Kaan'ın Fırtına Tahmin Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul / Çatalca Balkonumda Kar izleyebilir miyim hocam :D :D


    Bu arada biz bu sistemi fazla abarttık gerçekten. Ben CAPE çıktısı gönderdim güzel dedim, sen daha güzel dedin. Öyle olunca ben daha da güzel dedim. Sen çok daha güzel filan dedin ve bu iş saçmalığa döndü. :) Konveksiyonun çok olması yağış olasılığını arttırır ama bunu modeller de biliyor. :) Yağış vermediklerine göre bir bildikleri olmalı. Bizim kaçırdığımız bir şey. Demek ki olay sadece CIN olayı da değilmiş. PW 40 mm bile olsa değişen bir durum olmuyormuş. Bir şekilde yükselme hareketi havanın doymasını sağlayamıyor. Ayrıca son çıktılarda azalan CAPE değerleri de olduğu için şu halde bir daha Coğrafyacı'ya "neden" diye sormayacağım. :hfyeni (18): Nedeni belli çünkü. Mayıs aylarında Trakya'da 1600 değerlere rağmen yağış olmadığını hatırlamalıydık. Son verilere göre İstanbul yarın akşam ve perşembe alırsa lokal bir yağış alır. Belki Cuma sabahı da olabilir. Bugün birşey yok. CAPE filan da kötü çıktı zaten. Çanakkale ve Enez'in şanslılığı devam ediyor.


    Ayrıca önümüzdeki 5 gün içinde iç bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar olabilir.

  • Bu arada biz bu sistemi fazla abarttık gerçekten. Ben CAPE çıktısı gönderdim güzel dedim, sen daha güzel dedin. Öyle olunca ben daha da güzel dedim. Sen çok daha güzel filan dedin ve bu iş saçmalığa döndü. :) Konveksiyonun çok olması yağış olasılığını arttırır ama bunu modeller de biliyor. :) Yağış vermediklerine göre bir bildikleri olmalı. Bizim kaçırdığımız bir şey. Demek ki olay sadece CIN olayı da değilmiş. PW 40 mm bile olsa değişen bir durum olmuyormuş. Bir şekilde yükselme hareketi havanın doymasını sağlayamıyor. Ayrıca son çıktılarda azalan CAPE değerleri de olduğu için şu halde bir daha Coğrafyacı'ya "neden" diye sormayacağım. :hfyeni (18): Nedeni belli çünkü. Mayıs aylarında Trakya'da 1600 değerlere rağmen yağış olmadığını hatırlamalıydık. Son verilere göre İstanbul yarın akşam ve perşembe alırsa lokal bir yağış alır. Belki Cuma sabahı da olabilir. Bugün birşey yok. CAPE filan da kötü çıktı zaten. Çanakkale ve Enez'in şanslılığı devam ediyor.


    Ayrıca önümüzdeki 5 gün içinde iç bölgelerde yer yer kuvvetli yağışlar olabilir.


    Eğer Gerçekten bu sistemde olmazsa gördüğümüz teori işe yaramıyor demektir.
    Bu zamandan sonra yarın ve Perşembeyi Beklemekten Başka Şansımız yok

  • İstanbul, ben bahsetmiştim siklonlardan...



    Kıyıköy-Kastro kıyılarına ait yağış diyagramı. İstanbul'da yukarı seviye rüzgarı kuzeybatı mıydı? :)




    Bugün yağış yok. Hatta Coğrafyacı'nın da dediği gibi bulut bile yok. Ama yarın?



    Herkes yarın olacakları kendi yorumlasın. Ben verileri koydum. Rüzgarın geliş yönünde yağış, 1200 cape, %60 bulutluluk ve bir tane siklon.


  • Ayrıca Sınırlı alan modeli olan WRF'de destekliyor

  • Merhaba Hava Forum Ben de Bu Tartışmalı Konu Üzerine tahmin yapmak istedim
    Tahminimin Çoğu Verisi Bulutluluk oranı İle ilgili


    WRF MODELLERİ




    MeteoStar Verisi ( Atatürk HavaLimanı )



    Weather Online



    Noaa



    Diyagram



  • 2 gram yağmur için ugraştığınız şeylere bakın :D Bu kadar kasmayın birazda bekleyip görme metodunu seçin.


    Kayseri'de 1 gram da yok. Başka yerlerin yağmuruyla uğraşıyorum. En azından İstanbul geçmişte gördüğüm bir yer. Çaresizlikten ne yapayım! Her öğlen basranın üstüme patladığı bir şehirde ne yapabilirim? :)