Soguk Hava Ve Kar Geliyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Perşembe günü Samsun'dan Rizeye kadar kuvvetli yağışlar var, kıyılarda karla karışık yağmur olur, kıyıdan içerilerde ve yükseklerde kara döner. Bu belirttiğim sahil şeridinde oturan her 10 kişiden 8'inin 700-800 mt rakımda mutlaka ya köyü vardır ya da tanıdığı. Perşembe kar delisi Karadenizli kardeşlerimi o bölgelere beklerim.

  • Zitat von wildleo1907 pid='92752' dateline='1394555869'

    Perşembe günü Samsun'dan Rizeye kadar kuvvetli yağışlar var, kıyılarda karla karışık yağmur olur, kıyıdan içerilerde ve yükseklerde kara döner. Bu belirttiğim sahil şeridinde oturan her 10 kişiden 8'inin 700-800 mt rakımda mutlaka ya köyü vardır ya da tanıdığı. Perşembe kar delisi Karadenizli kardeşlerimi o bölgelere beklerim.


    Aynen hocam tanidik var 1200 mt. köyde ama keşke Bafra merkez de kar alsa kıyıdan 60 km uzakda.kıyı içi sayılırmı :hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • Zitat von wildleo1907 pid='92752' dateline='1394555869'

    Perşembe günü Samsun'dan Rizeye kadar kuvvetli yağışlar var, kıyılarda karla karışık yağmur olur, kıyıdan içerilerde ve yükseklerde kara döner. Bu belirttiğim sahil şeridinde oturan her 10 kişiden 8'inin 700-800 mt rakımda mutlaka ya köyü vardır ya da tanıdığı. Perşembe kar delisi Karadenizli kardeşlerimi o bölgelere beklerim.


    hocam köyümüz var tabi.yollar kapanmazsa çıkarız:hfyeni (18):

  • wildleo1907 hocam Perşembe günü kartla karışık yağmur olabilir demişsin ama 5 dakika oüönce burda hafif olmak üzere kar yağışı başladı ama yere düşünce eriyor tabi gece rüzgarın etkisi olursa tamamen kara döner mi ?

  • Zitat von salim59 pid='92684' dateline='1394537226'


    tekirdağ hayrabolu kabahöyük köyü



    Resmi kimse beğenmedi galiba :) Tekirdağın en çok kar alan köyünden biri tamda edirne sınırında.

  • Bu sistemde İstanbul'un büyük bir bölümü kar görmese de, yine de bu sistem İstanbul'a ilaç gibi geldi. Muhteşem yağış aldık, Çatalca coşmuş, maşallah. Umarım devamı da gelecektir.

    En az yağışıda oturduğum yer, Kartal almış. Hayret genelde ilk üçte olurduk :D.

  • Zitat von salim59 pid='92756' dateline='1394558339'

    Resmi kimse beğenmedi galiba :) Tekirdağın en çok kar alan köyünden biri tamda edirne sınırında.


    Aynen, beğenmedim; zoruma gitti :D.


    Wildleo hocam, bence afyon da soğuk kesin yeterli de yağış...

    AF-YOK

  • Arkadaşlar herkese selamlar olsun, İstanbul için konuşmak gerekirse yavaş yavaş bereketli ve dolu dolu gelen sitemin sonuna geliyoruz.. 8 Mart da başlayan yağmurlar özellikle pazar akşamından bugün öğle saatlerine kadar aralıksız kuvvetli yağışın ardından ilk molasını vererek, bir kaç saat önce hafif şiddetde yeniden başladı.. Benim görüşüm bu son yağış dalgası aralıklarla hafif olarak yarın en geç akşamüstü İstanbul il genelinden ayrılacağı yönündedir.. Yani bu sistemde yağmur olarak başladı ve yağmur olarak bitti diyebiliriz artık ! Şükürler olsun ki bu kış ne ocak da ne şubat da görmediğimiz güzel yağışlar aldık.. Umarım bu ay devamı gelirde bi nebze olsa da şu kuraklık açığı kapanır :)


    Günaydın Arkadaşlar, İstanbul için dün ki yazımda da belirttiğim gibi 8 mart da bol yağmur olarak başlaya sistemimiz yağmur olarak ömrünü tamamladı ! Zaten beklenen buydu ve gerçekleşti çok şükür .. :) şimdi ortalık günlük güneşlik belki öğleden sonra bulutlanma artabilir poyrazdan dolayı.. Günün en yüksek sıcaklığı 8 derecedir yarın ise beklenen 11 derecedir. Artık yağmurlar bitmiştir.. Ancak bu Mart ayında ümidimi korumaktayım . Sizde biliyorsunudur ki 16-17-18 mart da görünen bir sisteminiz daha var, sanki o sistemde kar yağışı ihtmali biraz sınırda gibi ama bu geçirdiğimiz sistemden bir tık ihtimali daha yüksek kar yağışı için , eğer soğuk biraz daha güçlenirse 16 sına kadar ! Ama esas değişmez ise 20 mart dan sonra batı ve İstanbul için kar yağışı ihtimalini daha yüksek görüyorum , hava da bile olsa ! şu an için değimez ise şayet .. :) kısacası mart bereketli şekilde bitecek inşallah .. Kendimce yorumları aktarım arkadaşlarım.. :) ama ben tabiki bu yorumumdan ziyade Efsane-Semih Üstadımın yorumlarını merak ediyorum ?!! Bakalım onun görüşü ne olacak , yanlışımız varsa affola..

    Einmal editiert, zuletzt von Murat ()

  • Günaydın arkadaşlar , bugün Bünyamin Sürmeli ay sonuna kadar 2 sistemden daha bahsetti.17-20 gibi gelecek sistem geçtiğimiz sisteme göre bir kaç derece daha düşük sıcaklıkta olması beklenildiğini ve buda kar seviyelerinde olacağını belirtti.Eğer " ılıkçı Bünyamin bundan şididen bahsediyorsa kar özlemimizi kış sezonu kapanmadan gidereceğiz ımarım.
    Herkese bol kar'lı günler dilerim ...

  • Zitat von Bluesky34 pid='92820' dateline='1394608702'

    Günaydın arkadaşlar , bugün Bünyamin Sürmeli ay sonuna kadar 2 sistemden daha bahsetti.17-20 gibi gelecek sistem geçtiğimiz sisteme göre bir kaç derece daha düşük sıcaklıkta olması beklenildiğini ve buda kar seviyelerinde olacağını belirtti.Eğer " ılıkçı Bünyamin bundan şididen bahsediyorsa kar özlemimizi kış sezonu kapanmadan gidereceğiz ımarım.
    Herkese bol kar'lı günler dilerim ...


    Evet modellere yansıyan 2 sistem varki biri 16'sı diğeri 20'si gibi görünüyor.
    16'sındaki sistem göründüğü gibi gelirse bugün ve dünki hava olayları yaşanacak.Ancak 20'si ve sonrası için görünen bir sistem var eğer gelirse İstanbul için kışın en etkili sistemi olacaktır.