.


  • 10 Ocak'a kadar Marmara'nın o tarihten sonra 15 şubat'a kadar Karadeniz'in kışı olsun en kaymaklı yeri yani :D Önce İstanbul'da sonra Samsun'da kara doyayım.


    Kasım-Aralık-Ocak daha çok Karadeniz gibi duruyor. Şubat daha çok Avrupa ya ve yurdun batısına, Mart ise orta halli.

  • Neye göre yazıyorsunuz? Mantıktan tahmin yürütmeyin de bilmeyen insanları da kandırmayalım.


    Ben 5-6 senedir bu işlerle uğraşıp artık bir şeyleri bilen biri olarak söylüyorum.


    Her patterne göre değişen Jet Streama güveniyorsanız siz bilirsiniz. Ben de bir kaç üstada ve kendi birikimime güveniyorum.


    Hadi iyi geceler.

    Einmal editiert, zuletzt von Great Khan ()

  • Sen aslında farklı bir şey söyledin. Negatifte asılı kalırsa o zaman da sistem alamayız. Söylediğin çok yanlış kurulmuş bir cümle, Pozitif olursa sistem alamayız gibi.


    Negatif olunca dalgalı olmazsa hiç bir şey alamayız. Pozitif için de geçerli.


    ayrıntılara takılıyorsun hepimiz biliyoruzki sabit durması negatifte veya pozitifte kötüye alamettir ben hep negatifte olsun demiyorum zaten negatifte olduğunda polar ihtimali ülkemiz adına artıyor diyorum pozitif olduğunda ılık havalar hakim oluyor genellikle.

  • ayrıntılara takılıyorsun hepimiz biliyoruzki sabit durması negatifte veya pozitifte kötüye alamettir ben hep negatifte olsun demiyorum zaten negatifte olduğunda polar ihtimali ülkemiz adına artıyor diyorum pozitif olduğunda ılık havalar hakim oluyor genellikle.


    Pozitif olunca sisli, puslu, soğuk ve kurak havalar olur.


    Negatif olunca Doğu Karadeniz bölgesi hariç genelde yağışlı olur.

  • Pozitif olunca sisli, puslu, soğuk ve kurak havalar olur.


    Negatif olunca Doğu Karadeniz bölgesi hariç genelde yağışlı olur.


    pardon karıştırdım 2012 soğuğuna gitti aklım sanki pozitif olunca sıcak olacakmış gibi geliyor insana 2012 pozitifti ve soğuk tabiki. ama yinede 2014 gibi istisnalar oluyor arada sırada.

    Einmal editiert, zuletzt von Gréy ()


  • Öyle bir niyetim yok. Sitede kışı detaylı bir şekilde kafadan sallayarak tahmin yapan kişilere karşı objektif davranıyorum. Hayırlı geceler.


    Kafadan sallayarkdan kasıt ben isem lütfen aşağıda linke tıklayın ve kaangr2 rumuzlu arkadaşın yazdıklarının hepsini okuyun. Sayfadaki bütün yorumlarını. Bi ara polar atakların yönünü tayin ediyor.:))


    Sonra tekrar bir yaklaşım yapın.


    http://www.havaforum.com/konu-…zonu-tahminine-dogru.html

  • pardon karıştırdım 2012 soğuğuna gitti aklım sanki pozitif olunca sıcak olacakmış gibi geliyor insana 2012 pozitifti ve soğuk tabiki. ama yinede 2014 gibi istisnalar oluyor arada sırada.


    Her insan karıştırır sıkıntı yok, benim eleştirilerim dayanaksız tahminler ya da temeli her zaman değişen kaynaklara.


  • Yanlış bişey dediğini düşünmüyorum polar ataklar bildiğim kadarıyla çoğunlukla batıdan girer sondada ya doğuya gider gitmez 6 oack isnisna


    Hay Allah. Anlatamıyorum sanırım. Dünyanın dönüşü gereği evet. 6 Ocak da istisna değildir, bu hep böyledir. Ki 6 Ocak da da sistemin asıl soğuğu Batıdaydı, yanlış hatırlıyorsun. Karadeniz üzerinden inen neredeyse her sistem asıl 850 hPa soğuğu Trakya ve Marmara da olur.


    Sizin yorumlarınız sanki Doğuya gelir gelmez derken size kışın 10 sistem gelir bize 1 sistem gelir gibi algılanıyor, bilmeyen arkadaşlar yanıltılıyor.

  • Kafadan sallayarkdan kasıt ben isem lütfen aşağıda linke tıklayın ve kaangr2 rumuzlu arkadaşın yazdıklarının hepsini okuyun. Sayfadaki bütün yorumlarını. Bi ara polar atakların yönünü tayin ediyor.:))


    Sonra tekrar bir yaklaşım yapın.


    http://www.havaforum.com/konu-…zonu-tahminine-dogru.html


    O kişiyle konuşmuyorum. O kişiye de yazmadım. Tahmin yapmanıza laf etmiyorum zaten böyle bir Hakkım da yok. Kaynaksız ve kafadan tahmin yaptığınıza karşıyım. Hiçbir şey bilmeyen üyeler ve ziyaretçilerimizde var aramızda, onları kandırmış olmayalım.

    AF-YOK


  • O kişiyle konuşmuyorum. O kişiye de yazmadım. Tahmin yapmanıza laf etmiyorum zaten böyle bir Hakkım da yok. Kaynaksız ve kafadan tahmin yaptığınıza karşıyım. Hiçbir şey bilmeyen üyeler ve ziyaretçilerimizde var aramızda, onları kandırmış olmayalım.


    Ben o şekilde tahmin yapmam, yapmayı da uygun görmem. Benim kaynaklarım sağlam.