Kuvvetli Soğuklar ve Yoğun Kar Yagışları Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • en çok korktuğum bu sistemden sonra bir daha buna benzer sistem alamamamız olması inşallah devamı gelir ..


    12 ocakta açılan polar koridorla Balkanlarda soğuk birikmeye başlıyacak ve elbet bize vuracaktır.14 ocak çok mantıklı bir tarih bu soğukların bizi etkilemesi için.


  • Abi ben Ardeşenliyim, coştuk desene :D


    yöreyi iyi tanımak lazım , tanımadan yorum yapmak aslında tutarlılığından ziyade gerçeği yansıstmamakta , tanıyım bilmek lazım , mesela ardeşen rizede en kısır nokta , yanı başı koparken ardeşen yeşil tepe haricinde kent merkezi diğer ilçeler bazında sıkıntı çekiyor , sebebi çok açık , yalnız bu sistemde ardeşen sıkıntı çekmeyecek , ardeşen kopacakta kopacak , rahat ol , bu arada semihin başlığın altında cvp veriyorum bu sıkıntı oluştururmu ? yeniyim sitede kusura bakmazsınız inşallah


  • 12 ocakta açılan polar koridorla Balkanlarda soğuk birikmeye başlıyacak ve elbet bize vuracaktır.14 ocak çok mantıklı bir tarih bu soğukların bizi etkilemesi için.


    balkanlardan gelen kar yükseklere yarıyor.merkeze yağmıyor yağsa bile güzel örtü oluşturmuyor.hep sibiryadan gelen sistemler örtü bırakıyor.tarihe bakarsan en cok kar yagdıran sistemdir sibirya ..

  • yöreyi iyi tanımak lazım , tanımadan yorum yapmak aslında tutarlılığından ziyade gerçeği yansıstmamakta , tanıyım bilmek lazım , mesela ardeşen rizede en kısır nokta , yanı başı koparken ardeşen yeşil tepe haricinde kent merkezi diğer ilçeler bazında sıkıntı çekiyor , sebebi çok açık , yalnız bu sistemde ardeşen sıkıntı çekmeyecek , ardeşen kopacakta kopacak , rahat ol , bu arada semihin başlığın altında cvp veriyorum bu sıkıntı oluştururmu ? yeniyim sitede kusura bakmazsınız inşallah


    Yok hiçbir sıkıntı yok.


    Demek Ardeşen kopacak.Her sistemde en az 20 alırız.İnşallah dediğiniz olur :D

  • Merhabalar


    Soğuk açısından rekorlar kıracak bir sistem olacağı kesin.Yağış konusunda ne beklenildiği kadar fazla bir yağış olacak (salı sabah çarşamba aksam hariç ) ne de tahmin edildiği gibi kuru soğuk olacak gibi.Bu değerlendirme istanbul için.Marmara'dan doğuya doğru ise Karadeniz'de dahil kar rekorları gelebilir.Burda istanbul için kestirilemeyen deklerin kuvveti olacaktır.Salı günü geldiğinde aksama doğru su sözler söylenecek. Bizim burası yıkılıyor diğer taraftan istanbulu başka ilçesinde burda atıştırıyor galiba yağmayacak yada burda yerler tutdu diyen olacak diğer tarafta da burda çatılar daha yeni beyazladı diyen olacak.


    Kısacası ucundan köşesinden herkesi memnun edecek bir sistem.


    Saygılarımla
    Sparus


  • İstanbulda bu akşam herhangi bir kar varmı ??? çok önemli


    Bu akşam kar yok İstanbul'da.(Yükseklerde hafif kky olabilir) Sabah saatlerine doğru karla karışık yağmur başlayacak