GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2015)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ben iki günlük verileri görünce fikrimi değiştirdim, bence 17 sistemi bisefer bu sistemden çok daha etkili olacak, bu sistemde hatırlarsanız 10 gün öncesinden hiçbir güncellemede -12 leri sokmadı istanbula bunda kararlı..
    ocak başı yılbaşı hatırlarsanız aynı bu sistem gibi kkyağmurlu olmuştu sonrasında etkili soğuk sistem gelmişti bence bu ayda aynısını yapacak bu sistemle sınadı 17sinde vuracak zaten ocak yaz gibi geçti acısını çıkarması enerjiyi atması için bu sistem yetersiz kaldı atamadı, 17sindeki etkili olur bence..


    bunu dün yazmıştım arkadaşlar beklediğim gibi geldi bugün..

  • Bu seferde az önce cnnturk'e çıkan B. Sürmeli'nin iki sistemle olan fikrilerini güncelliyorum;


    17-19 Şubat : iç anadolu orta ve doğu karadeniz için şu an için rahatlıkla kar yapabilecek seviyede gözüktüğünü, yağışın yakalanması halinde marmara için şu anlık kky dan öteyi geçemeyeceğini belirtti !..


    23-28 Şubat : Bu sistemin Ülke genelinde etkili olabileceğini Marmara başta olmak üzere tüm kuzey ve orta bölgeler içi sert ve kuvvetli bir sistem olduğunı belirtti. Şu an içn 10-12 günlük bir süre olmasına rağmen uzun zamandır kararlı bir şekilde o tarihlerde bir hareketlilik olduğunu ve gelme ihitimalini düşük görmeyin dedi !!!!!! :D 23 Şubat ve sonrası için Ülke genelinde plan ve program yapacak olanlar lütfen gün yaklaştıkça bizleri takip etsinler dedi !... Değişim olursa zaten bültenlerinizden bilgilendiririz dedi.


    Beyler, ben bu adamı 2001-2002 yıllarından beri takip ederim.. Sistem gelir veya son anda çark eder gelmez artık o birazda takdir-i ilahi Ancak belliki bu adam uzun zamandır o tarihleri kendince takip etmekte ve kolay kolay bu kadar uzun vadeyi her fırsatta daha da gelmeye yakın şekilde dile getirmesini ilk defa şahit oluyorum.. Buda bende iste istemez şimdiden baya heyecen yaratmaya başladı !.. Bakalım , takipteyiz :)


  • 17-19 için ecm hala bir şey vermedi bence o yüzden biraz temkinli yaklaşmış, 25 şubat ise Allah'ın izniyle gümbür gümbür gelecek


  • inşallah bu sefer güzel olucak benim umudum var

  • DEK’in tam anlamıyla oluşabilmesi için soğuk hava kütlesinin su
    üzerinde en az 80 km yolculuk etmesi gerektiği kabul ediliyor. Dolayısıyla rüzgar, bu
    koşulun oluşmasına imkan verecek bir yönden esmelidir. Hava kütlesi su üzerinde ne
    kadar çok yol alırsa kazanacağı nem de o kadar fazla olacaktır. Örneğin, eğer poyraz
    esiyorsa, İstanbul civarını etkileyecek GEK’in Zonguldak’ı etkileyecek olandan daha
    şiddetli olması beklenir, çünkü İstanbul’a ulaşan poyraz Karadeniz üzerinde daha çok yol
    kat etmiştir.


    Hava delisnden alıntıdır


  • Benim de dikkatimi çekti böyle uzun vadeden çok bahsetmezdi