Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konuyu "Konu Dışı" bölümüne taşımanız rica olunur.


    Bugün Windows 10 resmi olarak yükseltmeye açıldı. Tanıtım konferansı bu akşam olacak.


    Yaklaşık 4 saat önce, Windows 10 yüklemelerinin dünya bant genişliğinin %40'ını kullandığı açıklanmıştı (40tb/sn). Bu nedenle çoğu yerde internet hızında dramatik düşüşler gerçekleşmişti ve gerçekleşiyor.


    Bugün saat 12:00 itibari ile onlarca ülkeye aynı anda yükseltmeler açıldı ve dünya çapında yükseltme yapılmaya başlandı.


    Not:
    İnternet trafiğini ciddi şekilde meşgul eden Apple etkinliklerinde bile en fazla %8 kullanım görülmüştü.

  • 1. Windows 10 kesinlikle kullanmayın. Bunu microsoft düşmanı olduğum için filan söylemiyorum. Developer Preview sürümünün tüm özelliklerini inceledim. Sistem altyapısının Windows Vista'dan beri gelen altyapıdan hiçbir farkı yok ve hala DOS konsolu üzerine kurulu.
    2. Sistem neredeyse tamamen tabletlere göre tasarlanmış. Tabletlerdeki performansın düşük olması sebebiyle tüm style'ler kaldırılmış. Aero vb. hiçbir şey kalmamış. İş yapmanın zor olduğu bir start menu eklenmiş. Hiç olmasa daha iyi olurmuş.
    3. Sistem tamamen cloud üzerine kurulu. Cloud'a bağlanmadan hiçbir şey yapamazsınız. Herhangi bir cloud servisine bağlanırsanız sizden izin istemeden her türlü bilgiyi gönderebiliyor. Windows'un önceki sürümlerindeki gibi izin istemiyor. Lisans ve gizlilik sözleşmesi de bunun üzerine kurulmuş. Eğer kullanırsanız kabul etmiş sayılıyorsunuz.
    4. Özelleştirmeler kalmamış. Birçok ayar devre dışı bırakılmış. Hatta Windows Update'i açıp kapatmaya bile izin vermiyor. Bunu yapabilmek için Group Policy ayarları ile uğraşmanız gerekiyor ve bunu normal bir kullanıcının yapması imkansız gibi birşey.
    5. Sistem performansında bütün uğraşlara rağmen büyük bir değişim yok. Bunu iyi bir bilgisayar kullanan biri olarak söylüyorum. Diğer sistemlerden daha yavaş olduğu bir gerçek.
    6. Çoğu ekran kartı ve ses kartı sürücüsü kaldırılmış. Özellikle tablet sürüclerine ağırılık verilmiş. PC'de pek uyumlu değil. Ayrıca 2010 öncesi bilgisayarla arası hiç iyi değil.


    Ben bir linux kullanıcısıyım. Ve gayet memnunum. Eğer oyun delisi bir genç değilseniz ve bilgisayarı iş için kullanıyorsanız kesinlikle linux kullanın.




    Özgür yazılım severim ben.

    Einmal editiert, zuletzt von EtcilDayi ()


  • Tanıtım Konferansı? tahminci


    Microsoft her Slow Ring'deki önemli buildlerde konferans düzenliyor.
    İlk çıktığında çok hatalı ve şimdikinden çok farklıydı.
    (Insider platformu 1 Ekim'de açıldı, ben 2 Ekim'de Insider oldum)


    Windows 10'u ilk kurduğumdan beri sevdim. Ancak build 9926 hiç stabil değildi. Onun dışında iyiydi.


  • Windows 10'un çekirdeği tamamen yeniden dizayn edildi RTM sürümü ve önceki 1-2 buildinde.


    Ayrıca Windows 10 NT platformu üzerinde ve, komut penceresi yalnızca girilen DOS komutlarını NT eşdeğerine çevirip yürüten bir derleyici.

