Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Diyarbakir Urfa batman türkiyenin en sıcak illeri :) tuhaf hava neredeyse tamamıyla açık yeni uyandım bilmiyorum sabah yağış oldu mu ama yerler çok hafif ıslak


    Saatler ilerledikçe sıcaklık düşer, öğleden sonra yağış da kendini gösterir. Genellikle yağmur ve karla karışık yağmurlu. Yağış arada dolu, buz paletleri şekline dönüşebilir. Soğumayı beklemek gerek.

  • Antepliler herşey beklediğim gibi gidiyor ben 08:00-10:00 demiştin ancak sizinde bildiğiniz gibi yağış bayağı gecikti. Aslında bu iyi oldu zira yağmur yerine direk kky olarak başladı sanırsam sizin mesajlarınızdan gördüğüm kadarıyla. İlerleyen saatlerde yağışlar kara çevirecektir. ;)


    Akşama kadar aralıklarla devam edecek inşallah. Dünki modeller geceye kadar sürdürmüştü ancak gece saatlerinden önce kesilecek gibi yağışlar.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()


  • Elazığ da yoğun kar başladı ama rüzgar var oda yağışa engel oluyor. Yeniden kesilmek üzere.


    Merak etmeyin bu rüzgar soğuk havanın giriş yapacağının habercisi. Yağışlar ilerleyen saatlerde etkisini daha da yoğunlaştırabilir. ;) Zaman zaman ara vermesi normal. ;)


  • Hocam K.maraş Ne Olacak


    Maraş'ta rüzgar kuzeye dönmeye başlıyor. Kuzeye dönmesiyle sistem tüm gücüyle ile hücum edecek. Aslında şuan kar için uygun sıcaklık olmayan tek yer merkez gibi.Yağış artık iyice azaldı ama ilerleyen saatlerde akşama kadar yerel kar geçişleri görülebilir diye düşünüyorum. Umarım gerçekleşir.


  • burada bahar havası var bi günes acıyor bi bulutlanıyor hava 9 dereece


    Şuan soğuk hava atmosferik olarak İsrail hatta Mısır'a kadar indi. İnerken saatin tersi yönündeki hareketiyle oralardan buralara doğru ılıman havayı sürükledi.Buda Urfa-Diyarbakır-Batman-Siirt-Mardin ve Doğu Anadolu'nun doğusu ve güneyinde yer yer sıcaklıklarda artışa neden oldu. Ancak merak etmeyin öğle saatlerinden sonra akşama doğru ani bir soğuma trendi başlayacaktır. ;)


    Misal Urfa gece bir ara ısındı ancak şuan 4 dereceye yakın bir soğuma başladı.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • İlerleyen saatlerde saatin tersi yönündeki hareket nedeniyle Urfa ve doğusundaki illerde yer yer sıcaklık artışı tekrar başlayabilir ama hiç merak etmeyin akşam saatlerine kalmadan 15:00-16:00 gibi ani bir düşüş trendi başlayacak arkadaşlar.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • Malatya da kar yine yoğun yağmaya başladı. 1 saattir yoğun yağıyor. 😀😀😀😀😀😀😀


    SM-J700F cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi

  • Öğle saatlerinden sonra Urfa'nın güneydoğusu-Mardin-Diyarbakır-Muş ve ardından Batman-Siirt-Şırnak hattı boyunca bu gece saatlerine kadar etkili 1009'luk bir AB bölgemiz üzerinden geçecek. Bu geçiş sırasında başta Mardin-Diyarbakır-Batman-Siirt olmak üzere değişik saatlerde sırasıyla bu illerde kuvvetli yağış geçişi olacak.


  • Malatya da kar yine yoğun yağmaya başladı. 1 saattir yoğun yağıyor. ???????


    SM-J700F cihazımdan Hava Forum kullanılarak gönderildi


    Gece saatlerine kadar böyle aralıklarla hafif zaman zaman yoğunlaşarak devam edecek geceye doğru ise hafifleyerek yerel olarak devam edecek yarın gece yerel kar sağanakları olabilir. Nereyi vuru bilemem ama...:)