Ege ve Batı Akdeniz Bölgeleri Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECMWF 23'üne 23 kg yağış vermiş, GFS de yağış vermiş. Amma velakin GFS diyagramı sıkıntı. 23'ü bir anda karşımızda patlayacak gibi duruyor. Hayırlısı.

    AF-YOK

  • Cemal SAYDAM: "Balkanlardan soğuk Sahra'dan toz.Sonuç modellerin dahi öngöremeyeceği kadar bol yağış.Ankara ve İç Anadolu için boldan öte yağış." demiş. Kesinlikle beklentimi iki katına çıkardım. 10 Şubat sistemi için şöyle bir şey yayımlamıştı ve dediği de oldu:


    "9 ŞUBAT HAFTASI HAVA DURUMU
    Sıcak hava Afrikadan hızla yola çıktı tozları ile birlikte yurdumuza yaklaşmakta. Soğuk hava da kuzey Kutbu Doğu Avrupa Rusya Ukrayna karadeniz üzerinden hızla bize yaklaşmakta. Meydan muharebesi Anadolu’nun batısı. Sıcak yine her zamanki taktiği uygulayacak. Yukarı tırmanacak beraberindeki tozları da yukarı taşıyacak. Soğuk hava da aynı taktikle yere yakın gelmeye başlayacak. Kapışma Ege üzerinde. Ürün kar. Bol bol. Nedeni ise güneş. Kar ve güneş pek uymadı ama modellerin tahminlerinden de öte kar yağışı beklemememin nedeni de bu. Üst atmosferdeki “cemre”. İşte bu nedenle çöl tozunun bulut içi reaksiyon süreçleri değişim gösteriyor ürettikleri kimyasalları daha fazlalaştırıyorlar. Ürün her zamankinden dana fazla kar. Batıda her yer kardan bol bol etkilenecek. Dış mekanlarda durmanın pek faydalı olmayacağı bir hafta.Kara yolu ile seyahat ise hiç önerilmez. Mecbursanız yanınıza erzak alın deponuzu her fırsatta doldurun."


    @"Effective Snow (Oğuz03)"


    AF-YOK


  • Yine aynısı olur mu sizce ?


  • Bu çöl tozları Pazartesi etkili olursa beklenenden fazla kar alabiliriz. :) 9-12 Şubat sisteminin benim için yeri çok özel. :)


  • İzmir'de 18 Ocak Pazartesi akşam saatlerinde hafif kar yağışı var gece hava açıyor -1 derece.


    Hiç sanmıyorum. Öğlene doğru kar yağışı başlar geceye kadar sürer. Vaziyeti ve verileri 2002 Ocağına benzetiyorum. Aynısı olacak gibi.