  • Windows 10'un çekirdeği tamamen yeniden dizayn edildi RTM sürümü ve önceki 1-2 buildinde.


    Ayrıca Windows 10 NT platformu üzerinde ve, komut penceresi yalnızca girilen DOS komutlarını NT eşdeğerine çevirip yürüten bir derleyici.


    1. 31 mayıs 1995 - Windows NT 3.51'in çekirdeği üretildi. :)
    2. Sandığın gibi NT yeni ve özel bir teknoloji değil. Komut penceresinin NT üzerinde çalıştığını bende biliyorum. conhost.exe tarafından oluşturulur tüm konsol pencereleri. Demeye çalıştığım bu değil. Eğer dosya izin ayarlamaları (mesela cacls.exe) gibi şeyler hala komut penceresinde çalışıyorsa çekirdeğin NT olmasının bir önemi yoktur. NT çekirdeği de aynı DOS çekirdeği gibi aygıtları harflerle sınıflandır ve UNIX'teki Virtual File System gibi güvenlik sistemlerine sahip değildir. :)
    3. Çekirdek hala hybrid çekirdektir. Bir değişiklik yok. Microkernel, nanokernel, exokernel, modular kernel gibi başka bir kernel modeline geçiş filan yapılmadı. Koddaki açıklama satırlarıyla mı oynadı bunlar? :hfyeni (18): Ben başka bir değişiklik göremedim.
    4. Low level işleri bir kenara bırakıp sonuca bakalım. Linux sunuculardaki siteler mi yoksa Windows sunuculardaki siteler mi daha yüksek SEO, HTML5 gibi punlarda kazanıyor? Eğer Windows olduğunu iddia edeceksen kanıtla!
    5. Eğer Windows hız konusunda iyi ise 224,256 işlemciye sahip amerikan süper bilgisayarında (jaguar) neden dünya geneli üretimi olan linux kullanılıyor? Neden kendi amerikan Windows'larını kullanmıyorlar?
    6. Neden havaforum da dahil çoğu forum sitesi asp ve asp.net yerine linux ile ortaya çıkan PHP'yi tercih ediyor?
    7. Neden en iyi hackerlar linux kullanmayı daha mantıklı buluyor?
    8. Neden windows 32 bitlik sistemlerde bile zor çalışırken UNIX tabanlı sistemler en eski 8 bit teknolojiyi bile destekliyor?
    9. Neden UNIX sistem yapısı 1969'da üretildiğinden beri hala büyük bir değişiklik geçirmek zorunda kalmazken Windows sistemi DPMI, DOS, NT, Embedded vb. birçok farklı yöntem denemek zorunda kalıyor?
    10. Windows NT çekirdeğinin ilk sürümlerinin kodları açıldığında neden birçok programcı bu kodlar üzerine kurulu bir proje ortaya çıkarmak yerine şu adresteki projelerin (ReactOS hariç) hepsini unix tabanlı ve unix-like üretiyor?
    Şu adres : http://wiki.osdev.org/Projects
    11. Neden VFS, FAT, Ext, LEAN, HPFS, NTFS, HFS, HFS+, MFS, ReiserFS, FFS, UFS, BeFS, BFS, XFS, SFS, ZFS, ISO dosya sistemlerinin hepsini tanıyabilen UNIX sistemler yerine sadece NTFS, HPFS, FAT ve ISO tanıyabilen Windows'u destekliyorsun?
    12. Neden akıllı televizyonlar, android cihazlar, apple üretimi cihazlar ve diğer bazı marka cihazlar UNIX üzerine kurulu? Neden değiştirmeyi düşünmemişler? Neden kendi sistem çekirdeklerini yazmaya ihtiyaçları olmamış?


    Bunları burada konuşmak pek doğru değil aslında ama Windows 10 diye konu açtığına göre konuşabiliriz. Son olarak neden ben 4 yaşındayken ortaya çıkan bir sistem yapısı nasıl hala bozulmadı? 1969?