GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2015)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • arkadaşlar sistem soğuk olarak yeterli bence çünkü geçen sistem istanbula - ve -5 -6 girmişti busefer -8 -10 arası girecek gibi, asıl sıkıntı yağış demiştik, dek bende bekliyorum ama asıl sıkıntı şu deniz sıcaklıkları artık aralık ocak aylarındaki gibi yüksek değil uzun süredir soğuk havalara maruz kalan deniz sıcaklığı var, hatta günlerdir karadeniz soğuk altında buda havayla deniz sıcaklğı arasındaki farkın azalmasına ve dek oluşumunu kötü yönde etkilemesine yol açar gibi geliyor, bilmem üstadlar ne der bu sıcaklık farkı olayına..?


    evet kostanza arkadaşım deniz suyu sıcaklığı önemli.ocak 6 sisteminde -12 girdi 850 hpa da deniz suyu sıcaklığı 12 idi.dek oldu.şimdi yine -12 giriyor ama deniz suyu 8 derece .bu demektir ki daha az buharlaşma daha az nem ve daha az dek kuvveti.dikkatini çekerim dek demedim dek kuvveti dedim.aynı fikirdeyiz yani.ama bu sıcaklıklar bu nem bu yağışda biz tatmin eder diye düşünüyorum.yeter ki yağdığı yerde olalım.

  • evet kostanza arkadaşım deniz suyu sıcaklığı önemli.ocak 6 sisteminde -12 girdi 850 hpa da deniz suyu sıcaklığı 12 idi.dek oldu.şimdi yine -12 giriyor ama deniz suyu 8 derece .bu demektir ki daha az buharlaşma daha az nem ve daha az dek kuvveti.dikkatini çekerim dek demedim dek kuvveti dedim.aynı fikirdeyiz yani.ama bu sıcaklıklar bu nem bu yağışda biz tatmin eder diye düşünüyorum.yeter ki yağdığı yerde olalım.


    bu dediğinize destek açıklaması şubat 2012 de sahil kesimlerinde bile 30 cm e yakın kar bırakan DEK yağışında karadenizin sıcaklığı ve gelen sistemin kuvvetinin kıyaslaması olabilir,yaklaşık aynı zamanda bir yağış geliyor çünkü,üstelik 2012 sibirya senesiydi ve karadeniz tahminim daha soğuk olmalıdır

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN


  • kardeş siz anlamıyorsunuz galiba bn bu zamana kadar trabzonda yağan karın hiçbir zaman naz yaptığını görmedim vurur geçer trabzonu kar yağışı.trabzonunn coğrafyası ve ikliminin rize ordu ve giresundan farklı olacağını düşünemezsn hiçbir kitapta yazmaz kafanızdan uydurmayın kaç kere şahit oldunuz giresun ordu rize kardan yıkılırken trabzonun avucunu yaladığını.politika yapmaya gerek yok.


    En çok yağış alan iller sıralamasında rize 1. Trabzon 10. Buradan anlamalısın. Arada sadece 62 km cik var. Almaz demiyoruz. Eşit almaz diyoruz

  • birde yer sıcaklığı haritalararını verirseniz yoğun ya da en azından bir kar bekleyen arkadaşlar için açıklayıcı olur.bu güncelleme ile kar yağmaz arkadaşlar yağsa da bazı yükssek yerlere.Not: istanbul düşmanı değilim.


  • En çok yağış alan iller sıralamasında rize 1. Trabzon 10. Buradan anlamalısın. Arada sadece 62 km cik var. Almaz demiyoruz. Eşit almaz


    kardeş sizin konuşmlarınız böle bi tuhaf anladnmı trabzonu kötümseyerek konusmayın bnde biliyrm en cok yağışın rizede oldugunu en fazla taş çatlasın 10 cm fark atar rize kar yağışlarında ..siz bunu gözünüzde çok büyütüyosunuz.hele o salonçerimidir nedir o varya ne kadar aşağılayıcı konusuyor yok trabzon şöyle yok böyle aman traabzona benzemeyelim şöyle olmasın böyle olmasın ..her ne olursa olsun bu kafada giderse bu rizeliler trabzona muhtaç olacaktır.. oldu bitti trabzona bir hırsları var bu rizelilerin.kuyruk acıları var acık ve net ..iklimden, kar yağışından bile kendi kendini tribe sokuyor adam ben bunu anlamıyorum.